lab501 forum

lab501 forum (https://forum.lab501.ro//index.php)
-   Placi video (https://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=6)
-   -   Noutati despre placile video Nvidia (https://forum.lab501.ro//showthread.php?t=29)

shogun 19-03-2011 23:39

Chiar vorbesc aiurea unii pe aici. La acelasi TDP se asteapta ca 590 sa fie chiar usor mai puternica, iar in OC mult mai puternica + alte imbunatatiri tehnologice care o plaseaza serios deasupra concurentei.

xdan 19-03-2011 23:46

De, ce aberatii ca la GTX 590 iti trebuie un mic reactor nuclear in carcasa ca sa-i dai sa pape, cand se gasesc surse de 850W la 450 lei....
Acuma daca ai 3000lei sa dai pe placa n-ai 500 lei sa cumperi o sursa buna.
Si de parca 6990 nu are cam aceleasi cerinte stoc.
Si dimpotriva GTX 590 pare-se ca va fi un produs mai rafinat decat 6990.
6990 nu e decat un produs fortat de tremura pantalonii pe AMD cu switchul ala, ca n-au pus un cooler destul de performant pentru el.
Ca norocu' ca vad ca integratorii au cam pus picioru' in prag.

dev 20-03-2011 00:04

Dane mai usor ca te ia shogunismele. 6990 e o placa foarte solida care duce lejer aproape 1000Mhz pe aer deci 880Mhz din switch e fix apa de ploaie.

Iar daca vrei sa vezi diferente AMD a scos o placa fara compromisuri pe cind nvidia se screme din greu sa scoata un dual gpu castrat si limitat. Ce fel de dovada de putere dai tu cu o placa "ce se va apropia in unele aplicatii de Antilles iar in unele o va depasi". Asta e ca si cum ar scoate Ferrari o masina diesel si apoi ar sari fanii sa caute scuze. Asta e marea diferenta intre oamenii cu obraz subtire si pustimea incarcata de e-peen: cine greseste plateste nu e luat in brate.

xdan 20-03-2011 00:28

Gpu-urile in primul rand nu sunt castrate.
Sunt doua full GF110 cu 512SP, daca erau castrate erau cu 480SP, gpu-uri de GTX 570.
Sunt doar limitate, acuma om vedea cat.
Iar cu 6990 AMD au facut compromisuri la TDP, zgomot,temperaturi comparativ cu ce a fost 5970 la vremea ei.
Si sa nu dam exemple cu Ferrari ca s-au dat si aia in stamba cu ceva modele care au luat foc si stand pe loc.
Ce vreau sa zic ca un bench doua acolo cu 6990 e ceva mirific dar o experienta de 6-7 ore de gaming continuu cu 6990 vara n-o sa fie o experienta chiar asa de placuta.
Si pana la urma scopul principal a unei placi video e gamingul nu sa tot dai pe benchuri.
GTX 590 s-ar putea sa fie altceva din acest punct de vedere.

dev 20-03-2011 00:40

La ce-ti folosesc doua GF110 care merg la 600Mhz? Mai bine puneau doua GF114 si ieseau mai ieftin fara sa se omoare asa tare pe partea de consum. Ideea era alta: daca tot scoti un dual gpu macar ucide concurenta si lasa pentru placile mai ieftine comentarii despre consum si zgomot.

Dar daca au fost in stare sa scoata 550 la 150 de euro ma astept sa ceara aproape 1000 pe 590 chiar daca nu bate 6990.

Enz0 20-03-2011 00:40

Shogun, ce imbunatatiri tehnologice are nvidia cu GTX 590 fata de 6990? PhysX? :D Nu m fa sa rad. Pana acum cateva zile erai bucuros ca va rupe GTX 590 placa de la AMD...pana a fost lansat 6990, iar acum vad ca o dai cu "chiar daca va bate cu putin...va fi cea mai puternica".
Nush de ce te mai stresezi sa mai postezi. Toate post-urile tale seamana cu targuiala unei traseiste pe centura.

MAN. Daca e sa faci ceva. Ori faci asa cum trebuie si esti pe primul loc fara compromis, ori te complaci cu situatia si accepti locul secund.
Sa te dai cel mai mare din parcare si sa ai cea mai scumpa scula, iar la final sa iesi la egalitate.... e cam jenibil.
Acum sa nu intelegeti ca tin partea AMD. Mi se pare putin cam ciudat ca pentru a ocupa primul loc sa fie nevoie de o fuziune nucleara, pe cand altii nu s-au agitat chiar atat de mult.
Comparatia cu Viper vs Nissan a fost pentru cei putin mai dotati intelectual.
E vorba de un motor de 3.8L vs un motor de 8.5L care produc puteri asemanatoare dar diferenta intre ele este de tehnica de sub capota.
AMD nu are un GPU ce rupe tot ce prinde in cale, are un GPU destul de economic, cu putere moderata si a ales solutia mai inteligenta, pe cand nVIDIA e nevoita sa subtacteze destul de mult...si sa subvolteze produsul cel mai bun...pentru a ocupa prima pozitie fara a fi luata in deradere in ceea ce priveste consumul.
Da o sa spuneti din nou ca la banii aia nu conteaza cat consuma, dar tineti cont. Pentru un pasionat... suma plusurilor si minusurilor fac ca banii sa fie investiti pe o placa video.
Din punctul meu de vedere, un GTX590 nu isi merita productia decat daca are un VRM la fel de bun ca 6990....asta insemnand WR-uri multe pentru pasionati.

