![]() |
Daca o fost prosti si s-o lasat de redenumiri. :D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pana atunci insa, cu toata bunavointa fanilor Nvidia (din care fac si eu parte) nu ne ramane decat sa ne intrebam: oare Fermi nu cumva vine de la a fi ferm (pe pozitie, in afirmatii, in respectul fata de clienti)? Se pare totusi ca nu..... Oricum ciudat rau ca aceasta stire cu Nvidia's Fermi GTX480 is broken apare intr-o singura sursa, cica de la unul fan Ati: http://www.google.ro/search?as_q=&hl...s=&safe=images |
Fermi vine de la furnica "harnica, lucratoare, overclockabila"...:D
|
Quote:
|
Nenea Fermi era un fizician care a descoperit diverse chestiuni :)
|
A fost o data ca niciodata o firma pe nume Nvidia. Si faceau ei placi video...
De-abia astept sa le povestesc nepotilor despre Nvidia :))) |
Quote:
|
Dac-ar rămâne Ati singuri pe piață ar intra și niște ecrane gri în prețul plăcilor sau emoții cu driverele, poate merită afacerea. :p
|
In conditiile in care AMD au raportat primul quarter pe profit dupa 14 quartere consecutive in pierdere (si asta numai datorita faptului ca Intel s-au gandit sa le dea niste banuti), nu prea vad prea ai sanse cu povestea matale nenea All24 ;)
|
Ati in momentul asta are o gama destul de mare de produse,daca Nvidia mai intarzie mult si lasa preturile la seria 200 asa cum sunt nu cred ca mai cumpara cineva. Ganditi-va putin. Nvidia are pentru gaming 5 modele:gts250,gtx260,gtx275,gtx285 si gtx295.
Ati in schimb are 10 modele::4770,4850,4870,4890,4850 x2,5750,5770,5850,5870,5970. Daca Nvidia nu mai scoate nimic iar ati scad preturile in continuare oare ce o sa se intample? Falimentul Nvidia este cam imposibil,recunosc :D. |
Ce spui tu e cam S.F. Nvidia să nu mai scoată nimic? Uite acușica apare GTX400.
Nvidia câștigă foarte mult și în afara pieții consumer - Mult mai mult decât Ati. Quadro-urile sunt preferate în fața FirePro-urilor, ca să nu mai vorbim de contractele pe sume uriașe din domeniul high performance computing. Nvidia deocamdată e pe plus, și matale vorbești de faliment? :) |
Nvidia o sa mai scoata,dar pierd mult pentru ca intarzie atata cu noile modele. Ati in momentul asta e cea mai potrivita indiferent de buget(pentru gaming).
|
See the big picture son...see the big picture :)
Da, ATI au facut o treaba absolut minunata cu seria 5 (uita de 4770, 4870, 4890 si 4850X2, sunt phased out). 5450, 5570, 4850, 5670, 5750, 5770, 5830 (vine acusica), 5850, 5870 si 5970, asta e line-up-ul ATI acum, care acopera absolut toate segmentele de piata posibile, de la 40 de dolari la 500 de dolari, si o fac bine. Lansarea Nvidia este programata pentru sfarsitul lunii viitoare, si de data asta nu va mai fi vorba de intarzieri. Nu mai amesteca performanta placilor cu rezultatele financiare ale companiilor, din pacate nu au nici o legatura. AMD are nevoie de capital Intel ca sa poata raporta profit, Nvidia isi baga codita in notebook-uri/netbook-uri/telefoane mobile si sisteme de navigatie pentru masini. Nu banii sunt problema lor, ci mai degraba bunul simt. |
Quote:
Nu sunt dezamagit de intel :D. |
Ma, imi pare rau sa aud ca esti dezamagit de Intel, dar nu vad legatura cu conversatia noastra :)
|
Daca citesti articolul lui Anand despre rv870 atunci te pune pe ganduri lansarea GF100. Da, va fi lansata, dar va fi produsa in cantitati foarte mici si la fel ca la GT200 vor fabrica in pierdere placile video pentru gaming.
