![]() |
daca lucrurile stau cum se arata in acel preview mai mult ca sigur ca aceasta placa nu va iesi pe piata
|
Quote:
|
Asta era ideea de fapt, sa facem un pas in spate si sa analizam treaba la rece. In felul asta ne dam seama de lucruri pe care uneori nu le-am vazut la inceput. Cu totii gresim, ca oameni suntem :) Acum o sa curat aici pentru ca nu mai are sens discutia.
Iubitel - exista si sisteme de racire cu apa mai scumpe decat un GTX480, in orice domeniu exista superlative. nachtfalke - exista si oameni care isi cumpara varful de gama doar pentru show-off, si nu fac neaparat OC. Overall, adevarul este undeva pe la mijloc in toata chestia asta, insa un lucru este foarte clar - GF100 este un animal fierbinte, scump si mare consumator de curent. Eu personal, in momentul asta, sunt mult mai atras de un GTX460 sau un SLI de GTX460, mi se pare o solutie mai eleganta. |
experienta mea SLI nu a fost una fericita. din pacate exista destule jocuri prea putin optimizate pentru astfel de configuratii. de exemplu BFBC2 online imi folosea doar 35% din fiecare placa video. am clar mai multe fps-uri acum cu o singura placa. la fel e si in cazul dirt2, gta si altele. plusul real de performanta pe care il da SLI se vede din pacate mai mult in teste sintetice.
am mai vorbit cu cateva persoane care au incercat configuratii multicard si toti au avut probleme in unele jocuri. cred ca directia cea mai indicata e sa detii cea mai performanta placa single gpu si sa o schimbi doar cu varful de gama din generatia urmatoare, bineinteles daca diferenta dintre ele este macar 25-30% |
Am aproape 20 de ani de calculator si inca nu am cumparat o placa video de top, intotdeauna cele de pe locurile 3-4-5 au fost mult mai atractive ca pret, consum, temperatura, iar performanta foarte aproape de top. Monstru are dreptate, solutia cu GTX 460 este mult mai inteleapta, iar acolo unde SLI-ul nu are eficienta il poti opri, in mod sigur o singura placa video va face fata foarte bine. Oricum pana la rezolutia 1920x1400 este suficienta o singura placa video in marea majoritate a cazurilor, abia peste te poti gandi la un SLI.
|
La configuratii multi card introduci macar doua variabile noi: driverele si optimizarea aplicatiilor pentru configuratii multi card.
Varianta 512SP e un dinozaur utilizabil doar in conditii de bench extrem. |
Quote:
|
dupa o mica discutie cu un fan infocat
Quote:
Quote:
|
un review de azi in care palit GTX460 inca are radiator pe VRM
se pare ca exemplarul lor e trimis de ceva vreme si au avut probleme |
Deci lol =))
|
Cred ca review-ul este mai vechi in realitate, driver 258.80 :confused:.
|
http://www.youtube.com/watch?v=2Qkyf...layer_embedded
Not FERMI AGAIN :-)) |
posibil,dar e aparut totusi la o luna dupa lansare
o sa intreb EDIT : am intrebat, placa a fost trimisa catre ei inainte de lansarea oficiala si a fost oprita la vama asadar editez postul initial |
Si facturile ar fi exorbitante.Totusi mi se pare ciudate performantele lui Kashunator in jocurile mentionate de mascotzel
|
|
mi se pare foarte bun driverul 259.31 , chiar daca e beta. cu driverul precedent abia mergea OC 810/1020 voltaj 1.088 iar acum merge OC 815/1050 voltaj 1.063!
Quote:
|
|
si multi cumparau bfg ca aveau cei multi ani garantie......
|
Cica GF 106 si GTS 450 TOP ....192SP pana la urma dar frecventele stock sunt foarte mari...
http://forum.amtech.com.vn/attachmen...p-info-450.jpg In Lost 2 benchmark bate o 5770 overclockata din greu la 950/1300 ASUS HD 5770 @ 950/1300 http://forum.amtech.com.vn/attachmen...-950-testa.jpg ASUS GTS 450 TOP Default http://forum.amtech.com.vn/attachmen...a-gts450df.jpg |
Nici nu e greu sa bati un HD5770, chiar si un HD4890 reuseste de multe ori sa faca asta...
|
Din cate stiu placile TOP de la Asus sunt gata overclockate, deci nu e chiar frecventa stock. Oricum, daca o sa o scoata si la un pret decent, o sa se vanda.
|
Dupa un an de zile placile verzilor bat placile ati. Is curios ce o sa faca cind apare seria 6xxx pe la iarna.
|
E bine si asa,AMD incearca de vreo 4 ani si tot nu reusesc sa bata Intel :D
|
Dar bat suficient de mult fanii AMD la cap pe toata lumea ca au raport pret/performanta. (zero:D)
|
Am vazut ca aparusera ceva teste cu un Asus GTS 450 Top, dar informatiile au "disparut" subit, probabil din cauza NDA-ului.
