![]() |
Intre timp, printre suspine si pasiuni, nVidia a bagat 4080 pe GeForce Now!
https://www.nvidia.com/en-eu/geforce-now/ Trendul mi se pare clar. Accesul la performanta de inalt nivel in PC-ul propriu il vor avea doar nisele, in rest abonament! |
Quote:
Oricum ar fi, ideea pe care am vrut să o evidențiez este alta - cred că suntem intr-un punct in care generațiile precedente (-1, gen) pot acoperi cu varf și indesat cerințele de gaming (nu de e-peen), ceea ce durează de ceva timp incoace - mai precis cam de cand consolele au devenit PCuri cu acces direct la APIs (gen PS4) mai degrabă decat designuri noi (cum a fost PS3 de exemplu cu Cell CPU). Și asta este ok. Și da, de acord că 1080Ti a fost (și culmea, incă mai este) o placă video excelentă. |
Quote:
|
Unu sh , stiu toate "pericolele" la care te expui , dar macar e mai ieftin.
|
Si stii ce este mai rau.
Parca vad ca apare RTX 4060 cu performanta de RTX 3070, dar la acelasi pret si consum ... |
Quote:
|
Quote:
consumul seriei 4000 e mai mic decat al 3000 si varianta 4060ti nu simpla e ~220w. deci sporul de performanta vine din arhitectura, apoi vor aparea testele cu DLSS 3.0. la 8gb probabil 1440 ca pt 1080p baza e 720p. daca vrei sub 220w ma depaseste ce gpu nou vrei sa cumperi. cei cu 2060 super ce sa cumpere in contextul actual de piata? |
Quote:
|
Quote:
1. pus preturi mari la lansare 2. daca se golesc, ajung pe olx > profit 2 a) transa doi pret mai mare ca transa 1 3. daca rezista stocurile la pret mare > reduceri ulterioare mai realiste oricum o fi, iutuberii si-au indeplinit deja misiunea "sacra" sa pregateasca piata pt 4060 ti la 500$ |
Am o intrebare legată de plăcile RTX 4080 pentru cine are așa ceva in PC.
Am văzut că multe plăci RTX 4080 au lățimea (ochiometrică) de 3 sloturi și un pic (70-72 mm), intrebarea este: slotul 4 pcie poate fi utilizat? In teste nu am văzut nimic menționat legat de aspectul ăsta. Intreb pentru că am placă mATX, care mai are un slot pcie in poz 4, pe care vreau să-l folosesc și in eventualitatea că aș lua in viitor RTX 4080. |
Depinde de modelul de 4090 ales .. eu am testat 3 modele diferite si doar 1 singur e "gigant" si nu as recomanda sa folosesti slotul 4 pentru ca "sufoci" GPU-ul practic mai bine folosesti un riser sau iei una dintre astea 2 modele
1. MSI Suprim /Suprim X Liquid 2. Aorus Xtreme Waterforce Ambele au AIO si nu ocupa decat 2 sloturi PCIe insa au radiatoare deci ai nevoie de loc in carcasa pentru asa ceva. |
RTX 4090 sunt mai babane, vorbeam de RTX 4080.
RTX 4080 Founder Edition știu că este fix de trei sloturi, cel puțin așa arată in poze. Prin vară mă gandesc la un upgrade, ori RTX 4080 dacă ajung la 6000 RON, ori 4070 Ti dacă ajung la 4500. Am văzut 4070 Ti că ocupă două sloturi, două jumătate așa că problema se rezolvă. Mă interesa RTX 4080 să vă cat loc mai lasă. Dă-o dracu, să blocheze 4 sloturi? Atunci ce dracu mai ai porturi pcie. Plus că al patrulea port la mine este pciex4. |
Quote:
|
MSI Afterburner moare! De fapt nici n-ar mai trebui mentionati astia de la MSI, n-au niciun merit, e un rus care nu si-a mai primit banii de un an, pentru ca....politica si razboi. Nu stiu daca e potrivita stirea aici, dar pe toate placile nVidia avute, softul asta a mers impecabil: undervolt, overclocking, fan control, monitorizare etc.
|
Quote:
|
Quote:
Trimis de pe al meu M2101K6G folosind Tapatalk |
O analiza comparativa interesanta avand ca referinta RTX 4070ti.
https://www.3dcenter.org/artikel/lau...070-ti-seite-2 E in germana, dar traduce Google. |
Quote:
Eu joc numai FullHD, am monitor de e-sports, deci nu-mi trebuie putere și consum. Diferența intre RTX 4080 și RTX 4070 Ti este intre 9 și 19% in FullHD conform review-urilor. Performanța relativă pentru RTX 4080 in FullHD in review-ul Lab501 este de numai 9,7% in plus față de RTX 4070Ti. In Time Spy am maxim 71 grade, placa fiind in carcasă silent, fără prea mult airflow. Și am reușit să folosesc și al patrulea slot PCIE. :D Poze sunt aici https://forum.lab501.ro/showpost.php...ostcount=25737 |
https://videocardz.com/newz/nvidia-g...r-than-3060-ti
4060Ti update de la 220w la 160w Kopite7kimi : RTX 4060 Ti has a very short reference board. The PG190 still uses CEM5 connector. AD106-350-A1 4352FP32 8G 18Gbps GDDR6 32M L2 220W -> acum la 160w Oricum ... in 2023 placa video cu 128bit si 8GB cel mai probabil la pret de 3000-4000 lei. Superb. |
cred ca depind la ce se refera.
daca e performanta medie e in linie cu seriile precedente la clasa ei. daca e varf lucrurile devin interesante. e pt modelul de referinta sau aibs? etc etc cred ca pe zona mainstream cutilizatorii sunt dispusi sa regleze setarile daca e necesar sa traga de power in gaming sau in echilibrat , 80% etc. daca face sau nu bottleneck pe 128 bit doar testele o pot dovedi. acestea fiind zise le uram "succesuri" la vandut gpu tip shrinkflation la 3-4.000 lei in mainstream the hype train doesn't take inflation as a no |
All times are GMT +3. The time now is 20:41. |