![]() |
Quote:
Ati:-- Nvidia:------ |
Quote:
|
Quote:
Singurul atu al AMD e sintagma ardeleneasca "Noi am fo' primii!" |
E o greseala in articol...:)
Trebuie sa citesc si articolul lui Ramiro ca sa-mi fac o opinie completa. Cred ca oricum vechitura aia de bridge SLI de 5 ani subnutreste performanta. http://lab501.ro/wp-content/uploads/2011/03/Clocks.jpg |
Quote:
|
Cam fail da. Dar e destul de fail si ca nu e mult mai performanta decat 6990, daca stau sa ma gandesc mai bine.
Pai au avut ceva timp la dispozitie sa o coaca. Si au avut si resurse. Da, e frumos din partea lor ca au scos o placa mai silentioasa decat cea a concurentei......dar daca lumea a cumparat 6990, neinteresandu-i zgomotul, atunci ar fi cumparat si GTX590 zgomotos. Zgomotos, dar foarte performant. Daca ar fi venit cu frecvente de GTX570 din fabrica si cu un ventilator mult mai meserias ar fi fost alta treaba. Nu ar mai fi avut treaba cu cei de la AMD. Bine, consumul ar fi fost sky-high, dar la categoria asta nu prea mai e cazul..... But then again....uite ce se intampla cand dai voltaj in ea ca sa o clochezi....sau chiar si fara voltaj in plus. :D Totusi si treaba cu zgomotul redus are aspectele ei pozitive. Daca nu vrei water-cooling si nu esti bencher/tester iar placa o tii in calculator pe post de placa de zi-cu-zi, apai cand te joci te-ar cam deranja sa auzi gajaiala ventilatorului. In ideea asta, eu cred ca GTX590 este adresata copiilor de pana in 18 ani (sau americanilor, ca tot acolo sunt) care nu se uita la bani, dar au acasa monitor de 22->24 cu rezolutie 1920*1080. |
Sper ca aveti vreo 5-6 placi de rezerva, sa poata scrie ramiro macar 2-3 pagini in articol
:)) |
Dacă s-apucă ramiro de făcut răciri custom nu văd bine deloc plăcile nvidia...
|
La cuptor cu ele!
|
Se pare ca ar fi bune si ceva procesoare de rezerva :D
Deci pe 28nm ar fi bine astia sa se potoleasca ca deja depasesc capacitatile procesoarelor. Pe 28nm as vrea aceleasi performante la preturi cu 15-20% mai mici. Deci si Amd si Nvidia sa-si imbunatateasca raportul pret/performanta. http://lab501.ro/wp-content/uploads/2011/03/jc2_avg.jpg |
Primul lucru care mi-a venit in minte dupa ce am citit review-urile, e ca switch-ul pentru OC trebuia pus pe nVidia, nu pe AMD. La fel si anularea garantiei in caz de OC.
|
Da m-am exprimat gresit.A ramas rege dupa ce a mai fost inca 1 an si 4 luni.Deci :
GTX are avantajul ca este siletioasa si mai buna la rezolutie full HD (cei drept cu 1-2%).HD6990 se pare ca overall este mai buna,mai rece,consuma mai putin. HD6990 cu racire custom sa stiti ca vor fi silent asa ca ATi a rezolvat si problema asta.Dar daca mai si adaug ca unele placi nVidia la 1,2v fac poc deja este jale.Se pare ca mai au multe de la acel HD6970 care a rezistat la 1,9v si in general de la ATi. |
Quote:
|
observ ca cu driverul de la gtx 590 au introdus suport sli. cand apare driverul asta si pt alte placi nvidia :D ?
|
Când dai aproape 3k RON pe o placă nu e tot una că îţi face ca şi-o râşniţă de cafea sau e dead silent, în idle cel puţin. Aşa mai bine cumperi un GTX580 + o râşniţă şi ai rezolvat treburile. :D
|
590 e clar o prelungire de e-peen foarte buna: nu rupe concurenta dar e mai silentioasa. Faptul ca nu duce 1.2v cu racirea stoc e o problema pe care s-ar parea ca nvidia a incercat s-o sugereze discret printr-o recomandare de genul: nu treceti de 1.1v pe aer. Sau altfel spus noi am pus un switch invizibil pe placa care chiar produce daune dar neoficial.
