![]() |
Se spune ca, cu cat e ASIC-ul mai mare are potential de overckock mai mare pe aer.....Un ASIC mai mic.....cica ar avea potential mai mare de oc pe subzero.....
|
Pai doar "se spune" sau s-a testat la singe ca sa se confirme?
Eu nu cred in acest ASIC. |
1 Attachment(s)
Eu cred ca au incurcat putin lucrurile, care sunt mult mai complexe decat explicatia lor sumara.
http://forum.lab501.ro/attachment.ph...1&d=1372148241 Ei zic lower asic = better LN2 oc, si mai si baga water in aceeasi categorie cu DICE/LN2 Un GPU cu ASIC foarte mare (adica merge grozav pe aer, verificat de mine in toate cazurile), care scaleaza bine cu voltajul si cu temperatura (si bineinteles cu CB cat mai jos/fara cold slow), face ravagii pe azot. Asta e cazul ideal, destul de rar intalnit, asa cum se poate observa pe HWbot, putand numara pe degete placile care merg exceptional. Un GPU cu ASIC foarte mic si cu scalare prosta cu voltii/temp, va fi dezastru si pe azot. In plus, scalarea cu voltii si cu temperatura poate fi "masurata" si folosind racire pe aer/apa, de exemplu daca nu vei avea cresteri de frecventa in cazul unei temperaturi cu 20-30 oC mai mici, nu te poti astepta la miracole pe azot. Cu voltajul e ceva mai complicat pentru ca o temperatura foarte mica iti va permite voltaje mult mai mari si scalarea difera, dar si asa, poti identifica destul de usor un GPU care scaleaza bine cu voltajul. ASIC quality nu e legat de leakage ci mai degraba de calitatatea siliciului/tranzistorilor (cum a specificat si Monstru), adica cu cat procentul e mai mare cu atat posibilele defecte si probleme de stabilitate/scalare sunt mai mici, rezultand exact contrarul celor aratate in GPU-Z. |
Nu credeam ca o sa vad un chip cu ASIC de 89% :), ramiro, ce GPU e acela?
PS: ar fi tare daca cineva de pe forum ar avea un chip cu ASIC peste 90% :), sa puna dovada :) |
E luata de pe net.
Din nou spun, ASIC-ul nu va garanta intotdeuana reusita, dar din experienta mea practica, tot ce a fost peste ~ 80%, a mers bine pe aer/apa. Lucrurile sunt foarte complexe iar factorii de influenta numerosi (printre care si implementarea diferita a PCB-ului). Tot ca experiment, am testat multe 560Ti, ajutat fiind si de un prieten din Alba Iulia, si cu siguranta designul placii a influentat frecventa, inclusiv a memoriei. Doua placi cu 89% ASIC au mers mai prost decat altele cu 83% (cu alt design), acelasi voltaj si cam aceleasi temp in load. Alt lucru observat pe destule exemplare, la ~ acelasi ASIC, am avut ~ aceeasi scalare cu voltii si temp. Nu pot trage concluzii complete, dar in mare se poate vedea ce face ASIC-ul. |
Toate noutatile despre GTX 760 adunate aici.
|
La cat o sa coste, mi se pare o placa excelenta GTX 760.
Din toate zvonurile, o sa fie cel putin la fel de bun ca GTX 660 Ti, dar mai ieftin. |
cand expira NDA la 760?
|
Quote:
|
|
techpowerup a dat deja drumul la review
performanta intre 660Ti si 670Ti si guru3d are mai multe placi |
|
Se pare ca OSX 10.9 Mavericks are niste driveri alpha pentru nvidia Maxwell.
http://netkas.org/?p=1277 |
In cateva minute veti putea citi pe lab cum se descurca referinta precum si GIGABYTE GTX 760 OC. Ratonul scrie de zor pentru voi ;)
|
asteptam cu interes :)
|
Hai Matose ca mi se toceste F5ul. :D
|
|
Quote:
Cred ca wizzard a scris mesajul acela din GPU-Z (low ASIC good on water) ca sa nu-si arunce lumea placile low-ASIC la gunoi :) ... E adevarat ca ASIC inseamna calitatea siliciului insa cred ca leakage-ul e direct dependent de aceasta (poate mai sunt si alti factori totusi...), asa ca a spune ca ASIC-ul arata leakage-ul nu e complet gresit... La ultimele generatii AMD, NVidia voltajul stock e variabil si (guess what?) vine in concordanta cu ASIC Q. Un Titan cu ASIC mediu (70-80 %) vine cu voltaj default 3D de 1.15V iar cele cu ASIC<70% vin cu voltaj 3D de 1.163V din fabrica si cu boost mai mic cu o treapta (980MHz in loc de 993MHz)... Analog se intampla la 780 si probabil si la 770 si ce-o mai fi de acum incolo; Nu stiu cum sta treab cu boost-ul la AMD insa pentru 7970-urile fara boost voltajul default era in relatie directa cu ASIC-ul; Plecand de la un voltaj stock mai mic ai sansa sa obtii o frecventa mai mare de overclocking atunci cand atingi limita de siguranta (1.25V pentru Tahiti?!) ... nu avem noi experienta lui ramiro insa ASIC quality este (cred) actualmente un factor decisiv pentru overclockabilitate : cand imi voi lua o noua placa video o sa-mi iau 2-3 , aleg cea cu ASIC-ul cel mai mare si fac retur la celelalte ;) PS: Si apropos, 770 Monstrului are un ASIC foarte bun (ca sa nu mai vorbim de pret). Sunt socat ca n-a sarit nimeni pe el pana acum aici unde e un site de entuziasti zice-se... :eek: |
E sus articolul cu 760...
|
|
All times are GMT +3. The time now is 22:47. |