lab501 forum

lab501 forum (https://forum.lab501.ro//index.php)
-   Placi video (https://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=6)
-   -   Noutati despre placile video Nvidia (https://forum.lab501.ro//showthread.php?t=29)

R2Strike 09-05-2014 23:18

Nu merge link-ul. Ce te face sa crezi ca asta e fix cauza amanarii, din moment ce spui "clar" ? Te intreb asta pentru ca in toate articolele de pe net, ei presupun ca asta ar fi cauza, dar e doar un zvon in final, nimic sigur.

Firefox 12-05-2014 12:49

First NVIDIA GeForce GTX TITAN Z review leaks out - Videocardz

Jocker 12-05-2014 20:30

1 Attachment(s)
Trebuie mai multe placi Titan ca sa bata R9 295X2 :D.

DjLeco 12-05-2014 21:04

Sincer eu ma bucur ca (sper sa nu ma insel) TitanZ nu bate R295x2.

Sa le mai scada inaltimea fata de nas, verzilor.

Poate scade pretul si mai mult la Titan, mai iau una!

Banuiesc ca nu m ai sint problemele ca pe vremuri in ceea ce priveste SLI cu stuttering si ce mai era pe atunci (GTX280@SLI)...

Steve-o 13-05-2014 03:31

RIP G-sync.

sleepy_j 13-05-2014 12:22

Nah, stai linistit ca in curand trebuie sa vina marketingul nvidia cu n motive pentru care g-sync e mai bun, si o sa fie destui spalati pe creier care o sa cumpere..pentru ca e nvidia.

Arise 13-05-2014 12:42

Îi mai pune o floricioacă și aia este.
În plus, fiind un un standard VESA, o să îl implementeze și ăștia de la Nvidia, adică o să aibă și freesync și gsync, doar că g-sync-ul o să îl promoveze ca fiind mai șmecher. :)

R2Strike 13-05-2014 15:49

Quote:

Originally Posted by DjLeco (Post 366849)
Sincer eu ma bucur ca (sper sa nu ma insel) TitanZ nu bate R295x2.

Sa le mai scada inaltimea fata de nas, verzilor.

Poate scade pretul si mai mult la Titan, mai iau una!

Banuiesc ca nu m ai sint problemele ca pe vremuri in ceea ce priveste SLI cu stuttering si ce mai era pe atunci (GTX280@SLI)...

Nu mai sunt probleme, am testat HD 6990 si nu mai erau probleme de atunci, fata de GTX 295 care in multe jocuri mergea la 50% sau aveai parte de stuttering. Old time problems ...

Jocker 13-05-2014 19:42

Din ce am citit pana acum standardul VESA implementeaza ambele solutii ca standard, diferenta intre varianta Nvidia si AMD consta in faptul ca Nvidia cere doar un conector la monitoare in care sa infigi modulul de G-sync, modul pe care il vinde singura, iar AMD cere de la monitor toata partea de hardware si el vine doar cu partea software gratuita, deci monitoarele vor fi mai scumpe bine. Care varianta va avea succes pe piata vom vedea, dar teoretic Nvidia isi permite prin varianta oferita sa imbunateasca pe viitor acel modul, pe cand la AMD iti trebuie alt monitor.

Chipicao 13-05-2014 20:54

Quote:

Originally Posted by Jocker (Post 367016)
Din ce am citit pana acum standardul VESA implementeaza ambele solutii ca standard, diferenta intre varianta Nvidia si AMD consta in faptul ca Nvidia cere doar un conector la monitoare in care sa infigi modulul de G-sync, modul pe care il vinde singura, iar AMD cere de la monitor toata partea de hardware si el vine doar cu partea software gratuita, deci monitoarele vor fi mai scumpe bine. Care varianta va avea succes pe piata vom vedea, dar teoretic Nvidia isi permite prin varianta oferita sa imbunateasca pe viitor acel modul, pe cand la AMD iti trebuie alt monitor.

Nu stiu unde ai citit tu chestiile astea, insa sunt total gresite.

