lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-05-2011, 20:40   #1
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Ce trebuie sa fac ca sa am un singur desktop extins pe trei monitoare?

Am doua placi video 5850 si trei monitoare - doua legate la prima placa video si al 3-lea legat la a 2-a placa video - si nu reusesc sa conving catalyst-ul sa-mi intinda desktop-ul si pe al 3-lea monitor. Nu vrea de cat cu un desktop pe doua monitoare ( cele legate la prima placa video ) si un al 2-lea pe al 3-lea monitor.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2011, 14:24   #2
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 9,110
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mbc
Default

conecteaza al treilea monitor la placa 1. Trebuie sa folosesti conectorul DisplayPort. De ce ai doua 5850? Ai facut Crossfire?

Last edited by mbc; 18-05-2011 at 14:26.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 18-05-2011, 20:43   #3
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am dat comanda pentru un adaptor DisplayPort - DVI-D ca sa pot conecta toate monitoarele la prima placa video dar nu-mi pun prea multa nadejde in el pentru ca, din cate am citit eu, nu pot sa folosesc mai mult de doua monitoare DVI conectate la o singura placa video in acelasi timp .
Bog is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2011, 21:30   #4
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 9,110
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mbc
Default

1. imi spui te rog cat a costat adaptorul displayport-dvi?
2. folosesti 2 monitoare DVI si unul displayport dupa ce pui adaptorul. Nu se pune ca mai departe este DVI.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 18-05-2011, 21:53   #5
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Adaptorul este 83RON si da vreau sa incerc cu un monitor legat la displayport prin adaptor si doua monitoare legate la cele doua DVI-uri. Daca nu o sa meraga asa o sa incerc si cu un monitor in displayport prin DP - DVI-D si cu celelalte monitoare in DVI-uri prin adaptoare DVI-I - VGA.
Din ce am gasit eu pe net ar trebui ca adaptorul DP - DVI-D sa fie activ ca sa nu anuleze unul dintre cele doua DVI-uri dar nu sant sigur daca regula asta se aplica si la rezolutii sub 1920 x 1080. Sper totusi sa mearga cu adaptorul si sa nu fiu nevoit sa cumpar un monitor cu displayport nativ.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2011, 21:17   #6
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat si cu adaptorul displayport - DVI-D pasiv si nu merge de cat cu doua monitoare : DP + 1x DVI sau 2 x DVI. Ca sa folosesc al 3-lea monitor ( cu desktop-ul lui separat ) trebiue sa-l conectez la a 2-a placa video care ori cum zace nefolosita cand am primul desktop extins pe doua monitoare pentru ca nu pot sa extind desktop-ul pe mai multe monitoare de cat daca dezactivez crossfire-ul . Cum nu se gasesc la noi adaptoare DP - DVI-D active o sa trebuiasca sa-mi cumpar un monitor care are si displayport.
Puteti sa-mi recomandati in monitor cu DP de 22 sau de 23 inch de preferat pana-n 1000 RON ?
Bog is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2011, 21:25   #7
crristib
Senior Member
 
crristib's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 420
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intreb si eu acum, inainte parca nu mergea Eyefinity+Crossfire pe HD5850, mergea doar de 5970.
crristib is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2011, 21:42   #8
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am idee daca ar trebui sa mearga cu CF-ul activat dar la mine nu vrea nici doar cu doua monitoare. Poate o fi si din cauza OS-ului. Eu folosesc win xp pro sp3 pentru ca-i singurul OS pe care-mi merge DIRT2-ul mai mult de 20 de min.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2011, 21:59   #9
GENiEBEN
Ancient friend
 
GENiEBEN's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: MATRIX
Posts: 3,323
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu



Default

Win XP !
GENiEBEN is online now   Reply With Quote
Old 20-05-2011, 00:04   #10
crristib
Senior Member
 
crristib's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 420
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu cerd ca gasesti pe la noi monitoare cu DP, sunt putine monitoare care au asa ceva. Cumpara un DP activ de undeva din afara amazon, samd, rezolvi problema mai elegant si mai ieftin.
crristib is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2011, 12:41   #11
Madd
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Incearca sa-ti configurezi driver-ul video.

Last edited by ibm390s; 21-05-2011 at 18:48.
Madd is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2011, 18:10   #12
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 9,110
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mbc
Default

Asta-i de genul baga computerul in priza...
mbc is online now   Reply With Quote
Old 21-05-2011, 19:57   #13
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Madd Am incercat toate combinatile posibile din catalyst - nu-i de acolo problema ci din faptul ca placa video nu poate sa dea semnal prin DVI de cat la maxim doua monitoare si un adaptor displayport - DVI pasiv este acelasi lucru ca un DVI legat direct. Mie-mi trebuie un monitor cu DP si doua cu DVI si/sau VGA sau un adaptor activ DP - DVI pentru al 3-lea monitor DVI ca sa pot pune trei monitoare la o singura placa video.
Intre timp am vazut ca a aparut si pe la noi un adaptor activ si o sa incerc si cu acesta cand imi ajunge ultima comanda.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2011, 20:13   #14
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,269
Mentioned: 0 Post(s)




