![]() |
https://www.3dmark.com/sw/8235 cu un pic de OC
|
Mi se pare mie sau s-au scumpit 3090ti de cateva zile?
|
La prețurile astea pentru 4090 nu-i de mirare.
Nu-i de cumnpărat nimic la momentul actual. Mai trebuie să apară 4080, 4070 și derivatele. Peste 6 luni cred că se va stabiliza cat de cat piața. Trebuie să treacă cel puțin două trimestre ca să vadă nVidia cum stă cu veniturile. Dacă le merge la prețurile actuale o să le mențină, dacă vor scădea prețurile (din diverse motive), cei ce cumpără acum iau țeapă. Cat de gamer ar fi, nu merită să dai mai mult de 3000-4000 pe o placă video. Părerea mea. |
4080 par cam leșinate - https://www.overclock3d.net/news/gpu...aphics_cards/1
|
Quote:
|
Omul zicea 3000-4000 lei. Adică sub 1000 EUR.
|
Quote:
4090 e baza la generatia asta, fiind si prima lansata, cea mai promovata, restul de umplutura ( cel putin din informatiile actuale), exemplu fiind 4080 12 GB, care nici nu-si merita numele. Practic cred ca cel mai bun deal acum e un 3080/ti la pret decent daca ai nevoie de un raport bun performanta/pret. Miroase a seria RTX 2XXX all over again. |
Daca vede cineva vreun 4090 cu waterblock pe la noi, il rog sa puna un link. Varianta fara pompa/radiator, doar waterblock. De genul asta.
https://geizhals.eu/inno3d-geforce-r...-a2818494.html Doar 200mm. :cool: |
Doar Inno3D ala l-am vazut cu waterblock momentan, cred ca au fost cateva pe stoc la overclockers.uk La noi nu stiu cate 4090 au ajuns, poate saptamana viitoare?
|
Aparent DLSS 3.0 merge pană și pe RTX 2070...
|
|
|
|
Incredibil :D
|
NVIDIA has reportedly removed LHR from its newest drivers, unlocking full mining potential on RTX 30 series - Videocardz
|
Quote:
|
|
Quote:
Oricum e un semn bun, inseamna ca interesul pt placi e scazut si incearca sa le vanda macar minerilor. |
etherium clasic si mai sunt monede :)
|
Quote:
Aveti idee care producator din astia ramasi (ca EVGA sigur accepta) nu anuleaza garantia daca-i pui waterblock acasa? Decat sa ma ia astia de fraier, mai bine-mi iau o jivina de-aia si apoi ii pun eu waterblock de 200eur. Raman cu coolerul ala care stie sa arunce 600W, e bun de DIY pe viitor. :) |
|
Mersi, alerta stoc setata! Dar exact ce ziceam, ~20% mai scumpa, fml.
Sent from my MI 8 using Tapatalk |
|
O vor denumi 4070ti...
|
RTX 4080 F de la Fake
|
Teoria mea e ca vor astepta pana prin ianuarie, moment in care stocurile fizice de RTX3000 sunt cam gata, RDNA3 e lansat deja si vor face urmatoarele modificari/lansari:
- RTX4090 (AD102) redus la 1199$ sau 1299$ - RTX4080 (AD103) (16GB) redus la 899$ - RTX4070 (AD104) (12GB) lansat la 599$ sau 699$ - RTX4090ti (AD102) lansat la 1599$, in caz ca Navi31 e bun si ieftin. - RTX4060(ti) in functie de ce scot AMD Zicea un iutubar o treaba, si anume ca nu au cum doar sa faca rebranding, pastrand pretul. Adica doar sa schimbe cutia si sa flashuiasca un alt bios care sa raporteze noul nume. E musai sa umble si la bani daca nu vor sa creeze scandal. Iar daca umbla la bani la AD104, va fi obligatoriu sa umble si la celelalte doo. |
Ii doare in pix pe astia de la Nvidia de scandal.
Cum au dat astia mii de euro pe o placa video anul trecut asa vor da si de acum incolo. Eu cred ca au informatii din interior despre noile placi AMD. Altfel nu se dadeau peste cap sa faca schimbarea asta. |
Quote:
Asta credeam si eu, dar estimam Feb/Mar pentru preturile noi. Estimarea mea se baza insa pe faptul ca RDNA 3 flagship va veni cu performanta 95-100% din 4090, insa se pare ca va fi pe la 80-90%. Iar atat timp cat ai king of the hill, miezu' din dodoașcă, placa aurita, vei tine pretul sus. In contextul asta estimez 4090 redus cu $200 ($1300) doar cand se va apropia 4090Ti de finalizare, care-i va lua locul la $1599-1699. Singura, dar singura sansa ca 4090 sa scada la $1199 cum zici tu prin Ian va fi sa vina AMD cu seria noua la un price-performance atat de bun, incat sa nu mai conteze ca ai "doar" 85% din perf de 4090, cand o poti lua cu $949. Doar asa o sa vina Nvidia cu picioarele pe pamant s-o aduca la pretul ala. Din pacate astia care mai folosim placa si la lucru, nu doar la jocuri, suntem blocati pe Nvidia. Asa ca pe langa banii pregatiti de 4090 mai pun 30Ron sa-mi iau si un tub de lubrifiant, sa ma doara mai putin. |
|
NVIDIA GeForce 522.25 Driver Analysis - Gains for all Generations - TPU
|
Quote:
Daca au o placa video la 95-100% din performanta unei placi video nvidia, vor lansa la preturi asemanatoare. Singurul lucru care va face preturile sa scada dpmd va fi brusca cadere de cerere. Si sper ca asta se va aplica la majoritatea electronicelor, probabil mai putin la telefoane. |
Nu-si permit sa puna la pret similar cu Nvidia pentru ca toata lumea stie ca pretul de productie va fi mult mai mic, fiind bazata pe chiplet-uri. Ba chiar, asa pot sa vina cu pret 20-25% mai mic, sa atraga 80% din cumparaturi in zona aia de performanta, si tot sa faca mai mult profit decat Nvidia. Or fi ei haps?ni "de business", insa Lisa Su stie ca momentan nu se pot culca pe aceeasi ureche pe care s-au culcat cu divizia de CPU-uri, unde i-au prins pe Intel cu pantalonii in vine de vreo 4-5 ani. La GPU-uri au nevoie cel mai mult de mindshare, si nu-l au acum. Asa ca vor incerca sa umileasca Nvidia cel putin la pret.
|
Penuria iși pune amprenta pe rămășita de capitalism rămas! Asa ca nu știu cat de mult mai contează prețul cauzat de cerere și ofertă ...din cauza lipsei de materii, energia scumpă .. va fi ceva de jale. Sunt curios cate placi vor fi produse de nVidia si Amd pe noile chip-uri ....
|
|
nu mai este... pfff, ce repede.
|
Nu era in stocul lor, stoc depozit inseamna Polonia/Germania, uneori Serbia daca nu ma insel...
|
Quote:
Quote:
|
@RaverX...., te rog mult, mult...., cand mai postezi bagă in titlu "BREAKING:"
|
Inno3D and Arctic team up for sleek liquid-cooled RTX 4090 - Kitguru
|
ASUS launches GeForce RTX 3060 Ti with GDDR6X memory - Videocardz
www.youtube.com/watch?v=imjbU0rb3Kg |
All times are GMT +3. The time now is 11:39. |