1. VESA nu are nicio treaba cu G-sync si nu cred ca va avea vreodata.

2. G-sync nu este un modul, este intreg ansamblul de procesare a semnalului din monitor. Nu este adaugat, ci inlocuieste toata partea hardware. Vezi mai jos @7:30
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=FMKpJr0KTC8#t=448[/yt]
Asa ca dpdv al costului G-sync nu are cum sa fie mai ieftin, ci din contra. nVidia probabil a bagat R&D la greu, pe cand solutia AMD, chiar daca are nevoie de monitoare noi, este una pur software - se foloseste de intervalul VBLANK, care deja este un standard VESA. Freesync nu face practic decat sa permita modificarea acestui interval. Teoretic majoritatea monitoarelor ar trebui sa mearga doar cu un update de firmware.

3. Nu poti adauga G-sync la orice monitor, doar ASUS VG248QE poate fi upgradat. Pentru alte monitoare e nevoie de alte kituri cu alt PCB, ceea ce nu cred ca vom vedea. Asa ca daca nu ai un VG248QE tot la monitor nou ajungi. La fel, pentru un eventual G-sync 2 vei avea nevoie de alt monitor sau sa schimbi din nou circuitele.

Jocker 14-05-2014 07:50

Tigania cu Asus se intampla tocmai pentru ca nu a existat un standard pentru asta pana acum, producatorii de monitoare nu aveau cerinte care sa le ofere posibilitatea de a produce asa ceva, de asta Nvidia si Asus au facut tot PCB-ul din nou, aproape 90% din vechiul PCB de la monitor fiind inutil. In mod normal nu poti cere asa ceva unui cumparator, anume sa-ti faca modificarea din film. Uite aici (prima propozitie din articol) unde spune ca s-au standarlizat amandoua variantele. Pe viitor instalarea ar trebui sa fie mult mai facila daca monitorul ofera G-sync, ceva de genul: desfaci un capac si introduci modulul, eventual fixat cu doua suruburi si cam atat (aproximativ cum schimbi un hdd intr-un laptop). Asta inseamna sa standarlizezi o tehnologie, acum monitorul Asus este oferit la nivel de prototip.
Si nu uita ca Asus in se afla in perioada de un an de exclusivitate pentru aceasta tehnologie, abia prin toamna vom vedea alte monitoare cu G-sync daca va avea succes. Odata standardizate tehnologiile pe viitor nu mai exista nici o limita, vom putea vedea chiar monitoare care ofera ambele tehnologii.
Personal nu prea inteleg de ce se chinuie sa introduca in monitoare partea de hardware, se poate face lejer si intr-un slot PCI-E pe placa de baza, iei semnalul din placa video si il treci prin modul, dupa care il trimiti la monitor gata sincronizat, evident standardul DisplayPort trebuie schimbat ca sa-ti permita asta, in felul asta ai putea folosi oricare dintre tehnologii indiferent de placa video sau monitor, chiar ar fi mai elegant asa, dar asta ar insemna ca ambii "jucatori" sa fie fairplay fata de cumparator :), probabil un vis prea frumos.

Chipicao 14-05-2014 09:46

Quote:

Originally Posted by Jocker (Post 367106)
In mod normal nu poti cere asa ceva unui cumparator, anume sa-ti faca modificarea din film.

Total de acord. Eu inca nu inteleg ce a fost in capul lor, poate a fost doar o metoda de marketing.

Quote:

Uite aici (prima propozitie din articol) unde spune ca s-au standarlizat amandoua variantele.

Pardon! Citeste cu atentie:
Quote:

VESA has approved the specification of the new DisplayPort 1.2(a), which is adding the support for G-Sync or FreeSync like technology.
VESA nu a aprobat nici Freesync si nici G-Sync, a aprobat o tehnologie similara. Comunicatul de presa de la VESA arata clar asta si iti da si numele:
Quote:

The Video Electronics Standards Association (VESA) today announced the addition of ‘Adaptive-Sync’ to its popular DisplayPort 1.2a video interface standard.

Quote:

Pe viitor instalarea ar trebui sa fie mult mai facila daca monitorul ofera G-sync, ceva de genul: desfaci un capac si introduci modulul, eventual fixat cu doua suruburi si cam atat (aproximativ cum schimbi un hdd intr-un laptop). Asta inseamna sa standarlizezi o tehnologie, acum monitorul Asus este oferit la nivel de prototip.

