![]() |
Quote:
|
Cred ca nu ...dar nu strica sa atingi PCB-ul placii video in partea de jos in load sa vezi daca e prea cald.
Despre schimbare pastei la Gpu un ghid si discutii aici http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=310095&mpage=1 se pare ca s-au reusit si scaderi de 7-8 grade load, depinde insa mult de aplicare. MX2- MX3 recomandate si pregatiti-va sa goliti tubul, merge cam de 3X mai mult decat la un procesor. Demontarea se face destul de usor sunt 6 suruburi pe spatele PCB-ului si cam atat. http://img339.imageshack.us/img339/6079/sam0480.jpg http://img697.imageshack.us/img697/8176/sam0481c.jpg http://img96.imageshack.us/img96/7318/sam0484.jpg http://img64.imageshack.us/img64/5762/sam0486.jpg |
Deci daca pun cablul de la CPU 8 pin printre placa video si placa de baza nu ar fi nici o problema sa-mi faca ceva vre-un scurt pe acolo sau sa se topeasca.
|
nu pateste nimic
|
Are masca de plastic daca nu se topeste aia, baga cablu acolo unde nici nu mai iese practic pcb-ul din heatsink, se vede in poza si oricum numai pe acolo cred ca ai loc. Scurt n-are cum daca nu se topeste, lucru care nu cred sa se intample.
http://images.hardwarecanucks.com/im...3/GTX480-9.jpg |
Ma gandeam placa de baza sa nu faca scurt, cablul oricum e invelit, sleeved cum se cheama.
Dar daca il trec pe deasupra si atinge heatpipe-urile e cam problema nu ? Tot intreb ca ma chinui de vreo 3 ore sa instalez sistemul ca am si sursa noua si cablurile sunt rigide. |
Nici pe deasupra nu e problema daca n-atinge desi n-are cum sa treaca pe acolo, heapipurile care sunt pe la mijlocul placi sau grilul ala metalic.
Monteaz-o cum o fi si da-i bice...:D |
Si acum ceva total off-topic inainte sa dau power on :D
X-Fi conteaza daca e in PCI-E x1 cu 2.5Gb/s sau PCI-E x1 5Gb/s ? De cand am inceput sa frecventez lab501, si asa eram eu chisat, dar ce mi-s acum. :d |
Primele impresii .... :D
1. In idle nu e deloc zgomotoasa. E la fel ca GTX 275. 2. Heatpipe-urile sunt caldute ce sa zic, pot sa tin degetele pe ele 10 secunde, mai mult nu, asta in idle. In idle cu carcasa deschisa sta in 58-59 de grade C. 3. Mi se pare mie sau toate placile indiferent ca e Palit, Gigabyte, Gainward, ... om vedea EVGA ... la Subvendor e 10DE nVidia, si nicidecum codul fiecarui subvendor ? Bios-ul e acelasi si la mine 70.00.1A.00.02 4. In Furmark 1.8.2 - test dat 3 minute in 1280x1024 stability mode pe lcd u2410 1920x1200, ventilatorul urca la 90% turatii cu un maxim de 94 de grade C, apoi coboara la 88% si ramane la 90 de grade C si e ... cu carcasa deschisa ... cam zgomotoasa :). Oricum fostul GTX275 EVGA in full load cam tot in 91-92 de grade imi statea dar era mai silentios ... si sincer ... nu cu mult, putin .. dar mai silentios. In full load heatpipe-urile firg de-a binelea ... nu pot tine 3 secunde degetele pe ele. In schimb in Crysis in GPU Benchmark, nu e asa zgomotoasa, chiar deloc, ca si GTX275, doar in furmark e zgomot, dar cum am zis, GTX 275 tot undeva pe acolo, poate putin putin mai silent. Sincer ... All in all eu chiar sunt bucuros si foarte multumit de placa. 5. Consum nu am cu ce sa masor, dar stim cu totii, ca Nvidia s-a "c*cat" de-a binelea in eco, green, si alte trenduri de genul. Si revin iar la GTX 275, consuma in load cu 50-60W mai mult dar am performante duble ... |
Atat am reusit eu sa o urc pe aer, racirea default:
http://forum.lab501.ro/attachment.ph...8&d=1272124234 |
Crap PissX ON again => zero scor :)
E buna frecventa, deja din ce am testat eu + Ramiro + tu este clar ca majoritatea exemplarelor vor face 800MHz fara probleme. Daca vrei sa vezi si mai mult, foloseste ultimul Afterburner si mai ciupeste putin voltajul. Ar trebui sa vezi >850MHz fara prea mari batai de cap. Atentie totusi la temperatura. |
1 Attachment(s)
Quote:
Uite, in jocuri, cam 89 de grade a fost maxim cu 65% fan-ul. La turatia aia, un volum mediu de sunet il acopera linistit. Deci am fost prea paranoic in legatura cu zgomotul. Oi vedea acu factura la curent. Oricum, treaba este sa fie fiabila in timp, in rest n-am ce ii reprosa. Inca sunt socat ca pot juca cu nesimtita absolut orice joc la 32xAA, nu credeam ca astea sunt placi de 32xAA. BadCompany 2, 13% hit de performanta intre noAA si 32xAA. In Just Cause 2 e mai dura treaba, am 35% hit de performanta de la 4xAA la 32xAA, oricum este perfect jucabil. Atasat un log dintr-o sesiune de Just Cause 2. Ma gandesc la apa, da nu ma pricep, nush cat de mult se renteaza, care ar fi costurile, ce sistem ar fi cel mai potrivit, mai studiez in directia asta. |
1 Attachment(s)
Rezultate evident fara PhysX :)
PS: Poza este eronata. :( In tweaker apare o frecventa, iar in Gpu-Z alta. Tweaker-ul nu aplica peste valoare de 800. Voi posta alt rezultat corect.... |
gulftown?
