lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Modding
Connect with Facebook

Modding Electronica aplicata si alte practici oculte


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-10-2012, 23:28   #1
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default Alimentator 0-30v/20A



Un alimentator reglabil de mare putere este o unealta foarte folositoare in arsenalul unui overclocker pe aer, si nu numai.

Schema de mai jos este usor de pus in practica si permite un curent maxim de 20 de amperi (testat de mine pana la ~ 16A), cu o tensiune reglabila intre 0 si 30v.

Daca se doreste un curent mai mare se pot adauga tranzistori, bineinteles cu conditia ca puntea redresoare si transformatorul sa fie dimensionate corespunzator.







Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC_1075.JPG
Views:	17263
Size:	435.4 KB
ID:	30699   Click image for larger version

Name:	P1290245.JPG
Views:	17086
Size:	545.5 KB
ID:	30700   Click image for larger version

Name:	P1290254.JPG
Views:	16089
Size:	322.4 KB
ID:	30701   Click image for larger version

Name:	P1290259.JPG
Views:	17588
Size:	507.9 KB
ID:	30702   Click image for larger version

Name:	LM317-30V-variable-high-power-supply-6-20A-max.jpg
Views:	23662
Size:	133.0 KB
ID:	30703  
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 18:47   #2
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 23 Post(s)




Default

frumos m-am pregatit si eu dar inca nu am avut timp sa il ansamblez

nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2012, 21:35   #3
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 554
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Misto jucaria, pune-i asa ceva:
http://www.adelaida.ro/potentiometru...5k-534-5k.html impreuna cu:
http://www.adelaida.ro/buton-demulti...re-2696tt.html
O sa reglezi foarte comod tensiunea la iesire.

Last edited by aditdili; 23-11-2012 at 21:50.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 02:05   #4
Bobby
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 254
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Cat de stabil e montajul... mai precis scade tensiunea livrata un pic la sarcina mare sau ramane constanta indiferent de sarcina ?
Bobby is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 14:44   #5
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Scade ceva (~0.3v din cate tin minte), nu are implementat un circuit de calibrare in functie de load, dar fiind reglabila nu este o problema.

Daca pui 4 ventilatoare de 4A pe foarte multe surse de 1000 -1500watt vei avea o cadere mult mai mare de tensiune, si nereglabila pe deasupra.

De exemplu 10A/12v pe Thermaltake 1500watt rezulta 11.3v pe railul de 12v iar pe Corsair HX1000 rezulta ~ 11.6v.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 19:05   #6
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 23 Post(s)




Default

dupa cateva luni bune de la achizitionarea pieselor (post#2), astazi mi-am facut putin timp pentru acest alimentator,am folosit aceeasi schema ca si Ramiro.
am nevoie de un potentiometru( de preferat multitura, pentru o reglare a tensiunii cat mai "fina" ) si un radiator "pieptene"( http://www.voelkner.de/products/2966...x40x150mm.html ) pentru a raci corespunzator cele 6 tranzistoare de putere TIP3055, care il voi achizitiona zilele astea, toate componentele vor intra intr-o carcasa de sursa pc ..pentru un design cat mai frumos , transformatorul folosit este de tip toroidal ( 220v/24v)





Last edited by nachtfalke; 12-02-2013 at 19:28.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 19:33   #7
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,347
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Toroidalul ăla nu se Óncinge și el?
Arise is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 19:36   #8
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 23 Post(s)




Default

nu, pentru ca are suficienta putere pentru a tine sarcina care va fi menit sa alimenteze , toroidalu ala are tor de ferita , in general un toroidal are pierderi mult mai mici fata de un clasic transformator cu tole E si I sau U
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 20:12   #9
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Foarte bine lucrat.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 10:49   #10
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 23 Post(s)




Default

alimentatorul meu in stadiu final ( fara carcasa ..presupun ca va sta mult asa )





Last edited by nachtfalke; 04-08-2013 at 15:37.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 14:28   #11
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,316
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Cred că bag și eu o versiune mai mică și ușor modificată pentru un Peltier de 14V
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,951
Threads: 19,490
Posts: 599,393
Total Online: 244

Newest Member: m.pech

Latest Threads
- by Steve-o
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.