Nu, pe viitor monitoarele care ofera G-Sync vor avea tehnologia din start, fara ca utilizatorul sa mai instaleze nimic hardware. Vezi Asus ROG Swift PG278Q sau BENQ XL2420G, doua dintre monitoarele anuntate in ale caror specificatii scrie clar ca au G-Sync, nu ca le poti upgrada.

Ceea ce spui tu vis-a-vis de upgrade e greu de realizat. Retine ca G-Sync este un circuit intreg de procesare a imaginii. Ca sa functioneze trebuie sa inlocuiasca vechiul circuit si sa comunice direct cu panoul.
Chiar daca faci treaba modulara, tot ajungi sa inlocuiesti totul mai putin partea de alimentare.
Si nici asa nu incape vorba de usurinta de instalare, e tot un drac.

Insa pe langa toate astea, ideea in sine nu este benefica nici pentru utilizator, ajungand sa plateasca doua circuite in loc de unul, si nici pentru nVidia sau producatorii de monitoare, pentru ca implica niste costuri de R&D pentru un target foarte restrans, respectiv cei care se incumeta sa-si desfaca monitorul. E mai simplu sa vanda direct monitoare cu G-Sync, si asta vor face.

Quote:

Personal nu prea inteleg de ce se chinuie sa introduca in monitoare partea de hardware, se poate face lejer si intr-un slot PCI-E pe placa de baza, iei semnalul din placa video si il treci prin modul, dupa care il trimiti la monitor gata sincronizat

Aici sincer nu prea inteleg ce vrei sa spui. Ce anume sa faca acel modul PCI-E? Sa sincronizeze semnalul dat de placa video la 60Hz sau cat are monitorul? Felicitari, ai inventat vsync. :)

Ideea din spatele acestor tehnologii nu este sa sincronizeze semnalul placii video cu monitorul, ci invers. In loc ca placa video sa astepte refresh-ul monitorului ca sa trimita urmatorul frame, monitorul va face refresh doar atunci cand va primi un frame nou de la placa video.

Dpmdv G-Sync pare mort in fasa pentru ca are dezavantaje semnificative fata de alternativa:
- functioneaza doar cu placile video nVidia
- e mai costisitor pentru producatori deoarece foloseste o tehnologie proprietara nVidia
- devine inutil pentru ca oricum vor implementa si Adaptive-Sync daca vor sa aiba certificare DP 1.2a

DjLeco 14-05-2014 12:17

In ceea ce ma priveste, daca G-Sync va fi compatibil cu 3D Vision, imi iau, daca nu, sa fie sanatosi!

Poate doar un monitor mai performant decit XL2410T-ul din dotare.

Sau poate voi trece pe AMD, daca solutia 3D gaming, este la indemina, adica sa gasesc tot ce trebe, ochelari (in mod special), monitor compatibil & stuff, etc.

R2Strike 14-05-2014 20:12

AMD and VESA take on Nvidia's G-Sync anti-stutter tech. Na belea :)

Firefox 14-05-2014 21:17

Palit GTX780 Jetstream 6GB SLi (Ultra HD 4K) review - Kitguru

Chipicao 14-05-2014 21:36

Un 780 Ti cu 6GB nu face nimeni?

Jocker 15-05-2014 07:31

Probabil tot EVGA va fi primul care va oferi asa ceva, dar mai pe la sfarsitul verii.

Legat de discutia noastra nici eu nu prea am inteles ce nu ai nu ai inteles :D, ce naiba conteaza cum se face, dinspre monitor spre GPU sau invers, pe mine ma intereseaza rezulatul si sa-mi fie cat mai usor in utilizare, pana la urma ambii vor sa li se permita sa se joace cu acel V-Sync pentru a obtine o jucabilitate mai buna.
Cu ce ai spus in ultima parte cam ai dreptate, mai ramane sa vedem si ce anume vor rezolva Adaptive Sync sau Free Sync, G-Sync se lauda ca elimina tearing-ul si imbunateste input lag si stutter. Oricum Adaptive Sync va fi suportat de toate placile video de generatie noua, atat AMD cat si Nvidia.

