![]() |
Cum am demonstrat si eu nu este nici-o problema daca conectorul si cablurile sunt de calitate, problema sunt utilizatorii neatenti si influencerii care urmaresc senzationalul...
|
|
Quote:
RX 5700XT - Jul 7, 2019. RTX 2070 Super - Jul 9, 2019 5700xt e lansata cu 9luni mai tarziu, per total are aceeasi performanta. Deci argumentul pica. 2 zile mai tarziu nvidia are un motiv sa "lanseze" o placa cu ~12% mai performanta la un pret cu 25% mai mare, pentru ca de ce nu? Fata de intel, nVidia a avut mai tot timpul raspuns la ce scoate AMD. Ca a fost mai scump, aia e. Cand esti pozitie de leader nu scazi preturile ca n-ai motiv. Evident ca AMD tre' sa puncteze la capitolul $/FPS. |
4060 is (on average of 14 launch reviews at 1080p raster):
+2.2% faster than 7600 +19.8% faster than 3060-12G ?8.7% slower than 3060Ti ?17.9% slower than 4060Ti diferenta in Romania e 144 lei 4060 vs 7600 per cele mai ieftine modele. la 2% performanta diferenta nu vad de ce ar lua AMD sa se chinuie cu driverii. rx 7600 e rnda3 si nu are suport more power tools. deci "overclocking-ul" de 2,680mhz + vram 2400 mhz in gaming ; doar cu aplicatia amd si doar 18w diferenta.la nvidia potentialul de overclock e mult mai mare. nu cred ca sub 30 euro diferenta pe segmentul fara pretentii va impinge vanzarile la AMD. |
Nu-i bai, au scăzut prețul la 6650xt pe la 1300 lei.
|
Quote:
|
|
Tot o mizerie este. Puneau 3x8 pini, pentru ca loc este CACALAU si rezolvau problema.
|
Din nou, conectorul este foarte ok... mai ales ca salveaza multa bataie de cap la wiremanagement
|
Ceva e putred cu conectorul asta nou. Daca ar fi totul ok cu el nu cred ca s-ar mai fi obosit sa scurteze pinii de "sensing", nu? In al doilea rand, cu vechiul conector de 8 pini nu s-a topit niciun conector in ultimii 15 ani de cand exista, pe cand la asta nou au fost f multe cazuri in doar un an de cand a iesit pe piata.
Cred ca e cumva normal, avand in vedere ca sunt f multi watts pt cei 12 pini. Pe vechiul sistem am fi avut aceasi putere livrata via 24 de pini. In al doilea rand, si clip-ul de fixare permite conectorului sa iasa din mufa 1-2 mm fara ca clip-ul de fixare sa fie apasat. Cred ca si problema asta ar trebui rezolvata. Altfel, da, este mai elegant cumva din pct de vedere wire management. Daca ar exista si conectori la 90 de grade direct din sursa ar fi si mai bine. |
Si oamenii sunt mai prosti ca acum 15 ani... :D
|
Quote:
2-Failure rate la 12vhpwr nu "sunt f multe cazuri", ci 0.05% - 0.1%. Si 99% din cauza faptului ca nu erau bagate cat trebuie (user fault). Scurtand sense pins l-au facut mai idiot-proof decat inainte. |
Quote:
|
Idiotul ala a pus video cu tutorial de schimbat nu stiu ce la Audi R8 - ca sa vezi cat de prost este!
|
Quote:
|
Quote:
Si mergeau PC-urile, mortii lor, cu lunile in joace sau benchmark-uri. Ce prosti erau oamenii acum 15-20 ani, cind nu era oferta hardware "atit de variata" si erau importante benchmarkurile si ultimul MHz stors din orice, overclockat la maxim, fara sa le fie frica ca "se arde/topeste mufa"... |
Cele mai multe cazuri sunt din cauza adaptorului cablemod,in rest nu prea mai sunt cazuri daca esti un pic atent.Cablemod deja schimba cu versiunea 2 adaptorul ,nu recomand,mai bine cablul sursei,cam toti producatorii majori au cablu 12vhpwr.
Eu am avut adaptor cablemod 180 pentru asus 4080 tuf si dupa ce au aparut cazurile pe reddit am preferat sa pierd niste bani la revanzare decat sa ma risc sa-l folosesc.Folosesc cablul original seasonic 12vhpwr si nu ma doare capul. In fiecare zi cel putin un adaptor se topeste,au fost zile si cu 3-4 topite: https://www.reddit.com/r/cablemod/new/ LE;am cumparat de aici si conector 12vhpwr pentru cazul in care melting apare si la mine,culmea este ca pentru asus este H++,deci conector revizuit: https://www.gpufix.de/de/12vhpwr-gen...cie-type2.html |
Problema NU este neaparat a mufei de pe placa video ci a mufei mama. Dar per ansamblu, vina este a conectorului propriu zis (mama+tata), suprafata de contact intre elementele mufelor este mica si proasta pentru ca la mizeriile astea, pinii sint mai subtiri decit la mufele cu 8 pini sau 6 pini, clasice, unde obligatoriu suprafata de contact este mai mare si cu rezistenta electrica miliohmica sau de zeci de miliohmi, mai mica. Si mecanic, este mai "strinsa" legatura la mufa clasica PCI-E 6+2 pin decit la buba asta de 12VHpwr, ma refer la elementele metalice de contact.
|
Acum 20 de ani erau si piesele mai de calitate,nu stiu daca va aduceti aminte ca radeon 8500,9800 avea fiecare condensator cu marker,manual testat ,fiecare componenta vericata la sange.
in zilele noastre cumparatorii sunt cei care sunt beta testeri. https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-9800-xt.c4 https://www.anandtech.com/show/946/3 |
Utilizatorul idiot este tot utilizator. C?nd ?ncepi să ?i tratezi aiurea, afacerea ?și ?ncepe declinul. Clienții vor deveni mai vocali cu c?t se aduna mai multe probleme văzute din perspectiva acestora. Clientul vede aroganța producătorilor, prețurile ?n creștere , practicile comerciale de forță etc. Deci va face gălăgie pentru orice, chiar și pentru o mufă.
PS: as fi pus imaginea cu Linus Torvalds aici. |
All times are GMT +3. The time now is 05:12. |