![]() |
Mai bine!
|
|
Mama ce preturi....
|
|
RTX 3090 Phantom e mai 'eftina pe olx!!!!
|
3070 la emag - la 11:09 mi-a venit mailul si la 11:09 nu mai era in stoc.
https://www.emag.ro/placa-video-giga.../pd/DTS1T7MBM/ Quote:
|
Mie imi arata in stoc.
|
Si mie
|
|
NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Launching In February, RTX 3060 In January 2021 - Wccftech
|
|
Quote:
|
Quote:
|
Eu am altă problemă...
Ce faceţi cu ele fraţilor încât să merite astfel de sume? Cât scoateţi din ele? Au crescut salariile atâta şi am rămas eu în urmă? Pana mea, am dat 2000+ lei pe GTX780, apoi s-a "standardizat" că plăcile x70 sunt aproape 2000 de lei. De unde sumele astea de acum? Cică a mai crescut şi euro, da' de la 4.50 la 4.85 nu-i o lume. |
Nu e nimeni obligat sa plateasca pretul respectiv, fiecare face ce doreste cu banii pe care ii are :) ca de aia exista conceptul de cerere/oferta
Iar ca idee vis-a-vis de raport pret/performanta optim, mi-e mi-ar fi scarba sa traiesc intr-o lume fara diversitate ... unde ti se ofera access doar la ceva"optim" - pe langa faptul ca suna a "utopie" este complet impotriva partii creative a creierului. PS: am edita ca suna cam aiurea ce era scris initial :D lolz ... deh fac multitasking :) |
Păi bine bine, da' aici nu-i vorba de diversitate, ci de preţurile absolut aberante pt. orice model.
|
Pai nu cred ca a venit nimeni sa iti bage mana in buzunar, de aia am zis cerere/oferta .. momentan cererea depaseste oferta cu mult ... deci preturile reflecta asta, se cheama ca economia functioneaza.
Sa nu uitam ca preturile mari/profitabilitatea uriasa probabil a celor de la Nvidia .. vor atrage probabil competitia, fie ca se numeste Apple, Intel ... sau oricum altfel (ARM >:) ) |
Inteleg sa dai 100 de euro/dolari peste MSRP daca tot esti disperat sa e o iei.. dar sa dai cu 50% mai mult... astea inseamna 2 chestii, ori ai prea multi bani si chiar nu iti pasa, ori esti in sevraj (probabil de la marketing), daca nu stiati in mult *****ul Cyberpunk 2077.. un 3080 nu-l tine in 4k in detalii full sa nu mai zic de bug-uri si etc, necesitatea unui 3080 este fix 0 momentan
|
Nici eu nu înțeleg raționamentul din spatele acestor achiziții, dar nici nu caut activ să înțeleg. Sunt însă oarecum curios să aflu mecanismul ce pune în mișcare acest comportament ieșit din comun. Categoric este legat de sentimente și impulsuri in subconștient, fapt exploatat de olx și acceptat de cumpărătorul final.
|
Lucru asta se intampla mereu, doar ca nu se vede atat de mult in Romania.
Exista 1. jocuri si console 2. articole de imbracaminte 3. pantofi sport 4. masini Care se vand frecvent la preturi peste cel recomandat, datorita catorva factori: 1. producatorul refuza sa produca un stoc suficient in unele cazuri din motive corecte, pentru a nu dilua brandul, in alte situatii pentru ca isi doreste sa creeze acest marketing hype si pentru a trezi o "senzatie" ca e mai "special" in mintea clinetului 2. producatorul nu face o analiza a pietei corecta - ex jocurile si consolele Nitnendo sunt aproape mereu vandute in totalitate la lansare. 3. producatorul desi are stoc suficient il retrage de la vanzare pentru a crea iluzia unui produs "limitat" - ex Limited Run Games care lanseaza jocurile intr-o perioada limitata (ex: ora 10 AM cu o fereastra de 1 ora / apoi 2nd batch la ora 6 PM cu o fereastra de 1 ora .. ce nu se vinde nu ramane pe site ci este retras de pe piata si revandut ulterior in pop-up shops ...) Sunt convins ca are legatura cu psihologia umana si in special cu emisfera dreapta a creierului. |
All times are GMT +3. The time now is 09:06. |