![]() |
Big difference is big. Să sperăm că se aplică şi în cazul lui GTX465 că altfel nu tare văd bine placa aia...
|
GTX 460 va fi placa mea :D...Asta sigur va fi la 750-850lei.
google/translate Quote:
Asta va fi mai rece, poate va duce frecvente mai mari, consum mai mic....si preturi mai mici clar Gpu-ul fiind cu 40% mai mic mai putini tranzistori ,mai putine chip-uri defecte, pcb-ul mai simplu, bus-ul si memoria mai putina. O varianta cu 384SP si busul de memorie de 256 biti suna totusi mai bine. Memoria ar fi bine totusi daca ar duce-o la 4000. |
Mno aia n-arată rău deloc. La consum de 130W e lux dacă se apropie de GTX465/HD5830. Când iese? Anu' ăsta? :|
|
Iulie/August ar trebui, acuma cu Nvidia nu se stie niciodata.
|
Cind apare GTx460 o sa fie 5770 pe la 500 ron. Se misca verzii astia ca ochiu' mortului.
|
Au pierdut pasul, sa speram ca o sa-l prinda cand o sa treaca pe 28nm sau 22nm. Oricum GF104 chiar suna bine pentru mainstream numai sa-l faca odata.
|
Albatron si Club 3D revin in tabara Nvidia
Zotac GTX 480 AMP - 74 de grade in load (adica minus 20 grade fata de stock) si cu ceva mai putin zgmotoasa in load (era aberant sa spun silentioasa). Nu pot sa inteleg tamp...aaa nebunia celor care lucreaza la zotac si au permis ca ventilatoarele sa fie constante in idle si load. Zgomot infernal in idle, absolut penibil. Raman la parerea ca un Arctic Cooling Accelero Xtreme ar fi de exceptie pentru fermi. Daca au reusit sa potoleasca un 4870X2 si un 5970 sunt convins ca ar reusi sa potoleasca mai mult decat satisfacator si un 480. |
Quote:
|
Quote:
facut sa mearga pe fancontroller normal,sau deloc acceasi situatie ca la zalman-urile folosite de gigabyte altfel.... Nvidia's Manju Hegde defects to AMD - Manju Hegde, CEO-ul fostei Ageia si apoi responsabilul CUDA la Nvidia |
deci o sa aiba si ati CUDA si physx
|
rectific,referitor la zotac GTX480
ventilatoarele de pe versiunea instalata au 4fire (se vede in poze pe TPU), si par controlabile am mai citit un test in care nu aveau turatie fixa posibil sa aiba nevoie de un BIOS actualizat sau avea o problema acel exemplar |
Quote:
|
fac ca la gradinita, le da alt nume, gen cooda si phisix :))
toti vad miscarea asta, ca una benefica pt ati, asa sa fie? |
Fanii rosii viseaza multe, dar treaba nu functioneaza ca la gradinita. Cine nu are licenta nu foloseste, degeaba stie cum se face...
|
gtx 465 @ pcgarage : http://www.pcgarage.ro/detalii-produs/204317/ :D
|
pretul este mare!diferenta de pret intre 465 si 470 e mica oricum cred k o sa mai scada....
|
Nici nu trebuie sa foloseasca pissICS. Mutarea e mai mult decat benefica pentru AMD pentru ca ei desi in teorie la capitolul putere de calcul sunt peste nVIDIA, in practica solutia lor e inferioara.
Astfel...ei pot beneficia de cunostintele extraordinare la capitolul GPGPU ...ce le are inginerul razvratit. Just imagine... 1600SP struniti la potentialul maxim...pe partea GPGPU, Havok phisics portate pe GPU AMD..., OpenCL imbunatatit... si multe altele. Parerea mea e ca mutarea inginerului responsabil de CUDA si PhysX e foarte benefica pentru AMD si reprezinta un sut in o0 pentru nVIDIA. |
Quote:
"Manju departure won’t affect PhysX (he hasn’t been working on PhysX for over a year) or CUDA development process in NVIDIA, and his new roll in AMD won’t be connected to game physics related projects (instead, Manju is going to be involved in ISV recruitment)." |
Shogun, niciodata nu mi-ai placut pentru stilul tau de copil PROST caruia i s-a dat o jucarie verde la inceput(nvidia card) si de atunci... toate celelalte jucarii sunt proaste. In loc sa te bucuri pentru simplul fapt ca, concurenta aduce cele mai multe beneficii pentru consumator si ca o eficienta mai mare in calcule pentru un GPU AMD ar duce la scaderea preturilor la placile Quadro/Tesla...tu o dai rau de tot prin porumbi.
Just back off... die..something like that. Cine a spus de folosirea CUDA pe GPU AMD? Era vorba de GPGPU computing si portarea HAVOK pe GPU+imbunatatirea relatiei AMD GPU-OpenCL(si de ce nu.. in final.. compatibilitate CUDA?). Sincer, eu stau si incerc sa imi dau seama cu care CAP gandesti tu. Exemplu: Echipa Ferrari F1, reuseste sa "fure" cel mai bun mecanic(engine fine tuning) de la Toyota, si un FAN Toyota ne spune ca defapt acel mecanic a fost cooptat si va SUPERVIZA ....DOAR schimbarea pneurilor si ocazional va da indicatii pilotului in timpul cursei. NICIDECUM nu va fi folosit pentru a scoate maximul din motorul folosit de echipa Ferrari..Tot ce spun ceilalti.. sunt aberatii. Acum... mr DICK, cu care cap gandesti tu? http://www.theinquirer.net/inquirer/...dia-losing-hpc Citeste pe aici sa vezi si tu... oare il va folosi AMD pentru echipa GPGPU sau... l-au luat ca sa se laude cu el? Quote:
|
Acel om a plecat la AMD probabil pentru un salariu cu mult mai mare decit avea la nVidia si sigur nu va fi pus sa dea cu matura prin birourile ATI/AMD.Cu gindirea asta te asteapta lopata domnule Shogun.
|
@Shogun..
