![]() |
Quote:
Quote:
Ce ma deranjeaza nitel la Gigabyte 980 GTX e ca trebuie sa dau jos cage-ul, placa avand 3 venturi. Am luat si un Asus 970 GTX Strix (e inca in cutie, de fapt amandoua sunt; don't judge me, lipsa timp si omul cand nu are de lucru isi face) avand 2 venturi si in ideea ca 980ul e prea mult pentru mine. Totodata in speranta ca reusesc sa dau 980ul intre timp. In seara asta trebuie sa iau o decizie neaparat, las 980ul la vanzare si pastrez 970ul sau duc 970ul inapoi, la emag. Din ce vad, nu cred ca o sa am sanse sa o dau nici la 2500, 980ul. De cand a aparut varianta Ti au scazut preturile binisor, 500-600lei chiar. In cel mai rau caz le urc sus, langa dvdrw, cele 2 hdduri din cage, cu un vent sub ele daca le este prea cald. La ce am scris mai sus cer un sfat, binteles. Citind aiurea pe telefon, fiind pe drum, pana la urma Nvidia e pregatita de DX12 sau e doar poveste? Dar 980? Dar 970? |
Nu cred ca poti cu acel procesor sa folosesti la maxim placa video, dar inca odata, va rula totul la maxim fara probleme. Doar ca in loc de 100 fps vei avea 80. You get the point.
|
Quote:
Tu se pare ca ai uitat de progresul "urias" de ~5-7% intre generatii in daily use si destul de mic in gaming. As vrea un link ca si baza pentru afirmatiile tale, in caz contrar putem spune ca vorbim de dragul discutiei. Uite, ca sa nu te superi iti dau eu un link. Mda, e diferenta ENORMA intre 2600k si 4770k in gaming. Chiar nu stiu cum o sa dorm la noapte din cauza celor 3-4 fps-uri (si vorbim de pciex 2.0 vs 3.0 da? ). Mai mult de 7-8fps nu o sa vezi intre ele si nu cred ca esti Superman ca sa faci diferenta intre ele. http://www.anandtech.com/show/7003/t...4560k-tested/6 |
Quote:
|
|
Acum am vazut ce ai scris @Enz0. De 2.0 vs 3.0 nu imi bat asa de mult capul. Adevarul e ca ma multumeam si cu mai putin, dar a fost sa fie 980 din pura intamplare, believe me or not.
|
@mirciusx
Păstrează 980-ul, merită. 970-ul este struțo-cămilă. Din ce am văzut în graficele acelea, până și i5-ul meu SB se descurcă bine în joculețe. |
1 Attachment(s)
Ah, uite inca un test. Verifica rezultatele la 1920x1080 sa vezi ce diferenta DEZASTRUOASA e intre generatii.
http://wccftech.com/intel-sandy-brid...rence-average/ Dupa cum ziceam, i5 2500k sau 2600/2700k ridicate la 4.4ghz nu au nici o problema si nu gatuie nicio placa video la ora actuala :D LE: @Bugsy004 Verifica mai jos si o sa ramai si mai surprins. Diferenta o vezi daily use la encodings, arhivari samd dar in gaming e infima. Nu o observi deloc. Quote:
|
Mersi fain pentru raspunsuri! Ca o paranteza mofturoasa e ca e GB si ca are 3 venturi :) Sper sa nu ma auda TripluZ :D
|
Quote:
Quote:
LE: @Enz0 Al meu îl țin stock, m-am jucat la început cu el, prin 2011, până la 5GHz, dar după aceea am constatat că la frecvența stock, 3,7GHz, merge foarte bine. |
|
Quote:
But, daca citeai atent post-ul lui, observai ca el intreba : 2600k-ul meu la frecventa stock (BOLD MARE STOCKKKK) va gatui placa? Raspunsul meu a fost da, si cred ca si tu esti de acord aici. Asta nu inseamna ca el va simti vreo problema de performanta. |
Quote:
|
Quote:
Scuze de off... am dat-o în altele. |
@Amok
Da, o sa vad minunata diferenta de 5-7% . Ti-am dat 2 link-uri stock si 4.5 vs 4.5ghz. Tu citesti ce posteaza lumea sau doar iti place sa te contrazici? Fara suparare... Verifica post-ul cu link-ul de la wccftech te rog si spune-mi ce diferente sunt stock in gaming si cum le resimti tu conform graficelor. @Bugsy004 Da-mi pm cu ce placa de baza ai sau vezi in profilul meu link cu user FB. Ne discutam pe privat sau chat, cum doresti. Te pot ajuta cu mai multe. |
But, daca citeai atent post-ul lui, observai ca el intreba : 2600k-ul meu la frecventa stock (BOLD MARE STOCKKKK) va gatui placa? Raspunsul meu a fost da, si cred ca si tu esti de acord aici. Asta nu inseamna ca el va simti vreo problema de performanta.[/QUOTE]
De ce dreaqu ti-ai lua un 2600K daca vrei sa-l tii la frecventa de fabrica?? Doar ca sa dea bine la PC Specs:rolleyes:? |
Enzo, omu doar intreba daca ii va scade performanta la 3.4 Ghz. Si DA, ii va scade. Atat, nu conteaza ca e cu 7% sau 30%, scaderea e scadere.
Daca vrei tu sa il sfatuiesti sa ii dea OC in gura, asta e alta problema. Ce treaba are OC-ul cu a raspunde concis la o intrebare simpla? End of story, ca discutam aiurea :) Stivut, fiecare folosestea hardware-ul in moduri diferite, am si eu prieten cu 2600k care nu a cunoscut OC in viata lui :))). Si se plange ca ar vrea mai multa performanta, dar nu vrea sa faca OC nici in ruptul capului. Oameni si oameni, ce sa mai zic:) |
Man, ai vazut graficele sau iar discutam de dragul de a discuta?
Spune-mi te rog acele 2fps le simti cand ai 70? Spune-mi ce vezi tu peste 40fps in afara de piticul din cap care ne spune ca "e najpa" ? Acum o dai la intors ca tu vroiai sa zici ca e mai slab dar am quote in care afirmi ca vei avea cu 20fps mai putin. Inca astept link sa stii... Sa iei cpu deblocat si sa il tii stock e ca si cum ai cumpara un Ferrari si il tii in garaj. PUNCT. |
Quote:
|
Si eu iti recomand sa pastrezi 980-ul.
Du 970-ul inapoi la Emag. Un 2600K se duce usor in 4600Mhz cu un cooler bunicel, cu 1,30Vcore. Eu am avut uh exemplar care mergea 4800Mhz cu 1,31Vcore. Asa l-am tinut 1 an, pina am trecut la 3770K pe care il tin acum la 4600Mhz cu 1,17vcore. 3770K la 4600Mhz este egal sau 1-2% mai mult decit un 2600K la 4800Mhz. Deci sfatul meu, da-i la 2600K la 4500-4600Mhz, este suficient pentru GTX980, banuiesc ca vrei sa te joci nu sa obtii 100 puncte in plus la 3d marci... Be smart, keep 980. |
All times are GMT +3. The time now is 21:11. |