Quote:
Originally Posted by Bogzilla
(Post 286985)
Nu PM. Pune pe forum ca poate mai are cineva probleme si putem astfel sa vedem incidenta.
|
OK Bog, dar nu prea imi place sa vorbesc despre asta (mi-a distrus ultimele doua saptamani din viata) :mad:... si e o poveste lunga, va avertizez...
Pe scurt, driverul asta, din nu se stie ce motive a produs pentru unele persoane, pe langa obisnuitele bug-uri, tot felul de alte nenorociri :
crashing, freezes, blue-screens,cold-boot (black-screen), sudden restarts*, possible damaged cards (cel putin asa cred posesorii acestora).Cele mai afectate par a fi placile video din generatiile 4xx, 5xx dar si cele cu arhitectura Kepler...
*aici ma incadrez eu: dupa instalarea acestui driver si chiar si dupa ce l-am dezinstalat (si curatat manual sistemul de orice entry NVidia) si am revenit la driverul anterior, placa video imi restarta sistemul (No crash, no artifacts, no blue-scren, no mini-dump in Windows- doar restart)de fiecare data cand intram intr-un joc sau bench (uneori instantaneu, alteori dupa 5-10 secunde sau chiar dupa 20- 30min(???))-asa ca dupa ce am eliminat celelalte posibilitati(sursa, memorii, cpu etc.) am trimis placa in garantie;Se subintelege cred ca placa era la frecvente si voltaje stock cand am testat-o si nu avea probleme de supraincalzire (fiind de altfel pe apa)...
Mai vreau sa mentionez ca, inainte de a o trimite in garantie i-am dat placa unui amic s-o testeze pe sistemul lui si a primit si el restarturi asa ca n-am mai stat pe ganduri...Cu placa in garantie (intre timp a venit din garantie si e in teste la un prieten- cei de la garantii au spus ca la ei nu s-a manifestat defectul reclamat(?!)- so far so good), am tot sapat pe Net incercand sa gasesc cauza (credeti-ma, n-am mai vazut asa ceva!) si am descoperit ca multi acuza probleme cu acest driver (care merg chiar pana la GPU damage, desi e greu de probat ca driverul ar fi de vina-pot fi alte cauze, stiu); Sunt threaduri pe mai multe forumuri care au aceasta tema insa cel mai bine ar fi sa va uitati chiar pe site-ul oficial NVidia:
https://forums.geforce.com/default/t...ased-5-23-13-/
https://forums.geforce.com/default/t...edback-thread/
PS: pe Geforce.com mai sunt multe threaduri unde 320.18 e acuzat de lucruri ingrozitoare (Murderer! :D ) ...eu am mai descoperit inca 15-20 in afara de cele de mai sus, insa in primul link dat de mine sunt cateva sute de postari - nu cred ca toti cei de acolo sunt nebuni sau incompetenti, si mai e si experienta mea personala la mijloc :D...