Daca e sa salveze ceva primul val de Fermi, atunci acel ceva se va numi Quadro. Ideea din spatele Fermi este exceptionala, dar dupa cum istoria ne spune, nvidia a asteptat saltul catre o noua tehnologie, a asteptat ca ATI sa faca primul pas, TSMC sa aiba procesul destul de matur si de abia apoi au lansat placile pe procesul nou. Daca ATI a fost nevoit sa mareasca GPU die cu cateva layere in plus pentru marirea yields-urilor, atunci ce va face nvidia??? Ei deja au un GPU mare. Probabil ca vor lansa o placa, cu clocks mai mici ca sa nu piarda piatza, si in timpul asta vor cauta sa rezolve problema prin alte metode. Daca zvonurile sunt adevarate ca GF100 e un GPU ce consuma mult si are un TDP mare, atunci varianta DUAL GPU in momentul asta pare la fel de posibila ca si venirea lui Becali la presedentia romaniei. |
Daca citesti articolul lui Anand, te duci frumos la WC, borasti si tragi elegant apa. GF100 va fi produsa in cantitati foarte mici? La naiba, si 5xxx a fost produsa in cantitati enorme, nu-i asa? Ma baieti ma, nu va mai bateti capul cu onanismul intelectual pe care il practica unii pentru a fi mai interesanti. Va intereseaza produsul si pretul. Asta daca sunteti cu adevarat pasionati. Daca va pasioneaza doar povestile cu zane, "partea economica" si mai stiu eu ce alte floricele, atunci nu inteleg de ce mai vorbim aici.
Pe scurt, te afecteaza pe tine ce zice nenea ala? Te intereseaza cat de strong e GF100, ce pret va avea, cum va afecta preturile ATI si pe care o sa o gasesti in magazine. Restul sunt doar detalii pe care le aruncam in conversatie ca sa sustinem un brand idiot... |
Quote:
Pana atunci insa, cred ca ai dreptate, poate ca ar trebui sa nu ne mai lasam dusi de val.... Sper ca primul test adevarat cu noua serie sa-l vad pe lab501.ro |
Primul test din Romania si probabil ca unul dintre primele din lume o sa il vezi cu siguranta pe lab501 :)
|
Aleluia!
|
Monstru uiti ca mai sunt unii care mai incalca NDA-ul, ceea ce nu le face cinste totusi.
|
Sa zicem ca cu Fermi nu va fi la fel de usor de incalcat NDA-ul :)
|
In fine, nu ma intereseaza ce fac altii. Cu siguranta va fi macar un site in afara care sa poata sa iasa putin mai devreme, e normal. Noi o sa ne tinem de program, ca deobicei :)
|
1500-1600 LEI costa 5870
de ce zici tu ca GTX-ul o sa coste atat? |
Deoarece ca performante mai mult ca sigur
5850<GT 470<=5870<GT480<5970. Ar fi o surpriza prea mare ca GT 480 sa fie = cu 5970. :) |
Cum era de asteptat: Fermi Architecture GPUs Will Only “Hit the Full Stride” in Q2 – CEO of Nvidia
|
Quote:
|
Nu va scadea pretul atat la HD 5870, ba va stagna si creste pentru ca mai toti producatorii o sa inceapa sa lanseze placiile cu racire aftermarket care va inlocuii marea de placi cu raciri stock ce sunt acuma.
|
ma indoiesc ca va scadea pretul in halul ala
:D si m indoiesc ca Nvidia vor fi ieftine |
Si eu cred ca la lansare pretul va fi exagerat peste 2000 roni:( ...
(in cazul ala , eu personal, ma gandesc mai repede sa fac un "upgrade " la Tv decat la placile video ) |
@doru_bm pentru Dumnezeu ai sli de gtx285 pentru ce ti-ar trebui upgrade ?
Nu merge Solitaire cu detaliile la maxim pe 1680x1050 sau ce ? Oricum nu exista joc sa nu ruleze ok pe sistemul tau ... EU zic sa astepti o versiune imbunatita de fermi daca tot vrei sa bagi bani in placa video. |
Doamne Sfinte ce sistem poti sa ai omule :D. La tine merita sa faci upgrade peste 5 ani =)))
|
Daca n-ar fi versiunea asta noua de dx nici nu mi-as bate capu...
LE: Deocamadata mai am doar doua GTX -uri ( din care una este deja rezervata ); Una am vandut-o si pe una am promisiuni ca-mi primesc banii inapoi avand ceva probleme ...fiind in garantie ( din pacate merge mai greu treaba , deja trecand o luna de cand am trimis-o la garantii ) |
Ooo,saracutul de tine :(. Doar 2 gtx 285 :((. Ce cruda e lumea =))
|
SLI inca merita facut cu doua...de la a treia in sus ..e cam apa de ploaie...sa nu mai vorbesc ca -ti trebuie un procesor capabil sa faca fata situatiei... sa speram ca noul procesor cu 6 (+ 6) nuclee va fi mai potrivit
|
Anyway, GTX 285 is so yesterday =))
|
more details please =))
stim ca poti :P |
eu zic mai bine sa-l ascultati pe Monstru cand zicea referitor la pret ca gtx480 o sa aiba pretul intre 5870 si varful ati, mai apropiat de 5970. banuiesc ca nu o sa-l depaseasca. deci, ar trebui sa vedem un pret de 1700-2000 ron/buc., dar dupa spusele lui Montru zic ca undeva intre 1850-2100 ron.
|
All times are GMT +3. The time now is 15:53. |