![]() |
Vorba vine....
"Ceva e putred in Danemarca" :-) Este clar ca e o problema de aprovizionare si producție. Restul e BS. Cel mai corect ar fi sa ii spunem cardboard launch...paper nu a fost..dar nici hard se pare ca nu se poate. Ne vom clarifica cu Zen 3 si rx6000. Dacă va exista stoc pt cele 2 atunci nu e problema nici la TSMC/Samsung, nici la transport, nici la cererea evident mai mare decât în trecut, ci la Nvidia care fie s-a grăbit fie se amuza si ne lasa sa plătim dublu la scalperi. |
Pai daca nu ai productie, ca firma inseamna faliment
O firma care nu produce si creste pe bursa inseamna ca vinde gogosi |
Quote:
|
:) e naiv labuser .. el are impresia ca nvidia nu vrea sa produca :)
In realitate productia probabil e limitata din alti factori (manufacturing / supply chain)... ce putea sa faca Nvidia ? Sa stea pe placi si sa faca stocuri si sa apara pe piata cu o oferta mai conistenta, insa, din punctul meu de vedere .. ce face Nvidia este exact opusul a ce zice labuser :D - vrea sa produca (cat mai multi bani) cat mai repede :) in detrimentul userilor, iar frustrarea userilor vine din faptul ca unii au prins mai mult de 1 placa ( stiu pe cineva care se lauda ca a prins 3 si a vandut 2 la suprapret deci specula) si altii nu au prins deloc si stau pe liste de asteptare (vezi evga) |
@quixotheque
ai o fabrica de cozonaci. dupa 23 de ani ajungi sa vinzi sa zicem 9,25 milioane gpu (ce am gasit rapid pe net) deci la stoc de 9 milioane un magazin gen Profi Rahova primeste 86 bucati in 2 saptamani in perioada Craciunului pandemic cand lumea are interdictii sa iasa din casa. sa zicem ca ai cozonacii atat de faimosi si gatiti de CEO in bucatarie, incat te apuci sa vinzi si alte produse de panificatie brutarie - covrigi, japonezi, polonezi, chifle (in cazul lor cumpara o fabrica de procesoare , dezvolta chip-uri de a.i. pe banii gamerilor si fac data center). sa zicem ca undeva pe la mijloc ai si o problema de productie. nu mai primesti stafide din Grecia si nici r*** din Turcia :) in cazul lor memorii gddr6 din korea de sud. colac peste pupaza angajatii trebuie sa poarte masti ca sa nu stranute in cozonac. ce faci daca nu ai productie de cozonaci ? iti faci canal de iutube in cazul lor, si-au facut nvidia geforce experience si in loc sa iti comperi placi video, iti aloca cota parte dintr-o placa grafica si dintr-un procesor, totul virtualizat. si uite asa ajungi sa vinzi gogosi fara sa ai stoc de cozonaci. cum era aia ? si f*** si cu banii luati =)) |
Cred ca putem sa calculam cat de cat cate placi video au fost produse din categoria high end ... considerand cateva milioane vandute / quarter impartit la 1-2% cat reprezinta productia high end si apoi impartit la quarter (pentru ca nu a trecut inca 1 quarter de la lansare)
|
E artificiala lipsa asta de placi, pentru a le face mai dorite si apoi sa se vanda instant chiar daca-s mult peste MSRP. La sf lui octombrie/inceputul Noiembrie o sa vina buluc de placi.
Tom de la "Moore's law is dead" a explicat bine cam care e planul lui Huang, iar pana acum s-a adeverit 1:1. Ce nu stia Huang insa cand a copt-o pe asta e ca AMD s-ar putea sa vina cu concurent pentru 3090 (6900 XTX) si asta cred ca i-a mai domolit pe unii din hype. Ori asta, ori sunt disperati si 8nm Samsung e atat de praf la yeld-uri incat scot foarte putine placi.(si de-aia si muta anul viitor pe 7nm TSMC). Dar tare nu cred ultima varianta, e... sa zicem "priceput la tactici" Mr. Leather Jacket. Sent from my MI 8 using Tapatalk |
Quote:
|
Quote:
Asa ca nu prea imi vine sa cred ce a zis tipul de la "Moore's law is dead", ca urmeaza a fi produse si livrate global peste 300k de bucati incepand cu luna viitoare. |
Atunci de unde vineprofitul? Chiar daca vinzi masiv data centere pt gaming scoti profit la 3 luni. Pe consumer, ma refer
Temerea mea nu e lipsa placilor ci migrarea in cloud gaming. in primul rand ca sa joci in cloud trebuie sa ai licente.apoi deja exista metaverse intre jocuri. Cand ajung la dependenta de cloud, pot dicta masuri arbitrare. |
Ce mi-ar placea sa apara curind ceva puternic de la AMD, sa si-o ia in bot mr leather jacket!
|
Cloud gaming inca e in stadiul de idee buna pe hartie, n-are rost in discutia actuala.
Nu licenta e prima prioritate la cloud, ci infrastructura, atat a end-user-ului ( sa aiba net cu viteza si latenta cat mai mica) dar mai ales a provider-ului. Degeaba tu ca si companie oferi servicii de cloud gaming daca ai toate serverele in USA iar eu joc in Europa. Latenta te omoara, indiferent ca ai 1gbps bandwidth, pana trece semnalul intre continente prin ocean si inapoi, adio real time gaming. Faci grupuri de data centere pe geografii, regiuni unde hostezi serverele si da, poti discuta de cloud gaming. |
NVIDIA allegedly cancels GeForce RTX 3080 20GB and RTX 3070 16GB - Videocardz
|
Doua lumanari la morti si 10 lei pentru parastas la biserica am sa pun.
Pun si o lumanare la vii pentru AMD, poate poate. :) |
:D:D:D Nu esti pe craca ta!
|
https://www.youtube.com/watch?v=yU3GUHDf0mk
(pe lung)->https://www.youtube.com/watch?v=Xn1EsFe7snQ e un pic offtopic - pentru ca face parte din istoria Nvidia - insa e charismatic piticu cu jaca de piele. |
Quote:
|
NVIDIA GeForce RTX 3070 8 GB Graphics Card Benchmarks Leak Out, An RTX 2080 Ti Replacement For $499 US - Wccftech
|
NVIDIA GeForce RTX 3070 Ashes of the Singularity performance leaks - Videocardz
NVIDIA GeForce RTX 3070 3DMark performance leaked - Videocardz |
|
All times are GMT +3. The time now is 16:08. |