![]() |
@suzuki dacă deschizi fereastra ar putea fi mai bine, așa-i? ;)
|
1 Attachment(s)
S-a stricat treaba si la Flax
|
Probabil ca si importatorii/distribuitorii is mai pun cate ceva la pret, nu numai magazinele.
|
Quote:
|
Scrie "oferta speciala" 4999ron la Flax la rtx 3070 Gigabyte oc ,si am luat acum 2 saptamani de la ei aceiasi placa cu 3300 ron
|
Astea sunt noile preturi, obisnuiti-va, acum se vor gasi in stoc :)
RTX 3080 probabil va fi minim 7500 si 9000 cele mai tari modele. Noul 2021, thanks to miners and shit |
si la pcgarage de vreo doua saptamani tot figureaza "stoc limitat" la 3070. Dar cat de limitat sa fie ca ele sunt tot in stoc in continuare. In concluzie stocuri au inceput sa fie, dar cumpara cine isi permite. 1100euro pt un 3070 parca ar fi cam mult si pt un bugetar cu ceva vechime in sistem ma gandesc :)), dar apoi pt o saracie de angajat la privat..
|
2070 2080 isi fac treaba excelent. La preturile actuale nu merita aruncat ronu aiurea, vine generatia 4000 si probabil gamingul in 4k devine ceva uzual.
Eu tind sa cred ca totul a fost un mare marketing, s-au vandut la inceput paleti de placi iar mai apoi au ridicat toti preturile, era nesimtire deja sa dai pe un 3080 mai putin decat pe un 2080 care era disponibil peste tot la un pret mult mai mare. In 3 luni de zile https://www.emag.ro/placa-video-zota.../pd/DBQ39DMBM/ a crescut cu 3600ron, cam cat era un 3080 la inceput. fix...pix |
de la seria 4000
4k 144hz ;) in dk preturile la placi video au crescut cu 200 euro si la amd si la nvidia,nu e specula,asa a devenit pretul dupa scumpirile de la memorii,taxe si logistica. Ziceau ca o sa se scumpeasca dar nu ma asteptam la 200 euro, e bine ca am terminat compu in decembrie :) |
Am luat in decembrie 3070 vision de pcgarage la 3900 si acum este 5299ron.In ritmul asta cred ca mai schimb placa la seria rtx 7xxx.
Si 3900ron pentru 3070 este un pret enorm,dar aveam 1660 si deja gafaia bine in jocuri noi. |
Am luat un Gainward 3070 GS la 3100 acum 3 luni.via PC jeg. Ce este acum e prosteala pe fata.
|
Productia de placi video, cpu, etc se duce in principal la OEM, in laptopuri, console, sisteme desktop prebuilt etc, putinul ce mai ramane si pentru piata DIY, asamblari custom vor avea preturile acestea incredibile.
Daca nu joci cele mai noi jocuri sau joci cu ceva setari medii, si generatiile anterioare,Pascal etc sunt suficiente, parca toti azi joaca pe monitoare 4k@120Hz. |
Quote:
|
Salariu tau pe o luna e cat al altora pe 6 :) ...
|
Echipate "maşinili" cu placi și gata, pa pa aglomerație pi şosele!
|
Eu n-as da salariul pe 1 luna pe o placa video nici la minim pe economie, nici la 5000 coco/luna...intotdeauna mi s-a parut prostie trademark romania, dar pana la urma to each his own, inteleg "pofta" chiar daca nu sunt de acord cu ea. Iau frumos jocuri mai vechi pe care nu le-am jucat niciodata, si care sigur merg brici pe ce am, si am cu ce astepta sa se potoleasca magaria asta generalizata. Poate daca mai multi am face asta, nu s-ar mai intampla asa usor, dar deh...once can wish, right? :)
|
Asa e @APepper - toti spun aceelasi lucru ... si totusi se vand placile astea super scumpe (chiar si cele care sunt la supra-pret) e o chestie psihologica. :D
|
Mi-au auzit urechile ca au vandut nVidia pe rupte,de peste 2 ori cat seria 2xxx si problema nu e ca nu produc ci ca nu-s capabili sa tina frau cererii,de AMD nu mai spun.
Companiile astea 2 n-ar trebui injurate cel putin in ultima jumatate de an,nu s-au haladit la pret,dimpotriva, cererea a facut ca pretul sa bubuie. Mi-e mila de aia care au dat RTX 2080Ti pe 500 euro,stiu ca era plin ebay kleinanzeigen de ele inainte sa apara vreun review macar la 3070! |
Ce vrajeala ... clar au vandut si nu mai fac fata. Mai lipseste sa iasa si AMD sa spuna ca nu au avut deloc probleme cu stocurile.
Sa zicem ca produc 1000 placi pe luna dar au demand de 1200 ... daca in cazul generatiei 20xx produceau 2000 cu demand de 1500 ai putea spune ca cererea e mai mare acum, nu? :) |
Quote:
|
All times are GMT +3. The time now is 16:51. |