![]() |
Availability doar, NDA expira pe 26. Asa toata lumea isi poate face o parere clara pana pe 6-7 cand vor fi disponibile.
|
cica "Raspunsul Ati la Fermi"
Adica dai 1600ROn pe un 5870 si timp de 6 luni este tinut INTENTIONAT la performante inferioare pur si simplu pentru ca nu exista concurenta?
http://www.legitreviews.com/article/1253/6/ Ti se face scarba si sper ca piata va sanctiona pe cei doi "competitori" cat de curand.... |
N-as zice intentionat. E bine cunoscut handicapul amd cind vine vorba de drivere. Faptul ca il vor lansa acum e in mare parte o coincidenta.
|
La drivere, au o problema cu dezvoltarea performantelor ce ide la AMD, un pic de intentie a fost. De ce crezi ca de la Catalyst versiunea 9.12 versiunile 10.1 si 10.2 nu au adus nimic notabil la capitolul performanta? Au tinut acolo pentru ei pana in ultima clipa.
|
Dar si la nvidia e la fel, multe drivere noi se lauda cu performante crescute in anumite jocuri (chiar si 30%). La fel cum pentru majoritatea produselor din lumea asta exista loc de mai bine si apar variante imbunatatite.
Ca de multe ori imbunatatirile sunt tinute in loc pana cand le cere piata, asta e normal din pacate, fiecare gandeste pentru un profit cat mai mare. Se cheama marketing :D |
Se numeste Fiabilitate si Terotehnica. Cei care stiu aceasta materie, sunt cei care proiecteaza si realizeaza cam toata lucruriile. In mare este vorba de o corelare a ce poate sa faca produsul, cat de bine o face, cat de mult o face pana se strica, toate raportate la pret. La fel si la masini inca din proiectare se stie exact durata de viata, aparitia defectiuniilor, etc....La fel si la placi video nu fiecare driver este lansat asa "random" sau atunci cand este gata. Toate sunt calculate astfel incat firma sa castige cat mai mult, deci implicit daca fac un produs foarte bun si fiabil nu o sa castige pe capitolul reparatie sau achizitie de o versiune noua.
|
De curiozitate, materia asta care din cate vad are legatura doar cu industria autovehiculelor se face si in alte tari care chiar produc lucruri?
Ce spui tu seamana mai mult cu managementul costurilor... |
Se aplica in orice domeniu. Initial a inceput ca si toate domenii importante legat de armanta, respectiv legat de producerea pieselor necesare armatei. Acuma cam la toate produsele se foloseste, pentru a calcula te miri ce sincer. De la cat te tine pe tine placa video pana la analiza defectelor placiilor grafice...ca niste exemple.
|
mai putin in cazul in care comportamentul e execrabil,datorita driverelor
|
Acolo e "epic fail" la programatori. Deci nu prea se aplica reguli de statistica pe la ei :)
|
Dar totusi nu mi-ai raspuns la intrebare...
|
iti zic eu ca se face si se aplica foarte mult in industrie.
la toate firmele de aici (norvegia) la care am fost in vizita aveau departament de asa ceva care facea statistici si planuri pentru mare parte din componentele utilizate in santier. |
Domne' dar nu discut despre asa ceva! Normal ca se face, se face peste tot. Pe mine ma intereseaza daca intradevar denumirea aia folosita in industria autovehiculelor din romanica se foloseste la fabricarea tuturor produselor sau este vorba de altceva
|
Fiabilitatea si terotehnica intra in cadrul statisticii. Afara o sa gasesti ca fiabilitate si diferite alte denumiri pentru analizele care se fac. Formulele de baza si metodele tin de statistica pura. In rest din cate stiu mai exista si ceva standarde pentru diferite produse referitoare la unele caracteristici ale acestora care le calculezi tot fie initial in proiectoare fie dupa, dar folosind statistica. Deci ca sa iti raspund la intrebare: fiablitate este in orice limba si e cam acelasi lucru, iar in rest fiecare alt studiu o sa il gasesti trecut ca "statistic xyz analysis...". Dar deja cam dau in offtopic. Vroiam sa zic ca cel putin partea hardware este gandita bine la orice produs.