Default

Uite monitoare cu display port:

http://www.pcgarage.ro/cauta/display+port?c=1279

sau ceva mai fain:

http://www.pcgarage.ro/monitoare-lcd...ch-wide-black/
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2011, 20:48   #15
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc pt. link-uri. Si eu tot la DELL-ul ala ma gandeam daca o sa trebuiasca sa-mi iau un monitor cu DP.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2011, 19:40   #16
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat si cu adaptorul activ de la Sapphire si tot nu vrea de cat cu doua monitoare in XP asa ca am instalat win 7 cu catalyst 11.5. In win 7, dupa ce am instalat driverul video, s-au aprins toate monitoarele si am putut sa setez eyefinity-ul pe toate trei monitoarele cu crossfire-ul activat.
Acum insa am alta problema : unul dintre cele trei monitoare, de fiecare data cel care este conectat la displayport, se stinge si se aprinde aleatoriu. Sta foarte putin stins dar face asta destul de des. Stie cineva de la ce ar putea sa faca asta ? Nu am facut OC la nimic, merg cu setarile de fabrica la toate cele.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2011, 23:09   #17
crristib
Senior Member
 
crristib's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 420
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Schimba monitorul care este conectat la DP, incearca cu fiecare, daca nu ai facut asta deja.
crristib is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2011, 18:06   #18
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat. Face la fel cu ori care dintre cele trei monitoare. Am incercat si cu un driver mai vechi de la ASUS dar tot asa face. Am incercat si cu crossfire-ul dezactivat si cu toate trei monitoarele conectate la a 2-a placa video dar rezultatul a fost acelasi. Sa fie din cauza adaptorului DP - DVI ?
Bog is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2011, 18:51   #19
crristib
Senior Member
 
crristib's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 420
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Expune problema la AMD pe forum, acolo trebuie sa fie cineva care a mai intalnit problema asta.
crristib is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2011, 23:41   #20
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sinaia
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

@crristib Am citit toate thread-urile in care se discutau problemele legate de eyefinity de pe forumul AMD si nu am gasit nici un raspuns clar la problema cu monitorul legat la displayport. In mare se da vina pe BIOS-ul placilor video, pe faptul ca in CF placile video nu au aceleasi frecvente in 2D, pe adaptoarele si cablurile folosite si nu in ultimul rand pe drivere. Intre timp problema cu monitorul legat la DP prin adaptor s-a agravat. Pe langa faptul ca se stinge si se aprinde foarte des ( atat in 2D cat si in 3D ) cand revine imaginea este deformata sau revine sub forma unui ecran negru. Mai mult face asta in eyefinity 3x1, eyefinity 2x1 ( doar cand este folosit adaptorul DP - DVI, cu monitoarele conectate la cele doua DVI-uri nu sant probleme ) dar si atunci cand folosesc cate un desktop pentru fiecare monitor sau cand am acelasi desktop clonat pe toate monitoarele.
Ca sa elimin monitoarele mele din posibilele cauze am dus calculatorul la birou si am testat eyefinity 3x1 cu adaptorul activ de la Sapphire pe trei monitoare identice si anume trei Samsung SyncMaster 2493HM la 1920x1200@60. Problema s-a manifestat si cu aceste monitoare dar mult mai rar si fara sa deformeze imaginea la revenire.
Azi mi-a sosit al 3-lea adaptor - Delock DP - VGA - si am testat eyefinity 3x1 dupa cum urmeaza:

DP > adaptor pasiv DP-VGA > cablu VGA > Samsung SyncMaster XL2370HD;
DVI > adaptor DVI-VGA > cablu VGA > Samsung SyncMaster XL2370HD;
DVI > adaptor DVI-VGA > cablu VGA > Dell E228WFP
Rezolutia folosita pentru toate monitoarele : 1680x1050@60Hz

Dupa cateva ore de Heaven Benchmark v2 si DiRT2 pot sa zic ca eyefinity-ul a mers ca uns, fara nici cea mai mica intrerupere in redarea imaginii pe monitorul conectat la DP prin adaptor . Singurul lucru pe care l-am observat pana acum este o mica diferenta in calitatea imaginii redate de cele doua monitoare Samsung in defavoarea celui conectat prin adaptorul DP-VGA - imaginea este putin incetosata. Nu-mi dau seama daca este din cauza adaptorului sau din cauza ca nu folosec monitorul la rezolutia lui nativa.
Bog is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii despre monitoare matose Periferice 1397 28-10-2014 10:29
Un singur cip mai puternic decat 17.000 de procesoare quad-core! Theo Procesoare si chipseturi 13 07-03-2010 00:09
Voi care din astea 2 monitoare ati alege? sevenrulz Periferice 5 09-12-2009 20:25

 
Forum Stats
Members: 3,966
Threads: 12,817
Posts: 395,874
Total Online: 62

Newest Member: Stefan201

Latest Threads
- by walkman
- by Monstru
- by mbc
- by Neo

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.