Chipicao 15-05-2014 09:14

Ce vroiam sa zic e ca nu se poate face doar din partea placii video. Daca incerci asta, obtii un Vsync cu dezavantajele de rigoare, pentru ca monitorul tot la 60Hz merge.

Ideea din spatele G-Sync si Adaptive Sync este ca placa video sa dicteze refresh rate-ul monitorului in functie de ce FPS poate sa scoata. Dar pentru asta e nevoie de modificari si pe partea monitorului, nu se poate altfel.

Tearingul il vor elimita amandoua insa stutterul eu stiu ca are treaba doar cu placa video. Marketing nVidia. :)
Insa bine zici de input lag, asta tine de performanta si designul procesorului de imagine din monitor. Iar cum in cazul G-Sync avem de-a face cu unul proiectat special pentru asta, s-ar putea sa fie un avantaj.

Daca tot am vorbit de marketingul nVidia, get a load of this crap: http://www.geforce.com/hardware/tech...ync/technology
Quote:

When TVs were first developed they relied on CRTs which work by scanning a beam of electrons across the surface of a phosphorus tube. This beam causes a pixel on the tube to glow, and when enough pixels are activated quickly enough the CRT can give the impression of full motion video. Believe it or not, these early TVs had 60Hz refresh rates primarily because the United States power grid is based on 60Hz AC power. Matching TV refresh rates to that of the power grid made early electronics easier to build, and reduced power interference on the screen.
Sa moara ma-ta! http://forum.lab501.ro/picture.php?a...&pictureid=159

In primul rand televizoarele, indiferent de fel, au mers dintotdeuna pe curent DC, asa ca nu are nicio treaba.
In al doilea rand, cei care au prins monitoarele CRT stiu foarte bine ca aveau si rate de refresh mai mari.

De data asta poetii de la NVidia au mers prea departe. Una e sa faci marketing, alta e sa te faci de ras.

rage fuury 15-05-2014 10:20

Ei, Marketingul (aka Bullshit) e facut de economisti nu de ingineri... economisti care in nemarginita lor intelepciune uita sa-i intrebe pe ingineri daca poezia de agatat clienti pe care o scriu ei acolo are cat de cat tangente cu "Realismul (...magic)" sau e doar genul "Fictiune speculativa" (in cazul evocat de Chipicao mai sus pare ca avem de-a face de-a dreptul cu o incercare de rescriere orwelliana a trecutului!). Si intotdeauna, dar intotdeauna(accentuat) se vor gasi (mai mult decat) cativa fraieri care ii vor crede oricum, asa ca show-ul poate merge mai departe. :rolleyes:

DjLeco 15-05-2014 13:34

Quote:

Originally Posted by Chipicao (Post 367343)

Daca tot am vorbit de marketingul nVidia, get a load of this crap: http://www.geforce.com/hardware/tech...ync/technology

Sa moara ma-ta! http://forum.lab501.ro/picture.php?a...&pictureid=159

In primul rand televizoarele, indiferent de fel, au mers dintotdeuna pe curent DC, asa ca nu are nicio treaba.

In al doilea rand, cei care au prins monitoarele CRT stiu foarte bine ca aveau si rate de refresh mai mari.

De data asta poetii de la NVidia au mers prea departe. Una e sa faci marketing, alta e sa te faci de ras.

Ce muwisti!

ce legatura are frecventa retelei ca este de 50Hz sau 60Hz, cu refresh-ul unui monitor sau televizor?

Pai ce componentele din televizor merg pe curent alternativ?

Inafara de trafo retea si puntea redresoare, sau doar puntea redresoare cind exista SMPS...

Ce jeguri!

Chiar asa prosteala pe fata?

Poate la ei, la H-americani, da, ca sint prosti de bubuie, dar uita ca Romanasii sint printre cei mai buni si cel mai greu de pacalit!

Vitele dracului ce sint...

Cow-boys...

All times are GMT +3. The time now is 18:24.