shogun 20-03-2011 01:10

Quote:

Originally Posted by Enz0 (Post 103311)
Shogun, ce imbunatatiri tehnologice are nvidia cu GTX 590 fata de 6990? PhysX? :D Nu m fa sa rad. Pana acum cateva zile erai bucuros ca va rupe GTX 590 placa de la AMD...pana a fost lansat 6990, iar acum vad ca o dai cu "chiar daca va bate cu putin...va fi cea mai puternica".

Habar n-ai despre ce e vorba. PhysX nu are treaba cu placa video, in primul rind. Ideea e ca 590 sa depaseasca 6990 la frecventa aia mizerabila, si la acelasi TDP, in conditii de temperaturi mai mici si mai silentioasa. Va face praf 6990 in ansamblu, pentru ca nu va avea rival in regim de OC. Asta e ideea. Daca fortezi 6990 se topeste, precum in imaginea postata aici cu citeva pagini in urma.

matose 20-03-2011 01:25

Nu va faceti prea mari sperante cu OC-ul la GTX 590, atat va spun :D. Mai multe detalii dupa lansare...

HD 6990 se topeste la OC? La ce a indurat placa aia de la Ramiro si inca merge ireprosabil, AMD primeste o bila verde pentru constructia solida ;)

Kimi 20-03-2011 01:41

shogune io zic sa-ti faci provizii de anti-depresive de pe acum. :D

xdan 20-03-2011 02:11

Macar lansarea se poate spune cand e?
Pe 22 sau pe 24? :)

DNY 20-03-2011 10:16

Deci,se pare ca mult trâmbițata arhitectura FERMI a dat gres!Sa speram ca Kepler va fi altceva...!

florinmugurel93 20-03-2011 10:32

Apropo pe cand vine Kepler si Souther Island?

nachtfalke 20-03-2011 10:36

Quote:

Originally Posted by DNY (Post 103348)
Deci,se pare ca mult trâmbițata arhitectura FERMI a dat gres!Sa speram ca Kepler va fi altceva...!

Cam incurci borcanele :) NU arhitectura a dat gres , Fermi este cel mai puternic cip grafic produs vreodata , un cip f complex ce are 3 miliarde de tranzistori, totusi nvidia in prezent are cel mai puternic GPU.:)

DNY 20-03-2011 10:41

Quote:

Originally Posted by florinx (Post 103350)
Apropo pe cand vine Kepler si Souther Island?

Despre Kepler,Jen-Hsun Huang stie!Acum sigur şurubăreşte la el ghidat prin telefon de Shogun!:)

Mersi nachtfalke,nu stiam!:)La consum ,cand l-au proiectat, nu s-a gandit nimeni de la Nvidia?!:)

dorubm 20-03-2011 11:08

Quote:

Originally Posted by nachtfalke (Post 103351)
Cam incurci borcanele :) NU arhitectura a dat gres , Fermi este cel mai puternic cip grafic produs vreodata , un cip f complex ce are 3 miliarde de tranzistori, totusi nvidia in prezent are cel mai puternic GPU.:)

Ma lasa rece ...ca au cel mai puternic GPU...tot zero e pentru cine vrea performanta absoluta de la o placa video... Pe mine ma intereseaza sa fie cat mai puternica placa video...Apoi nu ma intereseaza cate GPU-uri , shadere , etc etc are placa ...De mine sa fie si o suta, daca e mai tare si e in bani rezonabili:)
Facand o analogie a placilor video cu motorul unei masini ...e ca si cum ai zice ca nvidia are cel mai bun motor in 4 cilindri , doar ca amd are motoare si in 8 cilindri care ii cam dau clasa acestuia:D

Deci se pare ca tot la AMD ramane coroana performantei la placi video;) Si generatia asta . Daca generatia 4xx -nvidia/ seria 5xxx de la amd si seria 5xx/ seria 6xxx de la amd nvidia n-a putut sa fie decat in spatele amd-ului sa speram ca seria 6xx (nvidia ) / respectiv seria 7xxx de la amd sa mai aduca victoria si celor verzi;) Atunci poate voi trece si eu pe verzi:)

