lab501 forum

lab501 forum (https://forum.lab501.ro//index.php)
-   Placi video (https://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=6)
-   -   Noutati despre placile video Nvidia (https://forum.lab501.ro//showthread.php?t=29)

GENiEBEN 07-05-2012 09:08

1 Attachment(s)
GALAXY is working on a single-slot GEFORCE GTX 670

cristi_io 07-05-2012 10:25

Mai avem de asteptat pana joi pt review :)

santox 07-05-2012 11:55

monstru, cum se comporta in oc gtx 670? tine vrm-ul un oc decent?

MundoX 07-05-2012 12:15

Wezi aici, dake place. sursa : TT

http://www.tweaktown.com/articles/47...ew/index5.html

Bugsy004 07-05-2012 15:37

Adica bate un HD7950, iar in anumite jocuri chiar si un HD7970? wow, cam multa bataie primita de AMD, in acest caz vor fi nevoiti sa scada preturile, iar daca vor aparea versiuni de single slot cu racire eficienta, atunci cu siguranta se va vinde bine. In acest caz sa inteleg ca placile GTX660(Ti sau nonTi) vor fi chiar si low profile? Din moment ce GTX670 va fi si single slot?

cristi_io 07-05-2012 21:07

Sa mai asteptam un pic pana apare review-ul facut de Monstru, daca 670 e atat de bun pe cat se speculeaza si are un pret decent, adica ceva in zona 1700 (sa vedem cum se comporta fata de un 7950) cred ca 670 o sa fi viitoare placa video :)

Jocker 08-05-2012 07:35

Overclock la acelasi Gigabyte GV-N670-OC, de data asta cu tensiune marita, a ajuns la 1100/1400 MHz. Rezultatul depaseste binisor un GTX 680 default, din ce in ce mai mult combinatia caracteristicilor lui GTX 670 pare chiar mai reusita decat ale lui GTX 680. Atentie totusi ca acest GTX 670 este pus pe un PCB de GTX 680.

Sulfur 08-05-2012 15:57

pt cine are rabdare sa citeasca tot threadul: http://www.overclock.net/t/1253432/g...rsion-hands-on

pe scurt: gtx670 e undeva la 525 dolari canadieni, adica vreo 400 euro, si se misca la valori apropiate de gtx680...

xdan 08-05-2012 16:09

Pai posibil ca GTX 680 sa fie 10-15% limitata la performanta de bus.
Si atunci o placa mai slaba cu 192SP sa fie mai slab penalizata.
Adica GTX 670 sa fie cam la performanta maxima.
GTX 670 + 100-120Mhz = GTX 680.
De aia are si frecventa de baza mai mica la 915Mhz. Ca parca cu 192SP dezactivate oricum consumul era ceva mai mic.
Au pus-o la 915 ca sa nu fie prea aproape de GTX 680.

EDIT:
Acu' ce mai citi pe overclock, pai daca placa asta la clock/clock cu GTX 680 egala la performanta sau chiar un pic peste apai e ceva extraordinar.
Inseamna ca GTX 680 chiar e limitata de bus sau ceva.

Daca cu ceva oc e egala cu GTX 680 apai stock e cel putin egala cu 7970.

madalin 08-05-2012 16:19

Cand am zis de bus, ca e limitata, toti batman batman... Un lucru e clar, my friends: E pacat de placa ca au pus-o pe 256-bit. Adica ei trec de la 384 pentru fostul varf de gama, la 256.. :rolleyes:

Iubitel 08-05-2012 16:22

Pentru ca GK107 nu a fost gandit ca varf de gama :D Nu mai conteaza acum,a iesit bine,ideea e sa fie concurenta acerba si sa scada preturile,lucru care nu se prea intampla :(

xdan 08-05-2012 16:27

La 384biti iesea Gpu-ul mai mare un pic(IMC-ul ocupa suprata mai mare), PCB-ul era mai complex.
Nu mai conteaza daca la 400$ ai performanta de GTX 680 no problem.
E un pic de tzeapa numai pentru ce-i care si-au luat GTX 670.
Atat, in rest mi-e ca 7970 trebuie sa coboare sub 400$, o sa fie lovita si 7870.

cristi_io 08-05-2012 16:37

http://www.overclock.net/t/1253432/g...#post_17164788

Cea mai tare faza, are 670 de pe 5 mai, iar GPU-Z afiseaza la release date 10 mai 2012, are masina timpului :)

O sa fie interesant de vazut cum functioneaza acel Turbo boost de frecventa pe 670

R2Strike 08-05-2012 17:17

Scot si astia la placi video si degeaba le scot. Ca n-ai ce juca pe ele , sincer acum :)

Bogzilla 08-05-2012 17:19

Mda, cam asta e in mare parte adevarul. Pana nu avanseaza si consolele, nu prea o sa vedem jocuri cu adevarat pretentioase.