Nu ai apucat sa citesti asta nu? Quote:
E clar ca nu l-au luat degeaba, ci sa gaseasca o modalitate de a porta sarcinile CPU in GPU. GPGPU anyone? Quote:
|
Aveti probleme serioase in a urmari firul discutiei. Ideea e ca plecarea omului respectiv nu influenteaza in nici un fel dezvoltarea in continuare a PhysX si CUDA la Nvidia si nici nu va facilita accesul AMD la PhysX si CUDA. Ceea ce are de facut la AMD e alta treaba, se chinuie si AMD sa se dezvolte pe partea de GPGPU.
Iar asta cu: "...o firma fara rivali se autodizolveaza" nu necesita comentarii... |
Revenind cu picioarele pe pământ... GTX465 apare pe newegg.com. Aşteptăm cu nerăbdare review-urile... :D
@Coptile: „Autodizolvează”... Seriously?! =))))) |
Acum iar o dai rau prin porumb.
Acu o dai doar cu CUDA si pissics, si pana acum ziceai ca nu va fi pe partea de phisics simulation..ci doar un consultant. Hai.. vezi la alta masa ca maruntisul e in masina. Sa revenim la chestii mai importante. Nu mai bagati copilasii in seama. On topic: Va pierde nvidia contractul cu SGI? Va renunta SGI la Tesla datorita costurilor extra necesare unei bune ventilatii a serverelor? |
Quote:
________ Ship sale |
Quote:
|
Nu prea conteaza povestile publicatiilor de scandal gen Semiaccurate si The Inquirer despre Tesla si altele...
"The latest IBM iDataPlex servers are the first mainstream high performance computing (HPC) systems to be built around NVIDIA(R) Tesla(TM) 20-series GPUs...IBM's adoption of Tesla for their HPC server line is the most significant milestone in Tesla history!" |
Dar conteaza ce spun cei de pe forumul physx de unde mi-ai dat quote prima data nu? Acusi o sa vad si pe alte forumuri ca spui de cei de pe LAB501 ca nu sunt de incredere pentru ca sunt useri care nu sunt de acord cu teoriile tale utopiste.
Din pacate ceea ce incerci tu sa faci seamana ca doua picaturi de apa cu ceea ce incearca guvernul BOC sa faca. Tara arde, o ducem tot mai rau...dar ei spun ca criza incepe sa dispara. Fermi is late, hot, power-hungry and overpriced compared to AMD's solution... but... everything is PINK for you. Poor Lame kid. I Feel really bad for you. Din pacate nu doar cei de la SGI se gandesc sa renunte la Tesla in favoarea placilor ATI din cauza consumului si a caldurii emanate. Daca mai cauti pe net... gasesti destule. Dar... te rog.. cauta si in alta parte.. nu doar in forumul dedicat detinatorilor de placi video nvidia. Multumesc anticipat. :P |
Nu prea mă mai pasionează prea tare bătălia nVidia - ATI, dar pare-mi-se că ATI cam are avantaj şi încă nu am auzit nimic de viitoarea generaţie, fiindcă sincer nu prea mi se pare corect să compar HD5xxx cu GTX 4xx care abia a apărut pe piaţă, oricum cu mare greutate şi aducând doar temperaturi şi consum exagerate. Şi totodata preţu' de achiziţie la plăcile ATI e mult mai bun, lăsând procentul preţ/performanţă care de asemenea parcă tot spre ATI merge. Recunosc că au cea mai bună soluţie singlegpu, dar se merită oare? Dacă eşti în domeniul ăsta şi cauţi să scoţi fiecare strop, mai degrabă storci, din configuraţie şi te baţi pentru fiecare punct în mărci şi alte teste merită. Cât despre PişuX, Cuda sau Cunu şi alte bălării... pur marketing.
|
|
Si pe wasd este testat de expander ;)
|
/off
Vlade, scoate te rog semnatura aia ca nu trebie sa vada toata tara ca stiu injura. |
E foarte interesant articolul scris de Matose referitor la transformarea unei GTX 465 in GTX 470, si performantele obtinute. Felicitari!:)
|
Toate placile point of view care sunt pe pisi gherigi se pot moda ? :B ... se merita sa risti sau mai pui 300 ron pt un gtx 470 "curat" ? Banuiesc ca se pierde si garantia daca se buleste placa si baietii din service vad bios-ul rescris.
|
Poti sa risti mai putin pentru Palit GTX 470 dai doar 180 lei in plus.
http://www.pcgarage.ro/palit/geforce-gtx-470 |
Quote:
|
Quote:
|
asteapta sa se reduca pretu la placile ati:D
|
Poti astepta mult si bine :).
|
PSS vinde un gainward...
|
All times are GMT +3. The time now is 11:17. |