LE: Totusi (nvidia ) e de admirat ( de ce sa nu fiu sincer ) ca
1. Au cel mai puternic GPU
2. Pot face cel mai tare sistem dpdv video prin adaugarea a 4 placi GTX580( de fapt nici asta nu e chiar sigur comparand cu un CF de 6990 )

LLE: Totusi e un lucru bun si daca sunt pe locul doi : deja sunt placi video nvidia GTX 580 noi -sigilate , cu garantie reala de 24 de luni la noi in tara cu 1600 roni:)

http://forum.computergames.ro/42-har...-sigilata.html

nachtfalke 20-03-2011 11:38

NU e bine sa te lase rece , ca in cazul respectiv o sa dansam la nunta ta , pana ne sare coliva din buzunare =))

Un adevarat entuziast stie sa aprecieze o placa buna indiferent de brand :)

@ DNY - se pare ca nu s-a gandit nimeni:) oricum "noi" nu avem de pierdut nimic , nu este sa fie nvidia va fi amd si viceversa. Oferta este bogata indiferent de brand , posibilitati si de ce nu si gust:)

Hemisphere 20-03-2011 11:40

Quote:

Originally Posted by matose
Iar nu aveti rabdare si faceti presupuneri aiurea . NU o sa fie mai slaba.... cred ca e la mintea cocosului!

Quote:

Originally Posted by matose
Nu va faceti prea mari sperante cu OC-ul la GTX 590, atat va spun :D. Mai multe detalii dupa lansare...

E suficient sa fiti putin atenti la post-urile lui matose, din cand in cand mai da drumu' la cate un porumbel.

dorubm 20-03-2011 11:43

In cazul noilor preturi ( 1600 roni ) , pt cei ce au un GTX580 e inutila aparitia 590-ului , ei putand lua inca una pentru SLI si au si mai multa performanta si mai si raman cu bani in buzunar:)

Quote:

Originally Posted by High Octane (Post 103358)
E suficient sa fiti putin atenti la post-urile lui matose, din cand in cand mai da drumu' la cate un porumbel.

Din pacate cred ca atunci cand a dat drumul la porumbelul cu "Iar nu aveti rabdare si faceti presupuneri aiurea . NU o sa fie mai slaba.... cred ca e la mintea cocosului!" cred ca , ca si multi dintre noi , credea ca va fi mai tare dar atunci ( in 13 mart ) nu o avea fizic in mana sa vada ce poate ...:D
In schimb , daca te uiti mai atent la posturile mai recente vezi prea multi de " din pacate " cand se vorbeste despre ea... Sigur nimeni nu se astepta doar la frecvente de 600/610 sau cat or fi mai exact la GPU...in schimb vorba monstrului...e cea mai silentioasa placa video :)

MIss1Le 20-03-2011 11:56

Asta cam asa este. Cei de la Nvidia nu au reusit sa consstruiasca un dual GPU perfect. Ramane de vazut ce au de gand de acum incolo, ca se pae ca au unele prbleme si pe la drivere , in configuratii , multi card. Si cand spun multi card ma refer la 3 way sli si la 4 way sli. Acolo se cam dau cu capul de pereti. Sa speram ca vor reusi sa revina cu seriile urmatoare si sa invete din greselile facute pana acuma. Cred ca Fermi a fost doar puncul de test . Pentru trecerea la noile geenratii de procesoare grafice. Cu toate astea au iesit inca odata pe locul 2.
Ca o spuplimentare , inca odata va spun, nu mai bagati vorbe despre consum si zgomot ca nimeni nu se uita la asa ceva decat nebunii care chiar tin mortisi la asa ceva. Cine vrea silentiozitate isi cumpara fanless.

Viorelflorin 20-03-2011 12:30

Eu am dat ieri GTX580-ul care avea cateva zile,cumparat din Canada la un pret mult mai ok fata de Romanica, si astept sa vad ce se intampla cu GTX590. Daca este mai bun decat HD6990 o cumpar, daca este egalitate s-au o sa fie cu 10 FPS-uri peste HD6990, atunci ma rezum la HD6990. Malai este, dar sa vedem si performanta. Sper sa iasa ceva putin mai bun decat HD6990. Oricum o sa plec iar in Canada peste 2 saptamani si o cumpar de acolo(HD6990/GTX590).

