![]() |
S-a mai spus aici ca die-ul enorm se potriveste cu tehnologia HDT, lucru foarte clar.
Eu am vazut in testele mele ca indiferent ce fac (liquid pro, lapping, etc) la tdp urias nu se comporta la fel de bine ca si coolerele de top cu baza solida, asta in cazul mehalemului, atat, alte concluzii nu pot trage. Pana nu testam coolere pe fermi nu putem considera racirea stock un fail. |
Iti dai seama ca nu am petrecut la fel de mult timp ca tine cu placi video tari dar am avut vreo 2-3 bucati pe la birou. Ca sa fiu mai exact un 295 si doua 5870. Nu le-am stresat foarte tare fiindca nu au stat foarte mult pe la mine dar m-au impresionat placut din toate punctele de vedere.
Iti mai zic odata: nu neg puterea de procesare a unui fermi, doar pun la indoiala solutia de racire aleasa si implementarea pe 40nm. Si dorinta asta de avea cel mai puternic gpu s-ar putea sa se intoarca si sa-i muste de fund. |
Singurul lucru pe care il pun si eu la indoiala este implementarea pe 40nm, aici sunt de acord. Racirea isi face treaba, nu cred ca exista solutie mult mai buna. Faza cu 40nm e aiurea, dar din pacate si ei si AMD danseaza cum le canta TSMC.
ATI au fost mai finuti si au folosit o solutie tehnica eleganta, Nvidia au implementat o solutie brutala. Nimeni nu poate nega faptul ca solutia folosita de ATI in seria 5 este eleganta. Este o arhitectura aerisita, eficienta, cu un bun raport putere/temperatura/nivel de zgomot/pret, si cu o scalabilitate superba in jos. Nvidia au impins la maxim limitele procesului de fabricatie pe 40nm. Ce alege fiecare, depinde strict de el, nu exista ATI e mai bun sau Nvidia e mai bun, am mai zis de 1000 de ori, exista doua solutii fiecare cu avantajele si dezavantajele particulare. |
Cat ai terminat review-ul, in procente? :) Nu iti cer cu zecimale... o aproximatie. Cam ce teste ai facut deja si ce a mai ramas?
|
Monstru te iei de mana cu Ramiro, faceti o chestie kinky, si iese un mutant pentru GTX 480. Modati un Noctua nh-d14 pe placa video si vedeti ce rezultate scoateti. cu pozitia o sa fie mai nasol, dar cu putina imaginatie va descurcati.
|
Da, ar fi o idee :)
495 - imi pare rau domnule, dar asta este secret de stat :) |
Nu stiu ce sa mai cred, ce preturi vor fi dar tocmai mi-a spus "cineva" care are preturile ca pretul lui GTX470 va fi putin peste 5870 :( si cel al lui GTX480 putin peste 5950 :(
|
Acum dupa multe comentarii,imi dau seama cam ce pot sa scoata in jocuri noile placi video,dar sunt curios ce zgomot are vent-ul de 2A,incredibil consumul,un vent de calitate Noctua de 120 nu consuma mai mult de 0,28A.Pai la ce turatie functioneaza? 5000-6000rpm?
Oricum jumatate din bani i-am strans,iar placa ATI nu mai cumpar,trei placi ATI defecte am avut anul trecut. Daca se poate,va rog frumos sa masurati si zgomotul.Am cheltuit vreo 600lei pentru silent la pc,nu vreau sa-l dau peste cap cu noua placa. |
Quote:
|
Dupa parerea mea, in prima faza nu prea se pune problema de GTX 480 si silent PC. Sa asteptam ceva cooler-e after-,arket dedicate.
|
Quote:
|
Multumesc de raspuns Monstru,deci clar trebuie sa schimb cooler-ul,daca poti sa-mi recomanzi un cooler(Musashi,HR03GT....)pastrand racirea pe memorii,originala.
|
placa nici n-a fost lansata,ce sa recomande
in plus,IHS-ul la Nvidia e baban...de aia nu merg majoritatea solutiilor de racire de pe piata ca sa nu mai zicem de TDP |
Quote:
|
Placa nu a fost inca lansata,dar Monstru o are de cateva zile si la experienta lui nu cred ca nu poate sa-si spuna parerea.
|
@ shogun: nu m-a deranjat dar nu intelegeam.
Sincer sa fiu in ultimele luni ATI m-a "castigat" eu fiind utilizator convins de nVidia.. am vb cu sefu' la munca si mi-a spus ca 5850 (si 5870) se va ieftini la scurt dupa lansarea Fermi cu 1-2 milioane. Astept sa iau un 5850 deoarece un consum mai mare m-ar impinge spre o sursa mai mare de 500w daca vreau silent & OC, ventilatorul sursei avand acum 600-800rpm. PS: interesant articol de la xbitlabs in privinta consumului placilor video dar nu stiu cat/daca sa cred.. mi-a placut articolul. |
Quote:
si de regula intai apare o placa noua,iar dupa o vreme si un cooler pt ea |
ok,ok,la suprafata gpu-ului nu m-am gandit.Chiar ca la Musachi suprafata de contact este mica.La HR3GT cu 6 heatpipe-uri parca ar merge.Multumesc.
|
marian - o sa pot face recomandari dupa ce testez in practica. Si desi mi-as dori asta, nu o sa am timp de studiu de raciri after-market. Partea buna este ca prin vara probabil ne va delecta Ramiro cu asa ceva :)
|
Multumesc de raspuns Monstru si sanatate lui Ramiro ca sa faca testul.
|
All times are GMT +3. The time now is 19:59. |