lab501 forum

lab501 forum (https://forum.lab501.ro//index.php)
-   Placi video (https://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=6)
-   -   Noutati despre placile video Nvidia (https://forum.lab501.ro//showthread.php?t=29)

Toshy 22-05-2012 20:00

Eu de doua ore de cand am 301.42 am luat 3 red screen-uri si mi s-a resetat de doua ori din senin pe 690.

meseriasugt 22-05-2012 20:18

Pai ce faci cu 2 placi video cand ai GTX 690 ? cel puti asa apare la Pc-ul tau.

xdan 22-05-2012 20:50

Foarte rentabila placa daca ramane la pretul asta :
http://www.pcgarage.ro/msi/geforce-gtx-690- 4.125 lei

Toshy 22-05-2012 20:53

Quote:

Originally Posted by meseriasugt (Post 190956)
Pai ce faci cu 2 placi video cand ai GTX 690 ? cel puti asa apare la Pc-ul tau.

sunt doua sisteme diferite

cristi_io 22-05-2012 22:20

Bai baieti, eu tocmai ma pregateam emotional (si mai ales financiar) sa imi iau un 670 (de 680 sau 690 nici vorba :) ), si vine Toshy si ne povesteste de problemele avute cu noii driveri (deci am gresit, credeam ca noii driveri rezolva probleme, nu creaza altele).
Si era o vreme cand driverii Nvidia, erau considerati super-duper, iar cei ATI aproape garbage.
Pacat ca 7950 e tinut la un pret prea mare, altfel era prima optiune pt multi, mai ales cu cei 3 GB de memorie, (care ma atrag, nu stiu de ce, ca momentan nu ajuta prea mult la peformanta :) aparent ;) )

sakagoka 22-05-2012 22:36

Daca folosesti OpenCL folosesti acei 3Gb din plin, daca nu ii folosesti sunt doar de dragul de a fi (asta in cazul in care nu ai 4 monitoare FullHD sau mai stiu eu ce nebunie d-asta). Este oricum 7950 in jurul sumei de 1600ron ( un pret bun din punctul meu de vedere ), daca ajung modelele custom la acel pret este perfect, consider eu. Bafta!

Toshy 22-05-2012 22:40

Haha! Eu nu-mi fac probleme, totul se rezolva in timp si driverele se maturizeaza.
Cu 301.42 au rezolvat problema cu shutdown-ul din cate vad si la mine si la ce zic altii pe net si reset-urile pot sa fie din alte motive - sistemul meu e cam praf in momentul de fata cu driverele (a fost un sli de 580 inainte pe el cu cateva versiuni de drivere), trebuie sa-l reinstalez.

Red screen of death e o problema cu soft-urile care citesc informatii despre placa grafica, nu e de drivere.

In rest, n-am avut probleme in nici un joc sau benchmark, mai putin 3D Mark 2011 care nu recunoaste driverele si un pic de micro stutter in Diablo 3 care e din cauza programatorilor geniali de la Blizzard.

Eu mai degraba mi-as face griji din cauza asta, pentru ca fum fara foc nu iese.

cristi_io 22-05-2012 22:55

@Toshy: asa ma gandeam si eu, o reinstalare a Win7 dupa upgrade.

Am citit articolul din link si situatia, daca e adevarata, e destul de incurcata, dupa ce ca stocul de GTX 600 e si asa destul de mic, au lansat doar modele high end (care nu se vand atat de mult ca niste modele mid/low end), acum apare si problema asta.

Acum AMD ar trebui sa taie preturile la 7000, mai ales ca unele modele custom de 7870 ajung la 1650-1700, ceea ce e incredibil, inca un pic si atingi ca pret high-endul.

PS: @sakagoka: la 1650 e un PowerColor 7950 cu o racire ce-i drept nu standard, dar nu stiu cat de buna e, cu un singur ventilator central, nu stiu daca acopera si memoriile, altfel cu un OC mai serios ar fi o optiune.

agarici cu pedale 23-05-2012 03:48

Acum imi bag si eu noi driveri si revin cu pareri, cat despre problema kepler , thats not cool bro... e chiar de tot *****, FAIL de la verzisori, deja strangeam bani pentru un gtx 660/670 dar s-ar putea sa trec peste seria asta sau imi iau amd.

Jocker 23-05-2012 07:12

Deja stirea cu recall la toate placile video Nvidia din seria 6xx apare pe mai multe site-uri:
Nvidia Recalling All Of GTX 670, GTX 680 & GTX 690 Graphics Cards
Nici nu stiti cat ma bucur, asa le trebuie daca s-au zgarcit la tarate, sa le fie invatatura de minte, pacat de GPU.