Toshy 08-05-2012 17:44

La ce hardware se zvoneste ca va avea urmatoarea generatie de console... nici o sansa.
In alta ordine de idei, stie cineva in ce data se lanseaza 690-urile custom? N-am gasit data pe nicaieri si ma arde rau :)

MundoX 08-05-2012 17:50

690 si acum e ultra limited edition, nu cred ca va fi unul cu custom pe el. Desi sper.

GENiEBEN 08-05-2012 17:52

Quote:

Originally Posted by cristi_io (Post 187700)
Cea mai tare faza, are 670 de pe 5 mai, iar GPU-Z afiseaza la release date 10 mai 2012, are masina timpului :)

670 a fost disponibil de la inceputul lunii in AU ;)

ithanium2 08-05-2012 18:36

http://www.facebook.com/media/set/?s...9277066&type=1

GTX680 Amp! Edition sau Zotac la conserva :D
Racire 3slot...chiar era nevoie?

l90 08-05-2012 20:27

Quote:

Originally Posted by ithanium2 (Post 187742)
http://www.facebook.com/media/set/?s...9277066&type=1

GTX680 Amp! Edition sau Zotac la conserva :D
Racire 3slot...chiar era nevoie?

Din pacate doar pcb de referinta http://www.techpowerup.com/reviews/Z...Edition/3.html

Toshy 08-05-2012 20:34

Quote:

Originally Posted by MundoX (Post 187725)
690 si acum e ultra limited edition, nu cred ca va fi unul cu custom pe el. Desi sper.

Nu are legatura una cu alta.

Jocker 08-05-2012 23:43

Cel mai bun GTX 680 este deocamdata Zotac GTX 680 Supreme Edition, daca fac asa ceva si pentru GTX 690 sunt mari.

Jocker 08-05-2012 23:52

O poza si cu varianta Asus GTX 670 DirectCU II.

Alex.G 09-05-2012 09:59

o mica lectura http://vr-zone.com/articles/how-the-...ed-/15786.html sper ca nu a mai fost postata

negaterium 09-05-2012 10:39

Frumos articol. Nvidia l-a prins pe 'mnezo de doua picioare...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Jocker 09-05-2012 11:34

Din pacate nici EVGA nu a schimbat racirea la GTX 670, merge tot pe varianta clasica cu turbina, mi-as fi dorit sa vad un GTX 670 mic si elegant.

Am gasit inca un PCB care se apropie de cel al lui GTX 670: Gainward GTX 460 GLH (pret ~230$).

Jocker 09-05-2012 13:11

Se pare ca designul lui GTX 690 este batut in cuie:
NVIDIA claims the GTX690 will not have the non-reference design

Toshy 09-05-2012 13:22

Mare porcarie... Daca nu o sa fie decat referece design, de ce oare au facut placa asta cu doar 2GB de memorie?
E destul de puternica sa tina rezolutii surround, dar daca joci ceva mai serios (Skyrim cu mods de exemplu) o sa fie limitata de memorie si o sa ai stuttering...
Bun, in benchmark-uri o sa iasa totul bine si frumos, dar in real world e altceva. Macar daca nu se bateau cu pumnul in piept despre surround...

Monstru 09-05-2012 13:27

Tu realizezi ca placa are 4GB de memorie, nu? Cate 2GB pentru fiecare nucleu :)

Toshy 09-05-2012 13:30

Adica cum ziceam mai sus, doar 2GB (utilizabili)... :(

Monstru 09-05-2012 13:40

Nu iti ajung 4GB pentru surround sa inteleg? Ai testat sa vezi chestia asta? Pe generatia asta de placi ma refer, nu pe AMD sau GTX 580...

Toshy 09-05-2012 13:49

De ce insisti cu 4GB, stii foarte bine ca sunt doar 2GB utilizabili.
Tocmai mi-am luat monitoare de surround si vad nu imi ajung 1.5GB pentru Skyrim in 5760x1080 de exemplu. Chestia asta sigur nu se vede in benchmark-uri, dar daca apuci sa rotesti camera, apare stuttering. Sper ca nu sunt eu nebun sau analfabet si nu stiu sa citesc ce zic altii pe forumuri, dar asta chiar e o problema.
Mai mult, chiar am in shopping cart la un magazin puse doua 690-uri, si ma gandeam serios acum daca merita investitia asta, adica daca e destul de "future proof" cu asa putina memorie.