In schimb pentru omul serios pasionat de gheiming la rezolutii serioase oricare din cele doua puse pe apa reprezinta solutii foarte ok. |
cand dau 3k ron pe o placa o vreau pe cea mai performanta. Daca chiar face ca o rasnita in idle, mare scofala nu ar fi sa ii cumpar o racire mai performanta si silentioasa
|
Este clar nvidia nu a reusit sa zdropeasca monstru celor de la ati, cei care isi vor cumpara aceste placi in mod cert au racire pe lichid.
Un videoclip de pe youtube Intel i7-980X Gulftown w/ dual Sapphire HD5970s in CROSSFIREX pe lichid:d |
Mda, au labarit-o iar cum au facut si cu GTX480. Sincer ma asteptam sa faca pipi de la etajul 10 pe 6990 dar......
|
alta problema ar fi si faptul ca vor fi putine si asta va mentine pretul ridicat. daca as dori sa cumpar una, as face-o acum la lansare
|
A ajuns o placa la Ramiro, a trecut de primul test, o sa vedeti porcaieli si cu 590, stati linistiti :).
Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk |
Quote:
|
AI vrea tu sa fie asa.Guru3D au ajuns de tot *****ul.Imi scuzati expresia.Este fix sub hd6990 ca performanta.Uitate pe lab501 la review cum se face sau hardware canucks nu pe guru3d si alte porcarii.Consuma mai mult ,este mai fierbinte ca hd6990,face poc din senin si lantul de parti negative poate continua.
|
A învins-o la rezoluţii unde ambele produse sunt inutile. Peste 1080p radeonul îşi ia avânt. Cred că ţi-au scăpat cele care au făcut poc.
|
shogun, tati, fii si tu rezonabil, ziceai ca gtx590 o sa fie Dumnezeu pe Pamant, dar nu e asa, recunoaste ca 6990, ca si performanta este un pic mai buna, pana la urma vorbim de varful de gama.
P.S.:Nu mai fii penibil! |
Incercati sa evitati specimenele astea...nu va mai bateti capu cu el.
http://www.youtube.com/watch?v=sRo-1...layer_embedded |
Acelasi avantaj il are 590 si pe XbitLabs: "If you want exact numbers, the GeForce GTX 590 is 1.6 to 6.8% ahead of the Radeon HD 6990 in the FSAA-less mode and 12.1 to 16.8% ahead in the FSAA mode. This is pure mathematics, though."
|
Ca sa compari 2 placi video trebuie sa consulti cel putin 3 rewievuri din site-uri cunoscute si care nu tin partea nici uneia.DIn mai multe revieuri hd6990 iese peste gtx590 ceace inseamana ca este si mai bun.
|
Cum ziceau si cei de pe xtremesystems: la acest nivel nu conteaza decat performanta pura si mai putin partea asta cu zgomotul. Cine isi permite oricare din cele 2 cumpara un full WB si a terminat cu zgomot, temperaturi mari, etc. Ma alatur si eu celor care sunt dezamagiti de GTX590.
|
Shogun intotdeauna cade in picioare, la fel ca si pisica. El intotdeauna vede ceea ce vrea sa vada, restul e irelevant. Aude doar chestii care au numele si sigla scrise in verde.
Este a doua reincarnare a' lui Chuck Norris (al tastaturii) pe pamant. Dezamagitor produs din partea nvidia. Ce a facut nVIDIA e ca si cum inginerii ce au Facut Ariel Atom II ar fi luat 2 motoare de Hayabusa, au facut un V8 si ar fi limitat motorul la 6000rpm. Jenant. In orice caz, au multe de invatat de la AMD despre cum se construieste un VRM de calitate. |
Quote:
Probabil treaba va fi lamurita de review-urile la variantele SOC, gen MSI. Ar fi fost de preferat ca victoria sa fie si mai detasata, dar din pacate asta e. |
Foarte relevanta comparatia in 1650x1080 pe asemenea monstrii.Shogun uite o comparatie la lab501.Baieti de-ai nostri de incredere.Si plus de asta un hd6990 cu SB la 4,3ghz este mult mai bun ca un GTX590 cu SB 4,3.SE pare ca nVidia este prea dependenta de procesor.
|
Quote:
|
Normal ca ma lamurit dar ii dau exemple lui shogun.Oricum intotdeuna este bine sa consulti mai multe surse.
|
Cu shogun iti toci nervii!:)
GTX590 catre Monstru:Daaaa....Ramiro... e pe-aici? |
Shogun are dreptul la parerea lui, nu va mai jigniti, v-am mai spus.