Bogzilla 20-03-2011 12:48

In ultimele posturi, toata lumea a plasat nVidia pe locul 2. Poate nu e pe locul 2. Poate e pe 1. Deci, aveti rabdare. Sau este o strategie pentru a-i da lui shogun cosmaruri noaptea?

puff0086 20-03-2011 12:52

nici daca v-ar injura cineva de mama, nu ati fi asa inversunati... cel mai nasol lucru e ca marea majoritate dintre noi nu isi vor permite aceste placi ...asta cel putin acum, in timp ele vor fi depasite mai mult moral, ex. 4870x2/gtx 295- placi depasite de tehnologie dar foarte capabile in jocuri.

e ametitoare viteza cu care avanseaza tehnologia...ma intreb peste 5 ani ce naiba de placi vor mai scoate astia... :D

dorubm 20-03-2011 12:52

Ar fi interesant un poll sa vedem care cred inca ca va fi mai buna decat 6990:)
Eu unul cred ca in cel mai bun caz vor fi tot cam pe-acolo , cu un mic plus totusi in partea AMD-ului. In schimb din cauza pretului se vor vinde f putine ;

Ma gandesc totusi ca unii , chiar fani nvidia daca ar fi, sunt satui de "bani aruncati" , trecand de partea AMD; Si spun asta gandindu-ma la unii care au pierdut ceva banuti , nevoind sa schimbe 480, apoi 580, pe alceva mai bun ( 590 sau variante de sli ) , in timp ce unii ca mine de ex am ramas in aceeasi perioada cu 5970 care doar acum il schimb pe alceva mai bun

Quote:

Originally Posted by puff0086 (Post 103373)
... cel mai nasol lucru e ca marea majoritate dintre noi nu isi vor permite aceste placi ...

Si cine si-ar permite-o dpdv financiar de ce sa faca prostia de a da o caruta de bani pe ceva ce poti avea mai ieftin?:)

xdan 20-03-2011 13:09

Io as zice sa terminam toti cu aberatiile si sa asteptam reviewul si apoi putem tot comenta.

dorubm 20-03-2011 13:36

Si crezi ca ne putem abtine sa nu mai zicem nimic pana atunci?:)

Cate ore mai sunt pana la review?:D

florinmugurel93 20-03-2011 13:38

Baieti inca o chestie.Monstru are placa(GTX 590) pe mana din februarie asa ca stiu eu ce spun.

mascotzel 20-03-2011 13:42

e corect sa asteptam
se poate sa fie mai buna, se poate sa nu fie,se poate sa fie acelasi drac
poate are ceva asi in maneca

Viorelflorin 20-03-2011 13:55

Quote:

Originally Posted by Bogzilla (Post 103370)
In ultimele posturi, toata lumea a plasat nVidia pe locul 2. Poate nu e pe locul 2. Poate e pe 1. Deci, aveti rabdare. Sau este o strategie pentru a-i da lui shogun cosmaruri noaptea?

Pai ceva de genul.

Daca va bate HD6990 o voi cumpara. Nu ma intereseaza ca o sa coste 3600 Ron,o voi achizitiona din afara.

xdan 20-03-2011 14:03

O poza cat de cat...
http://i970.photobucket.com/albums/a...90gtxjoker.jpg

dorubm 20-03-2011 14:07

3 Attachment(s)
Poate le-ati mai vazut, dar eu le mai pun si pe astea inca odata; Nu ma pricep prea bine , dar care dintre modelelel de ventilatoare este mai bun oare , asta ce-l vedem in pozele astea sau cel de la 6990?

nachtfalke 20-03-2011 14:18

ala e un gtx 295 , XFX nu mai integreaza cip-uri de la nvidia :)

dorubm 20-03-2011 14:24

Scuze:)

DNY 20-03-2011 14:27

Quote:

Originally Posted by dorubm (Post 103407)
Poate le-ati mai vazut, dar eu le mai pun si pe astea inca odata; Nu ma pricep prea bine , dar care dintre modelelel de ventilatoare este mai bun oare , asta ce-l vedem in pozele astea sau cel de la 6990?

Ala de pe 295!

dorubm 20-03-2011 14:29

Pare si mai mare ...avantaj el...

matose 20-03-2011 14:34

Ventilatoarele sunt de tipuri diferite, nu ai cum sa le compari intre ele. Unul e clasic si sufla aerul in jos, altul e de tip turbina tragand aerul prin centru si suflandu-l in parti...

dorubm 20-03-2011 14:40

Parca turbina imi inspira si mai multa incredere ( am si la masina una :) )
Matose , sincer , se invarte acum ventilatorul la GTX -ul vostru?:)
( adica e in teste acum ?:) sau e oprit demult terminand testele...)

matose 20-03-2011 14:43

Devii stresant :). Asteapta review-ul si o sa vezi...

dorubm 20-03-2011 14:45

Review care o sa-l vedem exact cand, in ce data si ora? ( sa stiu sa nu cumva sa merg la munca atunci:) )
acuma scuza-mi insistenta

Bogzilla 20-03-2011 14:48

Mamaaa, e mai rau ca un copil care asteapta cadourile de la Mos Craciun !:D No offense!

DNY 20-03-2011 14:49

1 Attachment(s)
Baietii de la MSI se lauda ca este *world's faster graphics card*!

All times are GMT +3. The time now is 22:59.