Imi pare rau ca n-am stiut ca n-ai monitoare pe care sa testezi 690-ul acum doua saptamani, ca te-as fi ajutat si asa primeam si eu informatiile first hand.
Ma rog, first world problems ce am eu, dar nevertheless sunt probleme :)

Bogzilla 09-05-2012 13:58

Unde naiba sunt doar 2 gb utilizabil? Poate per nucleu, dar cum load-ul este distribuit intre cele doua GPU-uri, 2gb sunt suficienti pentru fiecare GPU.

http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeF..._5760_1080.gif

Toshy 09-05-2012 14:01

Deci sa inteleg ca am trait atatia ani de zile fara sa am habar cum functioneaza SLI-ul?

Monstru 09-05-2012 14:06

Buna dimineata =))))

Man, daca ai 580 e normal sa nu iti mearga cum trebe, sunt convins ca e o problema. Da acum serios ca nu sunt astia atat de cretini incat sa se laude cu 690 si sa crape in surround, ar fi penibil...

Toshy 09-05-2012 14:09

Uhm... voi faceti misto, sau e ceva mai grav?
Memoria in SLI nu se aduna, fiecare nucleu/placa isi foloseste memoria pentru fix aceleasi lucruri... texturile se incarca in totalitate in memoria fiecarui nucleu, AA-ul se face la fel pentru ambele etc. Nu de alta dar, asa empiric, fara sa ma bazez pe lucrurile pe care evident le stiam prost despre SLI, eu cu doua 580-uri am 1.5GB, nu 3GB.

Nu e vorba de 580-uri aici si de puterea lor, cred ca pot sa-mi dau seama unde li se termina puterea de a randa imaginea si unde li se termina memoria si incepe stutteringul.

Ma rog, nu vreau sa par arogant, dar eu asa stiu ca merg lucrurile, daca nu e asa, as aprecia niste link-uri care sa ma puna pe "calea cea dreapta".

Problema este de viitor, nu neaparat acum. Monstru, poate cand termini cu 670-ul o sa ai timp sa testezi ce am zis eu pe o rezolutie mai mare cu un Skyrim incarcat de mods sa vezi daca vorbesc prostii sau nu.

Monstru 09-05-2012 14:16

Serios ca nu trebuie sa imi explici cum functioneaza arhitectura SLI :)

Da, memoria nu se aduna, da cantitatea de memorie folosita de fiecare nucleu in SLI este identica deoarece frame buffer-ul este copiat identic in memoria fiecarui nucleu. Corect.

Dar, ai doua nuclee, fiecare lucrand cu al sau 2GB pentru a randa jumatate de frame daca folsoesti SFR sau un frame daca folosesti AFR. In primul caz e logic ca jumatate de frame nu are cum sa iti doboare tie 2GB de ram, in al doilea caz e la fel de logic ca frame-urile fiind randate alternativ exista destul timp ca sa se goleasca/incarce textura in memorie, nu ai nevoie de "jdemiii de giga" ca sa ma exprim asa. In practica, fata de un 680 care are tot 2GB de ram, fiecare 680 din 690 va randa jumatate din frame-uri, workload-ul fiind impartit. Caz in care nu vad de ce ai avea probleme cu memoria. Sper ca acum am fost mai concis si intelegi de ce spun 4GB nu 2GB.

Jocker 09-05-2012 14:20

Nu sunt nici 2 GB dar nici 4 GB in realitate, imaginea este impartita in doua si fiecare GPU se ocupa de 1/2 lui, in realitate exista elemente care trec dintr-o jumatate in alta, din cauza asta acestea vor fi prelucrate de ambele GPU-uri, asa ca se mai pierd din acei 4 GB disponibili, dar in nici un caz nu se ajunge la 2 GB, adevarul este undeva la mijloc, in functie de imagine si cate elemente sunt comune.

Monstru 09-05-2012 14:22

Aia e SFR Dragos, dar se poate utiliza la fel de bine AFR, caz in care fiecare nucleu randeaza alternatic cate un frame...

Toshy 09-05-2012 14:26

Deci vad ca "buna dimineata" de mai sus a fost inutila ;)
Pana nu o sa testeze cineva chestia asta pe bune, avand placi cu diverse cantitati de memorie ca sa se poata cuantifica impactul in mod exact, eu iti dau dreptate, dar tot ramane intrebarea de ce exista 680-uri cu 4GB...

Eu n-am decat dovezile mele empirice si vorbele vorbite de altii pe net - unde ce-i drept, parerile sunt impartite.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1691149
http://www.overclock.net/t/1239287/g...worth-the-wait
http://www.techpowerup.com/forums/sh...d.php?t=163763


All times are GMT +3. The time now is 16:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.