![]() |
|
|
Quote:
Hai să scriu cu toate zerourile capitalizarea de azi: 1.060.000.000.000 dolari capitalizare. PIB-ul Romaniei era in 2022 de ~ 300 miliarde dolari. Cred că noi am pierdut contactul cu realitatea. Pentru nvidia gamingul nu mai contează. |
|
|
|
NVIDIA GeForce RTX 4060 Graphics Cards Review Roundup - Videocardz
|
La 1000 lei ar merge, la 1600+ e dincolo de nesimtire si tupeu.
Jensen asta sigur n-are si ceva terase la mamaia? |
Era culmea sa vanda o placa similara ca perf cu 7600 si sa o dea cu 50% mai ieftina si cu consum la jumatate. Din pacate la entry level dau perf cu pipeta in ultima vreme.
|
Quote:
In ultimul timp s-au mai domolit si "cumparatorii", ca in pandemie cumparau toti ca disperatii, de la gameri pana la mineri. Daca nu se vor vinde... vor scadea si preturile, daca se vor vinde, nu. |
Oamenii au depasit 1 trilion $ capitalizare cu isteria AI, sunt mai mari ca Tesla sau Meta, li se barlane lor de gamingul nostru.
|
Sunt jucării noi gen DGX Station pentru oameni potenți financiar, nu din săraki din ăștia de se joacă mai mult cu puța pe sub calorifer.
Dar nici un business serios din lumea asta nu va renunța la un segment, ce istoric vorbind, a fost principalul model de business pe care a crescut și s-a dezvoltat. Sent from my Pixel 4a using Tapatalk |
Eu ma bucur ca au business-ul principal cu AI/servere in spate. E ca la Formula 1, descoperi acolo niste chestii misto apoi le implementezi pe masinile de serie.
Ca sunt bulangii cu preturile ca nu-i mai intereseaza neaparat de sărăcani, e alta chestie. |
Cateva linkuri rtx 4060 testare kitguru cu upscalling si rtx
Cyberpunk 2077 is a punishing test using Ultra settings but the 4060 still manages 72FPS on average at 1080p. That makes it 5% slower than the RX 7600 while it's just a hair faster than the RX 6650 XT. Against the 3060, we're looking at a 16% uplift. Performance falls back slightly at 1440p however, as a result of the narrow memory bus, and the 4060 is now 10% slower than the RX 7600. It's also bested by Intel's Arc A750, though the margins are very slim. Perhaps most disappointing is the fact the 4060 is now only 8% faster than its predecessor, the RTX 3060. https://www.kitguru.net/components/g...view-ft-msi/7/ As for Cyberpunk 2077, using the RT Ultra preset with no upscaling, the load here is too much for the RTX 4060 to handle without enabling DLSS. We're looking at an average frame rate of just 34FPS, but with 1% lows hitting 28FPS. It's clearly faster than the RX 7600 and even RX 6700 XT, but it's not playable. https://www.kitguru.net/components/g...iew-ft-msi/21/ How about the new RT Overdrive mode though? This time we are testing with upscaling set to balanced mode on all GPUs, as otherwise the data would just be completely useless. Even then, at 1080p it's still a struggle for the RTX 4060, but it is able to keep the 1% lows above 30FPS. We can also get an idea of how much faster Nvidia GPUs are compared to their AMD counterparts for this test ? not even the RX 6700 XT can manage double-digit 1% lows. https://www.kitguru.net/components/g...iew-ft-msi/22/ deci chiar si cu frame-uri false si scalare, path tracing samd 4060 intra la categoria nu cumparati, daca jucati cyberpunk 2077. mai mult decat atat, avand in vedere cerintele crescute pt dlc-ul Phantom Liberty link cred ca aceasta placa e de evitat total pt fanii acestui joc (>10mil jucatori legali) iar arhitectura noua si dlss3 nu pot compensa pierderea castrarii hardware. |
E clar ca asta trebuia sa fie 4050, doar ca AMD n-au rupt gura targului, si-si permit sa dea o placa de 2 lei la "super pret".
Cand vreodata in ultimul deceniu a avut nVidia o placa mai slaba decat AMD la acelasi palier? |
|
Am "tras" spre 700W o "bucata" de vreme.
Personal cred ca low PSU shit sunt problema, venite cu low cabluri. Idem din 1000W psu am "tras" 1200W constant. hashtag minune. Generatie de etcetc si guralivi si experti. |
|
Quote:
|
Quote:
S-a dovedit destul de clar ca problema e ca nu clipseaza conectorul ala cum trebuie, daca e bagat cat trebuie si nu iese treptat in timp de la contractari/dilatatii n-are nicio treaba si duce lejer +1200W inainte de failure. Cand faceam teste cu camera termala dupa 30min la 550W conectorul era pe la 45C (de fapt toata zona de alimentare de pe PCB, nu conectorul in sine). |
All times are GMT +3. The time now is 03:24. |