![]() |
Noutati despre placile video Nvidia
Aici vom discuta cele mai fierbinti stiri sau barfe despre produsele celor "verzi".
|
GeForce GTS 240 Spotted in OEM Channels
2 Attachment(s)
GeForce GTS 240 Spotted in OEM Channels
NVIDIA's move to rebrand the GeForce 9800 GTX+ to GeForce GTS 250 was meant to be followed with a similar rebranding for the GeForce 9800 GT, to GeForce GTS 240. The company even prepared a reference PCB design for the accelerator. Alas, the move wasn't popular NVIDIA's partners, who forced it shelve the plans. Apparently NVIDIA wants to continue development of the GeForce GTS 240, at least for its OEM customers, if not AIC partners that cater to the retail consumer segment. The GeForce GTS 240 reference design accelerator is in accordance with the schematics that surfaced back in February, and maintains a single-slot design overall. Under the hood is the 55 nm G92b graphics processor with 112 shader processors, a 256-bit GDDR3 memory interface, 1 GB of memory, and reference clock speeds that match that of GeForce 9800 GT OC: 675/1620/1100 (core/shader/memory). The card supports 2-way SLI, and should be priced in the sub $130 space. http://www.techpowerup.com/100238/Ge..._Channels.html |
Baubaul: esti sigur ca este pe 55? :)
|
Asa zic aia de la techpowerup. Mai multe informatii nu ar strica ;)
|
Adica nesimtitii verzulii ne baga pe git inca un 9800GT redenumit.Nicee
|
Pai atata timp cat nu achizitionezi un sistem gata construit de un retail-er nu vad cum ar putea sa iti bage produsul pe gat, atata timp cat nu va fi disponibil pentru cumparatori.
|
Pai si placa mea cica ar fi pe 55 nm gts 250, asta dupa specificatiile producatorului, dar in gpu z imi arata 65 nm.:confused:
|
E o eroare de citire a GPUz pentru ca din cate stiu eu GTS 250 exista numai in variante pe 55nm.
|
nu stiam unde se postez, sa nu-l "supar" pe Monstru, ca stiu ce apetit are pentru CUDA home use...:) dar iata ceva pentru statiile de lucru (MAYA GPU Renderer): http://furryball.aaa-studio.cz/ incredibila putere, nu?
|
Pai tocmai asta este ideea. Pentru uz industrial sunt convins ca va exista un loc foarte important pentru CUDA. Pentru uz casnic...e chestie de gust :)
|
CUDA trebuie privita ca un bonus pentru ca in fond este oferita gratuit, nu platesti nimic in plus pentru ea ;)
|
da, uite ce plug-in meserias au facut niste cehi...sa-ti mearga niste chestii in Maya de 200 de ori mai bine pe un gtx285 decat pe un quadcore la 2,66...este un bonus incontestabil.
PS: am inteles ca mai e o echipa de programatori in Bulgaria care fac niste plug-in-uri similare pentru 3dsmax ...si astea vor merge la fel, si pe placi normale, nu neaparat doar pe Quadro "shit" :) |
Tu ce zici, plugin-urile astea cheie sunt rezultatul programului ala al Nvidia care sustine micii dezvoltatori de software (GPU Ventures) ?
Ar fi interesant sa apara un moment cand singurul upgrade necesar la calculator pentru a ii spori performanta ar fi un pachet de asemenea plugin-uri. |
Micutzu: esti simpatic cand ridici intrebari retorice :). Tu stii asta, sunt multi bani investiti, dar si cand incep sa se vada roadele acestor dezvoltari...desi e cu doua taisuri: cine va mai cumpara Quadro? :D
Din cand in cand, extrem de rar, mai apare cate o aplicatie care iti pune in valoare PC-ul prafuit. Si aici dau exemplu si cel mai nou SO MS, care merge mult mai bine pe miniPC-uri, ca SO-ul anterior. |
Cred ca trebuia sa formulez altfel ca sa nu fie retorica ... curiozitatea mea e sincera :), pentru ca nu vad Nvidia asumandu-si ceva. Ma asteptam la press release-uri gen "multumita sustinerii neconditionate Nvidia micii dezvoltatori reusesc sa va aduca productivitate insutita" sau ceva de genul asta :p.
|
ei, da' de asta ce spuneti? :) http://www.nvidia.com/object/io_1249444897105.html
|
Dumnezeule!!! Au trimis un om pe luna!!!! :eek::eek::eek:
|
monstru: tu ai citit articolul inainte sa faci misto? credeam ca chestiile astea tocmai pe tine te pasioneaza...
|
Da, l-am citit. Asa cum spuneam, incep sa se vada adevaratele beneficii aduse de CUDA :)
|
Demonstratie de tehnologie, Geforce GTX 260 cu 15 faze de alimentare de la Zotac. Absolut fascinant :D!
LINK |
Într-adevăr fascinant, grozavă placă, dacă mai faci şi voltmod oare unde ajunge? :eek:
|
Nu-ti trebuie vmod pentru ca o data cu placa Zotac o sa scoata si un utilitar pentru modificarea frecventelor de comutatie ale etajelor de alimentare cat si modificarea voltajelor :D
|
Au chiar si un Zotac NITRO, din pacate nu poti modifica tensiunile.
|
Nitro ala e o gluma :)! Dai 300RON ca sa faca ce face si RivaTuner...
