![]() |
Eu stiu ca la AFR s-a renuntat tocmai pentru ca acela utiliza intradevar doar 1/2 din memoria totala, adica un singur GPU prelucra o imagine in totalitate, urmatoarea celalalt GPU. Oricum rezultate sunt mai bune cu SFR.
Toshy exista si GTS 450 cu 2GB, asta nu inseamna ca ii si foloseste la ceva. |
un gts 450 cu 2GB e fail in primul rand pentru ca sunt 2GB DDR3, 20-25 GB/s (depinde de producator ce frecvente ii da), in timp ce versiunea de 1GB e DDR5, 68GB/s.
Ca ar fi fost ok pentru un mini cheap renderfam pe GPU. puneai 8-10 bucati in 2-3 sisteme si randai foarte bine mersi, dar cu memoria DDR3 e fix gunoi, waste of money. |
1 Attachment(s)
Toshy - eu testez cu cea mai mare placere man, nu e o problema. Ideea la placile astea e alta, bus-ul ne arata pentru ce au fost gandite (mainstream). Degeaba pui mai multa memorie daca bus-ul gatuie oricum comunicarea cu nucleul grafic (recte vezi de ce nu prea se dau wr-uri cu 680). Practic, 680, 690, 670, etc au fost calibrate pentru performanta optima. Ca exista si 680 cu 4GB e cu totul alta poveste, vorba lui Dragos, exista si GTS 450 cu "doi giga" asta nu inseamna ca foloseste la ceva.
Buna dimineata-ul ala se referea la SFR vs AFR, moduri diferite de functionare ale tehnologiei SLI care implica un regim diferit de lucru cu memoria. Tu uitasei de SFR :) In alta ordine de idei... |
ghici = gtx670 ...
asteptam maine review-ul? pe la ce ora Monstrule? |
As allways :)
|
Quote:
|
Asa mult OC? inseamna ca sparge gura targului si rupe multe pe langa el.
|
Unitatea aia de shadere dezactivata fata de gtx680 chiar e responsabila de potenta lu' gtx670. Pfiuuu, ce monstru de placa!
|
Quote:
Maine dupa-amiaza pe la 16 sa inteleg ca avem ce citi :) |
Quote:
Oriucum, 690-urile nu cred ca sunt destul de future proof, indiferent de modul de randare, din cauza combinatia dintre porturi de pe consola cu cod scris prost si rezolutii mari, ca sa merite investitia intr-un SLI. O sa mai studiez si eu problema cand imi vine placa, scuze de hijack-ul threadului :) Revenind, vad ca a aparut si un 690 Gigabyte in oferta magazinelor noastre la 4599 ron, iar varianta Asus s-a scumpit cu ~100 RON la precomenzi :( |
Nici o problema domnule, de aia e forum sa discutam. Dupa parerea mea, nici o placa dualGPU nu este future proof, si nu as folosi asa ceva in daily use sincer sa fiu :)
|
Futureproof in raport cu banii pe care-i dai si cu ce o folosesti, iar in cazul asta e mai ieftina decat o solutie SLI.
|
Da, dar cazul asta e unul special :)
|
Cum zicea si Monstru, o placa dual GPU nu e future proof, dar ma gandesc ca niciuna high-end, adica acum 2 ani cam pe vremea asta aparea 480, care era egalata anul trecut de 570, iar acum (cu ceva OC ce-i drept), e egalata de un 7850, al carui pret e la jumate de cat ai fi dat pe un 480 (si oricum consumul/caldura sunt mai mici)
Parerea mea e ca placile video peste 1500 sunt prea scumpe, tinand cont de avansul in domeniu, mai bine iti iei ceva midrange si il upgradezi in 2-3 ani. |
cine ma ajută cu un link de la vreun magazin online din state?
vreau sa imi aducă un prieten o nvidia 690, cel mai tarziu la 1 iunie. la evga sunt precomenzi pana in octombrie, iar " second " sunt pe la 1500 de dolari. ms anticipat |
Vezi ce se vorbeste aici despre precomenzile de la magazinele din state si tepe.
