![]() |
Man, tu esti un profesionist care stie f bine sa analizeze o placa si sa scrie un review de calitate si aici sunt implicate o serie de aspecte in a diferentia 2 placi pe care un gamer de rand le trece cu vederea.
Eu vorbind strict din prisma gamerului [sunt gamer de peste 10 ani] si am spus doar parerea mea personala, pentru mine nu conteaza media peste 50 nu conteaza media peste 40 pentru mine conteaza frame drop-ul, minim FPS. M-am jucat cu o gramada de placi si degeaba am medie de 50 daca am drop-uri de 15-20. Prefer oricand un joc care sa imi stea la 35 fps decat un joc care are medie de 100 si cade la 20, indiferent de driver. Sunt jocuri care au anumite locatii / planse foarte solicitante si placile cad indiferent ca sunt ati sau nvidia, indiferent de ce driver pui. Uite MW2, pe 5870 are o medie cu 50% peste GTX 285, insa in locatii cu mult fum cade SUB gtx 285. Asa face cu orice driver. Pe ce placa consideri sau considera orice gamer ca are experienta de joc mai buna? Pe aia cu medie de 90 si frame drop la 30 sau cu aia cu medie 60 si frame drop la 45? Repet mi-am exprimat parerea mea proprie si personala de gamer si atat, nefiind nici macar in masura sa vorbesc despre modul in care se face un review pentru diferentierea a 2 placi grafice, era strict o sugestie si atat. |
Da, normal ca pentru tine conteaza sa nu sacadeze mizeria, dar eu nu pot analiza asta intr-un mod repetabil, asta vroiam sa spun :)
|
Din pacate driverele sunt calcaiul lui Ahile in ambele tabere mai ales in ultima vreme.
Trista e totusi situatia la noi. Diferenta de pret e atit de mare incit nu se justifica. Sa vinzi 480 la pret de 5970 e culmea lacomiei. |
Tphase, tu mai bagi in seama frame drop-ul cand te pusca aia!? Ori te deranjeaza din cale afara, Ori tu diseci in loc sa te bucuri de joc :D Doar o parere, nu mi-o lua in nume de rau. Si sa fim seriosi, la 30 fps-uri chiar nu e deranjant... 15-20 da, dar 30 e un exemplu prost ;)
|
Quote:
|
Situatia se indreapta spre normalitate, chiar daca intirzierea a fost regretabila. GTX 480 se arata a fi Nr.1 evident, GTX 470 la performante similare (uneori si peste) cu 5870 dar mai ieftina (pretul pe cele 10 exemplare din RO nu e relevant in peisajul de ansamblu). Concurenta se mai poate mindri cu un consum mai redus, eventual cu design de carcase, culori, etc... si cu dual GPU care inca se tine pe pozitie desi un SLI de GTX 470 probabil il rezolva fara probleme la acelasi pret.
|
Quote:
|
Concurenta se poate mandri cu o solutie tehnica mult mai eleganta, lansata cu 6 luni inainte. Nu e chiar de colo.
|
Concurenta are 6 luni avans la cercetare si asta e de bine ( inclusiv pt nVidia pt ca ii forteaza ).
|
Quote:
Un astfel de exemplu este DIRT2 care are un benchmark integrat cu medie si minim. Daca folosesti benchmark-ul pentru a seta "graphics options" astfel incat sa obtii minim-ul de 30 de fps, experienta de joc este foarte buna in orice cursa a jocului, chiar daca media este de doar 35-40 de fps. Si rezultatele benchmark-ului sunt foarte repetabile. ;) DIRT2 e doar un exemplu. Exista si alte jocuri cu benchmark integrat care arata minim-ul de fps. |
Quote:
|
Quote:
|
Nu ma intereseaza piata profesionala, nu testez Quadro, Tesla sau FireGL. GTX 480 este o placa video destinata gamerilor. ATI au o solutie mai eleganta, aparuta mai devreme, perfect scalabila in jos. Singurele puncte slabe pe care i le poti gasi seriei Evergreen pot fi eventual driverii, si disponibilitatea. In rest, gaming, ne-gaming, profesional, ne profesional, Cypress si derivatele sale sunt o solutie tehnica eleganta, in timp ce GF100 este o solutie brutala.
madhorsefuzzy - eu nu imi pun la punct metodologia de testare dupa comportamentul in 1-2-3 jocuri. |
Mama si cat ma intereseaza pe mine o explozie nucleara, reala, simulta pe Fermi. Mi-am udat tot maieul de transpiratie numai gandinduma la asta.
|
Quote:
Referitor la ATI, deja avem 1600 de procesoare stream, cat mai tot putem sa le dublam pentru a obtine spor de performanta? Cred ca a venit vremea si la ATI sa surubareasca la arhitectura. |
Hai mai terminati ca si Quadro-urile din generatiile anterioare (de la G80 incoace) imparteau aceeasi arhitectura cu placile desktop, la fel si FireGL si toate placile de la ATI Radeon 3xxx incoace. La naiba, HD4870 se moda in FireGL cu un simplu flash de bios,
|
Quote:
|
Cred ca s-a mai zis si in general se stie: high end-ul nu aduce profit. De cele mai multe ori e chestie de orgoliu si material de marketing.
Iar in timp ce nvidia se screm de juma de an sa scoata 2 placi dx11 high end, ati vinde vagoane de placi dx11 pe mainstream si enthuziast. Dezamagirea va veni din faptul ca toti cei care au asteptat fermi se asteptau sa bata mult mai clar Cyperss-ul. |
Quote:
|
Eu vorbeam de AMD in general. Banii intergratorilor sunt la fel de buni ca oricare altii. Si pina una alta stocurile de placi sunt foarte ok chiar si la noi.
|
All times are GMT +3. The time now is 16:18. |