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Hmmm...chiar...cum ar fi sa schimbi frecventele in timp ce rulezi 2001...Stai....parca faceam asta oricum ruland fiecare test in parte :)
Gadget-ul ala poate fi util in 2k3, in 2k6, de acord cu asta. Dar nu are nici o legatura cu 2k1. |
Oricum soft-ul de la Nitro consuma resurse deci ce castigi din cativa MHz in plus se duc pe apa sambetei. Daca era pana in 100RON poate era un moft interesant, dar la 300RON e de-a dreptul exagerat :)
|
Pe zi ce trece apar din ce in ce mai multe informatii legate de viitoarea serie [monstru] a celor de la nVIDIA si anume GT300 . Din anumite rumori se pare ca GT300-le va fi echipat cu 512 shader processors ceea ce pare absolut impresionant ; tinand cont de faptul ca actualul varf de gama [gtx 295] are "doar" 240 . Cu toate ca inca nu se stie aproape nimic despre aceasta placa-monstru se zvoneste ca GT300 va putea fi clockat la 2 GHz .
Totodata se spune ca noua placa va avea acces direct la CUDA 3.0, DirectX 11, OpenGL 3.1 si OpenCL. Despre data de lansare nu se stie nimic , dar noi am putea sa speculam cate ceva : Stim ca DirectX 11 va fi prima data vazut pe Windows 7 , iar aceste zvonuri ne spun ca GT300 va veni si el cu suport DirectX 11 . Tinand cont de faptul ca WIndows 7 va fi lansat in toamna-iarna 2009 , consider ca lansarea noii serii de placi video va fi undeva prin octombrie-noiembrie sau chiar decembrie pe la noi . Legat de numele placii-amiral tot mai multi zvonesc ca aceasta se va numi "GTX 380" . Odata cu noua serie nVIDIA va trece de la arhitectura SIMD (Single Instruction, Multiple Data) la cea MIMD (Multiple Instruction, Multiple Data) . Sa urmarim spusele unui reprezentant nVIDIA : "However, the real deal about GT300 is that it will be built using cores that rely on MIMD functions, capable of complex shader and computing operations on-the-go...This feature alone is expected to provide NVIDIA's upcoming GPU with double the computing power of the company's current GT200 architecture. In theory, despite no indication on the speeds of the upcoming GT300-based graphics cards, a 2GHz clock speed for the 512MIMD will enable NVIDIA's card to deliver an impressive 3TFLOPS with Single Precision...According to recent details, the new GT300 chip has the potential to impress everybody in the industry with the level of performance it can achieve. However, we still have to wait until we see the first samples of NVIDIA's next-gen GT300, which will most likely be available in the form of the GeForce GTX 380." Legat de pret nu se stie nimic dar ne asteptam la ceva colosal pentru inceput. Chiar daca pretul lor va fi foarte ridicat una din urmarile lansarii seriei GT300 va fi ieftinirea GTX295-urilor :rolleyes: . Deocamdata atat despre GT300 . Mai multe informatii pe viitor . Sursa : http://www.guru3d.com |
Quote:
Ma apuc de pe acum sa pun bani la saltea pentru ea, pt. ca daca zvonurile sunt adevarate , si placa chiar e capabila de ce se zice... nu pot sa spun decat wow |
Umbla zvonul ca GT300 va fi anuntat in aceeasi zi cu Windows 7 (22 Octombrie), dar disponibilitatea va fi foarte scazuta pana la inceputul lui 2010; va aduce un salt foarte mare de performanta dar va stabili si noi recorduri in domeniul consumului. Din tot ce stiu pana acum despre GT300, as zice ca va fi cam ce a fost G80 acum 3 ani ;).
Quote:
|
|
|
Gigabyte Launches New Super Overclock Graphics Cards in September...http://www.techpowerup.com/102605/Gi...Graphics_Cards.
|
mai umbla un zvon ciudat
http://www.brightsideofnews.com/news...en-launch.aspx |
|
|
it's coming, coming...Monstrule, hai ca vine! ;)
http://www.tweaktown.com/news/13215/..._q4/index.html |
Bring it on, eu sunt pregatit :D
Intrebare care se pune acum este - "vine" adica vine undeva in noiembrie, sau "vine" adica se re-editeaza oarecum lansarea GTX 295-ului? Presupun ca ideal ar fi sa fie disponibila cu cel putin o saptamana inainte de Craciun, nu? Ma rog, eu unul am tot interesul sa se miste totul repede, pentru ca ma plictisesc pasii intermediari. Stim cu totii ca GT300 o sa vina si o sa fie "cum trebe", apoi o sa vina 5870X2 si apoi GTX300 ori ceva de genul. Deci haideeeeeeti odaaataaaaa :) |
Named after a nuclear reactor
The chip that we ended up calling GT300 has internal codename Fermi. The name might suit it well as Enrico Fermi was the chap that came up with the first nuclear reactor. The new Nvidia chip is taped out and running, and we know that Nvidia showed it to some important people. The chip should be ready for very late 2009 launch. This GPU will also heavily concentrate on parallel computing and it will have bit elements on chip adjusted for this task. Nvidia plans to earn a lot of money because of that. The chip supports GDDR5 memory, has billions of transistors and it should be bigger and faster than Radeon HD 5870. The GX2 dual version of card is also in the pipes. It's well worth noting that this is the biggest architectural change since G80 times as Nvidia wanted to add a lot of instructions for better parallel computing. The gaming part is also going to be fast but we won’t know who will end up faster in DirectX 11 games until we see the games. The clocks will be similar or very close to one we've seen at ATI's DirectX 11 card for both GPU and memory but we still don't know enough about shader count and internal structure to draw any performance conclusions. Of course, the chip supports DirectX 11 and Open GL 3.1 http://www.fudzilla.com/content/view/15713/1/ |
All times are GMT +3. The time now is 16:57. |