|
Quote:
Fiecare se orientează după ce își dorește să "vadă", însă acum high end-ul este deja pentru configurații speciale (>1080p, multi-monitor etc.) |
Quote:
Intr-adevar, o placa video "fortoasa" e necesara daca vrei sa joci chiar si la 1920x1080 cu setari maxime, detalii maxime, AA 8x, AF 8x. Din pacate monitoarele cu rezolutii de 2560x1440 au preturi destul de mari. |
Cica Zotac GTX 670 vine cu PCB de GTX680 la 410$.
Overclockul lui GTX 670 nu este chiar de laudat, alimentarea bat-o vina, spre comparatie sunt GTX 680 care ajung la 1400 Mhz pe aer. Poate acest Zotac face o figura frumoasa. |
Daca vina asta la 410 inseamna ca vanzarile la 680 o sa cada in bot.. :D
|
Lasa ca mai sunt si GTX 680 care fac parte din alta clasa: EVGA GTX 680 Classified, nu va zic decat ca are 14 phase la alimentare.
|
Incepand cu 6 iunie Nvidia va mai oferi un gadet destul de util daca va functiona cum trebuie:
NVIDIA GeForce Experience is a tool that will automatically determine best and most optimal settings for any game based on your current PC configuration. NVIDIA’s Supercomputer stores large amount of pre-defined settings for almost every card they are offering – including mobile units. Application will automatically find your games and compare your current game settings to the one which will offer better performance and better image quality. This tool will also update your drivers to the newest available. Not every user has good knowledge about those anti-aliasing or anisotropic options, so this app may be very handy for many gamers. Unfortunately, we still have to wait one month to test if it’s really that good. |
pe la ce ora review-ul? :D
|
16:00, ca de obicei
|
Vreti sa vedeti ce poate cel mai nou membru al seriei 6$$, denumit si GTX 670 $$$ Edition? Nu mai e mult :)
|
Chiar sunt curios ce diferente or sa fie fata de cei de la Guru3d
|
Ma, aia deobicei sunt cam "lick, lick" cu Nvidia. Problema e ca in cazul asta, in afara de PCB nu prea ai ce sa-i reprosezi micutei mizerii...
|
Quote:
|
Frate, de data asta chiar va recomand sa cititi articolul, in special primele pagini, mi-am dat drumul ritualic pe placuta asta =)) Dupa aia e boring, bate tot =)))
|
Quote:
|
Quote:
PS: micuta mizerie, mi-a placut expresia, sa inteleg ca PCB-ul e facut "la gramada". |
Daca ati avut una ca asta de mai jos...si bate tot...genial!
http://forum.lab501.ro/attachment.ph...7&d=1336196251 |
Ja man...ja...I know...dafuq!!!
Alex - nu ??? ci $$$, adica banii pe care ii face Nvidia dupa placa asta :) |
Gtx670 va fi noua 8800gt.
Sper sa nu treaca de 400 euro in Ro, desi parca vad preturi in jurul la 2000 ron. Hai cu reviewul Tudore, baga-l si tu te rog pe la ora 15, la ora 16 trebuie sa plec si abia diseara il mai pot citi :D |
Deci anulez precomanda de 690 si imi iau doua "mizerii" din astea? :D :D
|
|
Sulfur - 680 e 8800GT, trust me. Asta e GS, da bate, bate, bate, ca inima tarii :)
Toshy - nu am avut timp man sa testesz si SLI vs 690, din pacate. |
Quote:
|
E vorba de Sigmanet, magazin care practica preturi de bun-simt. La garaj o sa fie 2000.
|
Cred ca se simt mai generosi cu seria asta, e doar 1860:
http://www.pcgarage.ro/placi-video/g...paign=price-ro |
All times are GMT +3. The time now is 23:15. |