|
1 Attachment(s)
Am inteles, multumesc :)
Si ca sa stingem offtopicul, mai aruncam un zvon in oala. Sper sa nu se supere nimeni, dar de data asta e de la vr-zone Quote:
|
Preturi....rahat...le-a testat careva ??? Da-l dracu` de pret pana la urma.
|
Quote:
|
Consumul e gigantic pentru placi single gpu. Asta va limita destul de tare oc-ul pe aer.
|
Nu stiu cat e de adevarat, dar am vazut aici ca de obicei e mai mare consumul real decat TDP-ul. Poate sa confirme cineva?
|
Evident ca e evident. Un procesor i7 are TDP 130 si consuma dublu lejereanu. In plus... TDP nu are nimic de a face cu consumul de pe hartie... adicatelea daca cumperi un procesor 45w TDP nu consuma 45w. :P
LE: http://en.wikipedia.org/wiki/CPU_power_dissipation |
Pai wiki te contrazice, nu ca as avea incredere in tot ce scrie acolo:
Quote:
|
http://www.hardware.fr/articles/781-...raphiques.html
Se presupune ca 480 ar consuma cam cit un 295 sau 5970 iar un 470 cu vreo 20% mai mult decit 5870. Daca performantele nu rup gura tirgului eficienta e la pamint. |
TDP procesorului este batut in cuie si este puterea maxima consumata pe linia de 12V (la setari default evident), altfel ar fi imposibil de proiectat placile de baza, acesta limita este foarte greu de atins in practica, cat te costa pe tine la priza sa produci acei 12V este alta mancare de peste, iar daca overclockezi acel procesor TDP-ul poate creste si de 3 ori.
|
E vreo şansă ca GTX470 să fie sub 1300-1400lei? De curiozitate, chiar nu se ştie nimic de preţ?
|
Cam pe acolo ar trebui sa se situeze dar vom vedea tupeul afisat peste cateva zile sau cand vor intra in depozit. Ca sa nu va plictisiti am gasit acest mini articol pe net.
|
La 480 vad ca TDP-ul difera de la un site la altul, si toate stirile fiind mai oficiala una ca cealalta. :)
http://www.tcmagazine.info/comments....=33345&catid=2 |
Las' ca mai sunt 7 zile si vedem ce zice priza din lab501 :D
|
avand in vedere interesul fata de acest thread, propun moderatorilor LAB501 sa aleaga 1 maxim 3 useri care au pus cele mai realiste posturi si sa-i invite la testele in premiera de Fermi facute de ei.
Ce ziceti? Votam ?:p |
Quote:
|
Quote:
Urmeaza sa vedem cum e cu performanta... "According to VR-Zone, Geforce GTX 480 has 480 stream processors..." |
Foarte tare sa dai quote la niste presupuneri facute de tine si sa corectezi numai o parte.
Aceeasi sursa sustine ca 470 si 480 depasesc 5850 si 5870 cu maxim 10%. Tinind cont de diferenta de pret si consum nu prea s-a asezat zatul cum ai vrut. :) |
Diseara ajunge in Romania marul discordiei :)
|
Marul sau merele....GTX 470 vine si ea? Sau doar GTX 480...:mad:
|
GTX480 - 100%
GTX470 - 50% Avem noroc pentru ca unele tari primesc doar GTX470 :) |
Quote:
|
Quote:
Nu de alta da pretul pentru o GTX 470 va fi cam mare totusi pentru mine. |
Quote:
|
In seara asta e momentul pentru un hold-up baieti.Va sugerez sa va organizati si sa panditi casa lui matose.
Pentru modica suma de 499$ va dau eu adresa. Pe privat ofcors. |
|
Quote:
|
All times are GMT +3. The time now is 21:39. |