Chipicao 23-05-2012 08:26

Da, dar toate au ca sursa acel pnosker.com. Nu cred ca vom stii cu certitudine decat in momentul in care se intampla.
... sau daca dovedeste cienva intre timp :D

xdan 23-05-2012 08:32

Pana acuma e doar un zvon...
Daca e adevarat, cred ca are o parte de vina o are si TURBO ala aiurea nu cred ca-i pica bine la gpu prea multa oscilatie de frecventa, mai ales cand e incarcat Gpu-ul 100%.

cristi_io 23-05-2012 10:30

http://www.xbitlabs.com/news/graphic...gradation.html

Pe xbitlabs a aparut o dezmintire de la Nvidia:
Quote:

"There is no truth to this," said Bryan Del Rizzo
Sa speram ca asa e.

Bogzilla 23-05-2012 10:40

Da, dar daca exista o problema grava, si Nvidia o neaga, in stilul GTX 590, se impusca singuri in picior. Mai bine recunosc acum o problema si o rezolva, desi cred ca vor scoate revizia 2.0 a placilor video, early adopter raman cu destu'-n gura si restul cumpara produsul finit.

rage fuury 23-05-2012 11:41

Quote:

Originally Posted by xdan (Post 191037)
Pana acuma e doar un zvon...
Daca e adevarat, cred ca are o parte de vina o are si TURBO ala aiurea nu cred ca-i pica bine la gpu prea multa oscilatie de frecventa, mai ales cand e incarcat Gpu-ul 100%.

Steady boys...
http://www.youtube.com/watch?v=Ti3t7...ayer_embedded#!

CalinTM 23-05-2012 14:38

Quote:

Originally Posted by Bogzilla (Post 191060)
Da, dar daca exista o problema grava, si Nvidia o neaga, in stilul GTX 590, se impusca singuri in picior. Mai bine recunosc acum o problema si o rezolva, desi cred ca vor scoate revizia 2.0 a placilor video, early adopter raman cu destu'-n gura si restul cumpara produsul finit.

Nu cred asa ceva, posibil sa fie adevarat. Dar normal ca odata cu OC-ul facut de acel turbo si voltajul blocat la 1.175v(parca) apare o degradare. Toti stiu ca odata ce faci OC, se degradeaza componenta. Oricum pana simti ca s-a degradat GTX680-ul tau e deja placa video veche si terbuie schimbata. :)

Deci din punctul meu, nu vad ca stirea sa fie adevarata. Ce e clar, este ca Nvidia au stors placile astea Kepler la maxim, si de acolo poate veni degradarea treptata, asa cum e omul pe masura ce imbatraneste. Deci nu are cum sa fie o degradare, asa peste noapte, hopa peste 6 luni placa ti-a scazut cu 20% din putere.

Bogzilla 23-05-2012 14:48

Ai inteles gresit. Degradarea de care vorbesti tu este o fata morgana a siliciului din cele mai vechi timpuri.

Degradarea de care vorbim noi este una vizibila in momentul in care placa atinge un prag critic al temperaturii.

Monstru 23-05-2012 14:52

Dragi coforumisti, a demonstrat cineva pana acum o degradare reala in acest caz? Ca de zvonisti e plin internetul :) Hint - chiar daca ar exista, e taaaare greu sa masori asa ceva pe placile astea. Eu personal ma joc cu 680, 690 si doua 670-uri de ceva vreme si nu am observat nimic dubios la ele.

Atentie - nu zic ca nu se poate, dar nu puneti botul la orice zvon lansat de site-uri lipsite de credibilitate.

Neon Biker 23-05-2012 15:11

Da, dar pe de alta parte nVidia nu are un istoric tocmai curat cand e vorba de scandaluri de-astea. Si cu "bumpgate" au negat ca ar exista vreo problema pana cand in cele din urma au ajuns sa acorde despagubiri clientilor OEM afectati. Dar Gigel care isi baga 8800GT-ul la cuptor o data pe luna a ramas fara despagubire.

agarici cu pedale 23-05-2012 15:13

Zvonuri scoase probabil de AMD/Fani AMD sau de cineva crede ca OC ala mic omoara placa... totusi oricum se stie ca OC degradeaza in timp dar nu rapid cum zice si CatalinTM (by the way bine ai venit pe aici) + faptul ca unele placi stau calde sau fierbinti mai ales vara fara o racire decenta + bag mana in foc ca inca la ora actuala probabil sunt multi cu carcase vechi/neventilate sau prost ventilate (multe ventilatoare puse anapoda) mi se pare normal sa moara cu ele de gat...

Daca degradarea se face in timp indelungat nvidia nu vor recunoaste pentru ca nu au de ce, pentru asta exista garantie.

Neon Biker - am avut placi din seria 9k si au mers perfect cu o racire decenta, mie de ce nu mi-au murit ? La fel si aici, sunt cazuri si cazuri care la randul lor depind de alti factori neluati in calcul... recunosc nici eu acu cativa ani nu dadeam 2 lei pe o racire buna pana am parlit o placa si m-am invatat minte.

All times are GMT +3. The time now is 21:52.