lab501 forum

lab501 forum (https://forum.lab501.ro//index.php)
-   Placi video (https://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=6)
-   -   Noutati despre placile video Nvidia (https://forum.lab501.ro//showthread.php?t=29)

DjLeco 24-06-2013 14:16

Quote:

Originally Posted by KashunatoR (Post 289323)
frecventa din GPU-Z e irelevanta. Ceea ce conteaza e frecventa la care ajunge prin boost. Sunt curios ce ASIC are placa. eventual ruleaza unigine valley si pune un screenshot pe thread-ul dedicat.
te contrazic la faptul ca nu ii trebuie OC. pt ca daca o tii stock ai performanta mai mica decat daca luai 780 si ii dadeai OC...

Repet si aici, intotdeauna mi-a placut sa am virful de gama, asta sint eu... :D

Perfect stabil asa, fara nici un voltaj modificat.

La memorie ar mai fi mers 25-50Mhz in sus, insa am preferat sa vad test de stabilitate perfecta.

Aici si un filmulet:

http://www.youtube.com/watch?v=MeVmo...ature=youtu.be

Monstru 24-06-2013 14:39

Leco - daca vrei sa vezi ce frecventa reala atinge in aplicatii (mai mare decat aia din GPU-Z), te duci cu cursorul pe graficul unde scrie GPU Clock si o sa vezi exact la cat ai rulat. De la Seria 6 incoace, frecventa reala este cu ~50-60MHz mai sus decat ce afiseaza GPU-Z in campul boost.

Ca sa vezi ASIC-ul dai click in coltul din stanga sus al ferestrei GPU-Z si acolo ii dai sa iti arate ASIC-ul.

rage fuury 24-06-2013 14:39

Quote:

Originally Posted by DjLeco (Post 289374)
Repet si aici, intotdeauna mi-a placut sa am virful de gama, asta sint eu... :D

Perfect stabil asa, fara nici un voltaj modificat.

La memorie ar mai fi mers 25-50Mhz in sus, insa am preferat sa vad test de stabilitate perfecta.

Aici si un filmulet:

http://www.youtube.com/watch?v=MeVmo...ature=youtu.be

Spune-ne ce ASIC ai si o sa-ti spunem cat e de buna... Dupa base clock pare ca are boost-ul la 1163MHZ ~GTX Titan mediu; Cu ovk-ul la memorie n-as fi asa sigur- e mai greu de gasit frecventa maxima de overclock datorita ECC-ului- e nevoie de multe teste
Valley nu e un test de stabilitate prea bun... incearca Heaven 8xAA cu Tesselation Extreme

Fa cum a zis Monstru si o sa afli frecventa reala (boost)

KashunatoR 24-06-2013 15:23

ai uitat sa spui scorul in preset extreme hd :D

DjLeco 24-06-2013 15:47

N-am mai stat sa printez si scorul, aparatul foto a ramas fara baterie (aseara m-am intors de la mare), iar in filmulet daca va uitati, sus in dreapta arata 1370Mhz la GPU clock, iar memoriile la 3703Mhz.

Ce este ASIC?

Practic de unde afiseaza el acel raport de xx,xx%?

poparamiro 24-06-2013 16:22

1 Attachment(s)
~ 120mhz am avut maxim peste boost-ul afisat de GPU-Z, cu biosul original si HW power mod. Cu alt bios + moduri erau ~ 110mhz.

In Valley ai ~1160mhz, dar fara moduri nu cred ca e 100% stabila, trebuie monitorizata cu afterburner.

Ce ASIC are placa?

http://www.youtube.com/watch?v=q7ign1g-N6k

DjLeco 24-06-2013 16:41

Quote:

Originally Posted by poparamiro (Post 289395)
~ 120mhz am avut maxim peste boost-ul afisat de GPU-Z, cu biosul original si HW power mod. Cu alt bios + moduri erau ~ 110mhz.

In Valley ai ~1160mhz, dar fara moduri nu cred ca e 100% stabila, trebuie monitorizata cu afterburner.

Ce ASIC are placa?

http://www.youtube.com/watch?v=q7ign1g-N6k

O sa verific diseara cind ajung acasa, si am sa postez.

Acel O/C l-am obtinut FARA sa dau voltaj in GPU, deci cu voltaj stock, atit la GPU cit si la rami.

Totusi de ce arata 1370Mhz la GPU Clock, in Valley?

Acolo dadusem parca 161Mhz in plus la GPU clock din slider.

Monstru 24-06-2013 16:52

Arata atat pentru ca porcaria aia nu monitorizeaza cum trebuie frecventa. Cu sau fara voltaj la seria 6/7 este oarecum irelevant pe caldurile astea, oricum nu o sa iti mearga mai sus de la voltaj.

Uite cum trebuie sa arate un screenshot. GPU-Z zice 1289MHz la boost dar in realitate sunt 1333MHz (vezi in Precision in tabul de jos/mijloc, unde am pus cursorul pe grafic). Tot in screenshot-ul ala vezi si ASIC-ul.

Ca fapt divers, peste 1200 pe aer pe Titan cu racirea stock nu prea ai cum sa vezi, uite aici ce si cum.

rage fuury 24-06-2013 16:53

Quote:

Originally Posted by DjLeco (Post 289401)

Totusi de ce arata 1370Mhz la GPU Clock, in Valley?