Daca stie cineva, placa va avea 768vram/192bit sau 1024vram/128bit? Din ce am vazut eu, va avea 192 Cuda cores si frecvente maricele. Ca performanta, se va situa usor peste 5770/GTX 260? |
Va avea 128biti/1gb poate si 512MB....Cred ca va fi nitel peste 5770 cu 5-10% .
N-avea cum mai mult, cu doar 192SP oricat tragi de ele...:) Pretul egal cu 5770, 159$ presupun- 650-700 lei ca deja la 820 e GTX 460. 12 septembrie cica e data lansarii... |
Se pare ca specificatiile noului GTS 450 sunt acum complet dezvaluite:
783 Mhz Core clock 1566 Mhz Shader clock 3608 Mhz DDR5 memory clock 1Gb memorie/128 biti (2 controlere de 64 biti) 192 Cuda cores asezati in 4 clustere a cate 48, prin urmare 4 unitati polymorph. 32 Texture units ? ROPs Pretul va fi undeva pe la 139 E, deci 550-600 lei pe la noi. Daca pretul vi se pare bun, va spun acum partea proasta: GTS 450 va fi probabil mai slabut sau cel mult egal cu 5770. Asadar Nvidia lanseaza dupa un an de zile o placa cel putin mediocra. :( Lansarea pe 13 septembrie, in caz ca nu mai puteti de nerabdare. :rolleyes: Sursa 1 Sursa 2 |
A....stai sa vedem deci....GTX 460 bate 5850, 5830, etc.. GTS450 asta cu ce ar trebui sa se bata daca nu cu HD5770??? Ideea e destul de simpla, daca GTS450 va fi mai ieftina decat HD5770, va fi probabil putin mai slaba sau pe acolo, daca va fi mai scumpa, va fi probabil mai buna. Nu cred ca mai vedem inca un GTX 460 style unde sa fie si mai slaba si mai buna...
|
Va fi egala cu 5770 zic eu....
|
E fizic imposibil sa fie mai slaba decat 5770. In DX11 o sa stearga cu ea pe jos... 4 polymorph engines ;)
|
|
Kimi faci misto de noi?!
Nu stiu tu sau altii dar eu nu pricep nimic din engleza lui ala... Atat mi-e clar, ca are cooler destul de bunut. |
Aia ti se pare engleza? :D
|
Aia e chiar o limba vorbita de cineva, sau da ala din falci asa aiurea ?
|
E vietnameza.
Danutzu...bunut?Nu as crede. E acelasi rahat de tip HDT ce il ofera nvidia la placile video mai puternice doar ca a intrat la apa. 1gb RAM, 128bit, 925/1850/3600 La memorii e doar o banuiala datorita controllerului de memorie putin inferior celor de la ATI. Totusi e posibil sa vina si cu 4000(factory overclock) dar fiind o placa video ce nu are pretentii foarte mari eu tind sa cred ca va fi cu 3600mhz GDDR5. |
Enz0, am zis bunut ca vorba aia, ofera putin hp ceea ce am observat conteaza mult. Decat o caramida de aluminiu cu ceva baza de cupru racita de un vent turbat.... zic eu ca e mai bun ala...
"Engleza lu ala" care e ceva de pe la asia... imi vine greu sa cred ca aia chiar articuleaza cuvinte distincte cand vorbesc... si totusi asa e :) |
3 Attachment(s)
Colorful Unveils GeForce GTX 460 iGame Graphics Card
Quote:
|
Sa nu uitam de vrm-ul foarte solid. Super placa.
|
Păcat că nu se importă la noi aşa ceva... :(
|
Cam exagerata racirea aia pe un 460. Ma asteptam sa fie ceva dual gpu.
|
All times are GMT +3. The time now is 16:05. |