|
yeap
|
Graphics cards and thermal characteristics(@BeHardware)
- ATi 3450 => 5970 & Nvidia 9800GTX+ => GTX480 SLI |
Quote:
|
Daca e sa punem problema asa, a devenit se pare o moda sa rupa smd-uri, sa indoaie pinii socket-ului doar ca sa nu mai rezolve garantia... tre sa faci poze in HD sa ai dovada ca ai trimis-o intr-o anumita stare la ei... ca altfel ramai cu buza unflata. Si nici asa nu ai garantii...
|
Baieti, trebuie sa va dau o veste:
Un bun prieten mi-a spus ca o cunostinta a facut comanda la emag la eVGA GTX 480 si i s-a confirmat ca in 3 zile se face livrarea... Asa ca daca sunt doritori, puteti incerca sa faceti comanda, repet, NU sunati, faceti comanda si in urma comenzii veti fi sunat de un consilier de vanzari care va va spune detalii. Sunt curios ce si cum... Pentru cei care au solicitat filmare in Bad Company 2 si alte benchmark-uri In filmuletul de mai jos [inceputul il cunoasteti] de la minutul 1.43 puteti vedea gameplay de Bad Company 2 in DX11, 32xAA, 1920x1200, benchmark de DiRT 2 in 1920x1200, DX11, totul la maxim si benchmark de Far Cry 2, 1920x1200, DX10, 4xAA, Ultra Details. http://www.youtube.com/watch?v=SKYs_sYTvPk&fmt=22 |
Microstutering sau cum naiba ii zice? Desi arata in jur de 70FPS in DiRT2 , pe alocuri tot aveam senzatia ca sacadeaza!
|
Nu ai cum sa-ti dai seama de "microstuttering" dintr-un material video...
|
Pentru cei care au GTX 480, in GPU-Z cand stati cu el deschis, tot asa se comuta la Bus Interface intre PCI-E x16 @ x16 si PCI-E 2.0 x16 @ x16 2.0 ?
|
Quote:
Jocul este perfect fluid. |
Quote:
|
Azi e marti, apare testul cu GTX 470 al Monstru-lui? :D
|
Nu, pentru ca au lansat aia de la AMD un procesor, si nu o sa publicam doua articole in aceeasi zi. Dam it!!! :(
|
Fuck AMD , i want nVidia =))))
Inseamna ca maine nu? |
Pai cum maine domle, unul dupa altul? Trebuie sa mai lasam articolul cu AMD sa si respire, nu?
Eu joi as cam vrea sa public GTX 470-ul :) |
Hihihi ok man:D
|
Nu stiu de ce... dar eram sigur ca o sa vad asta... amanat mai mult unul din articole... Ma asteptam sa spuna Tudor ca o saptamana !
|
Aolo bre nu-i da idei ! :D
|
2 Attachment(s)
|
am citit articolul dar nu e o mare smecherie.ma asteptam ca temperaturile sa scada dramatic. mai bine suporti un pic de zgomot, nu dai peste 100 de euro si nici nu te chinui cu placa video. pentru cei care nu pot sa accepte compromisul de temperatura si zgomot va exista probabil in viitor varianta gtx 485
|
3 Attachment(s)
O doamne, de ce nu stau ei linistiti :mad:
O racire pe apa trebuie sa fie eleganta si performanta, nu o pocitanie urata si cu o performanta penibila. |
Quote:
|
Pentru un gunoi cu un radiator 1x120 nu se misca rau Coolitul ala. Pe un ATi 58xx s-ar putea sa se comporte si mai dragut.
|
Si pentru un Geforce 256 ar fi chiar mana cereasca =)) :D
|
Ahahahaaaaaaa, damn right.
Mai bine imi tai ceva decat sa pun asemenea rebut in calculator. Dupa cum spuneam, racirea pe apa trebuie sa fie ceva aparte, ceva cu clasa, nu venita din cocina. |
si grea la buzunar
CoolIt face altceva si Dacia ar trebui sa fie Ferrari,da e romanu' sarac |
Nu inteleg de ce fac asemenea raciri pe apa la placile video, ar trebui aplicat macar principiul de la calorifer, adica apa intra printr-o parte si iese prin partea total opusa, chiar si CPU le-ar putea pune pe diagonala dar sa zicem ca acolo suprafata este mica.
|
All times are GMT +3. The time now is 05:41. |