De prost ce e... :)

Frecventa reala o citesti din EVGA Precision (da-i un load la ceva)
Asic-ul il vezi in GPU-Z... click dreapta in partea de sus a ferestrei/ read ASIC quality din meniul derulant

PS: la 1370MHZ il bateai pe Ramiro+wiring+ EPower- nu ti s-a parut putin neobisnuit totusi? :)

rage fuury 24-06-2013 17:18

Quote:

Originally Posted by Monstru (Post 289404)

Ca fapt divers, peste 1200 pe aer pe Titan cu racirea stock [sau pe apa]* nu prea ai cum sa vezi, uite aici ce si cum.

O mica adaugire maestre :) , vorbesc din experienta; Watercoolingul nu duce din pacate la o frecventa mai mare de overclocking decat daca limitarea se datora sistemului de racire- doar temperaturi mai bune de functionare si mai putin zgomot

* n.m.

DjLeco 24-06-2013 17:19

@ Monstru, diseara cind ajung, ma bag sa vad ce si cum.

BTW, placa mea este racita cu apa, waterblock-ul lui Ramiro, l-am cumparat eu. :)

@ rage fuury, am vazut si chestia cu ASIC, dar practic CE REPRZINTA, cum "stie" cit la suta sa afiseze?

Banuiesc ca face o medie la ceva...

Monstru 24-06-2013 17:23

@rage fuury - in cazul placilor de genul Titan sau GTX 780 racirea face diferenta. Fiind limitate de etajul de alimentare infect, scaleaza cu voltajul doar daca sunt racite cum trebuie. Altfel degeaba ii cresti voltajul, pentru ca o sa isi scada frecventa singura cand este cazul.

@Leco - nu are nici o importanta ce este sau cum e calculat (gasesti informatii pe net despre asta - in principiu este vorba de calitatea siliciului), oamenii vor sa vada ce ASIC ai. Cat despre racire, ai cumparat WB-ul haiducului, nu si "zeama de mana de Ramiro" daca intelegi ce vreau sa spun. :)

DjLeco 24-06-2013 17:30

E, voltmoduri si alte nebunii, pot face si eu, lucrez electronica de vre-o 35 ani, doar ce am finalizat un proiect de SMPS de 5000W, de la A la Z.

Insa nu ma intereseaza asa ceva, tocmai de aia imi place mie sa iau virful de gama la placi video, sa am performanta.

Mai ales ca ce tine de placa vodeo, N U cumpar decit cu garantie reala.

O intrebare, de ex, placa are frecventa GPU default de 837Mhz (ca ex), si eu ii fac sa zicem OC de 100Mhz la GPU, adica 937Mhz aratati de Gpu-Z.

Boost-ul va fi influentat in vre-un fel de cei 100Mhz?

Adica ce determina frecventa maxima de boost la care poate ajunge placa?

Intelegi tu ce vreau sa zic.

rage fuury 24-06-2013 17:45

Quote:

Originally Posted by DjLeco (Post 289419)
E, voltmoduri si alte nebunii, pot face si eu, lucrez electronica de vre-o 35 ani, doar ce am finalizat un proiect de SMPS de 5000W, de la A la Z.

Insa nu ma intereseaza asa ceva, tocmai de aia imi place mie sa iau virful de gama la placi video, sa am performanta.

Mai ales ca ce tine de placa vodeo, N U cumpar decit cu garantie reala.

O intrebare, de ex, placa are frecventa GPU default de 837Mhz (ca ex), si eu ii fac sa zicem OC de 100Mhz la GPU, adica 937Mhz aratati de Gpu-Z.

Boost-ul va fi influentat in vre-un fel de cei 100Mhz?

Adica ce determina frecventa maxima de boost la care poate ajunge placa?

Intelegi tu ce vreau sa zic.

DJ, boost-ul real pentru un Titan la frecventa stock e 993 MHz,eventual 980MHz daca are ASIC mai slab (>70%).... ASIC arata calitatea siliciului/scurgerile de curent... Un ASIC mai bun=leakage mai mic si deci sanse mai bune de atinge o frecventa mai mare de overclocking....
Boost-ul real il citesti din fereastra de monitorizare din EVGA Precision / Afterburner sau NVidia Inspector

Monstru 24-06-2013 17:47

De ce doamne iarta-ma toata lumea are impresia ca OC-ul se rezuma volt-moduri and shit? Aia este o fraciune minuscula pe care o poate face orice reparator de televizoare ffs =))

Da, asta inseamna. Tu ai o frecventa de baza (x Mhz) si o frecventa de Boost (y Mhz). In momentul in care cresti frecventa de baza, automat creste si frecventa de boost (vezi aici explicatii).

Singura schema este ca frecventa reala de boost de cele mai multe ori este mai mare decat cea raportata de GPU-Z. Aia e de fapt frecventa la care lucreaza nucleul (nu cea din GPU-Z) si o poti vedea monitorizand cu After Burner, Precision, etc.

TheDogg 24-06-2013 19:07

1 Attachment(s)
Adica asa...cu rosu reala cu negru falsa.

DjLeco 25-06-2013 02:14

ASIC zice ca 71,7%

Arise 25-06-2013 07:29

Meh. Atata incordare si trac pe forumul asta... :)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2

Monstru 25-06-2013 09:59

Quote:

Originally Posted by DjLeco (Post 289582)
ASIC zice ca 71,7%

Ouch...

DjLeco 25-06-2013 10:12

Crezi ca ma sperie sau imi strica pofta de joaca, niste cifre?

Ce ar putea fi rau acolo?

All times are GMT +3. The time now is 20:25.