Injurati placile daca simtiti neaparat nevoia, desi nu vor deveni mai performante in felul acesta. |
1 Attachment(s)
Tot citesc pe net teste si superteste despre 590.Voi ati mai gasit pe undeva o PLATFORMA DE TEST ca asta? I7920 la greu pentru placi dual-gpu care depind f.mult de procesor!
|
shogun, las-o joc ca macane
si eu, daca vreau sa-mi iau acum o placa video (nu dual-GPU), tot nVIDIA as alege (e chestie de fanboism, de CUDA si de drivere, recunosc) Dar de aici si pana a bate campii ca GTX590 de referinta bate la fundul gol omoloaga de la ATI e cale lunga sa te bucuri de rezultate pe 1650x1080 la asemenea placi mi se pare cel putin ciudat, cand deja vorbim de layout-uri de 3-5 monitoare in gaming extrem (ca se vor placi video extreme, nu?) ONTOPIC: am doar eu impresia sau verzii au incercat sa faca din armasar tandar de data asta? (frecvente, zgomot, consum cat mai apropiat de ATI) :D Quote:
la modelul de referinta au cam luat-o in freza; pe apa s-ar putea ca retina mea perversa sa fie incantata :D |
Quote:
pacat ca se ard in acele conditii, sunt placi OK |
GTX 590 overclocking WARNING
from Legit Reviews:
We first heard back from NVIDIA and they urged that we don't increase the voltage with the reference cooler as it was designed for a 365W card and that over-volting the GPU would push the cooler beyond its rated specifications. “We’ve designed the GeForce GTX 590 to provide a great combination of performance, acoustics, and temperatures in stock form with our standard cooler. Like other GeForce GPUs, overclocking is also available for our customers who want to crank up performance even further – either via our add-in card partners or via system builders, and of course for end users who would like to tweak the card themselves. In the latter case however, we recommend anyone using the GTX 590 board with our standard air cooler stick with the default voltage while overclocking. This will ensure the best experience and reliability for our customers. For end users who do wish to overclock with overvoltaging, we advise watercooling. NVIDIA has worked with several watercooling companies to develop waterblocks for GTX 590 , and these solutions will help provide additional margin for overclocking, but even in this case we recommend enthusiasts stay within 12.5-25mV of the default voltage in order to minimize risk. These are guidelines only – any overclocking/overvoltaging can void your manufacturer’s product warranty.” - NVIDIA Public Relations It sounds like NVIDIA is really not advising extreme overclocking on the GTX590 unless you have water cooling and we know that EVGA will have a water cooled card available down the road. We contact our friends over at ASUS and they said that you can over-volt the card, but you just need to manually set the fan speed above 60% to ensure proper cooling. You can see what ASUS had to say about overclocking below. By default without voltage adjustment or fan adjustment you should generally be in the range for 660 to 670 for the GPU. Anything more than this while potentially stable under stress testing / benchmarking should have a manually set fan profile exceeding 60% to ensure sufficient cooling. Utilizing Voltage Tweak internally we have seen clock speeds in the range of 740 to 780 (this is using a vcore setting of 1.035 to 1.065) varying on the GPU. IT IS IMPORANT TO NOTE any overclocking with voltage exceeding 1.000 is strongly advised that the fan be manually set to ensure sufficient cooling performance. It is not advised to generally exceed the 1.050 to 1.065 vcore range as this begins to meet the limits for the OCP/OVP mechanism on the card. Exceeding these values without disabling OCP/OVP or having superior cooling could affect the lifespan and functionality of the card/gpu. http://www.legitreviews.com/article/1576/16/ sunt curios care e nivelul de zgomot pt GTX 590 (asta era atuul NVidia in fata placii concurente de la AMD) cand fan-ul functioneaza la peste 60%!?! |
All times are GMT +3. The time now is 23:33. |