Quote:
Originally Posted by andreea
(Post 765728)
Undervolt? Dimpotriva..
|
Probabil rezultatele nu erau atat de promitatoare la inceput deoarece au testat pe Founders Edition, cel putin in recenzia vazuta de mine nu existau o serie de rezultate promitatoare in teste si gaming.
Acesta este videoclipul cu pricina, trebuia sa-l pun si sa fiu mai explicit. :(
Video Optimum Tech
Pun si doua comentarii sa nu dati click pe video daca nu va atrage continutul lui, mie imi place.
Quote:
as der8auer said in his video, just do reduce power target to 60-80% instead, it's much better. And you will lose like 3-5% but still reduce 70-150 watts.
|
Quote:
In der8auer's 11 Oct video at about the 14-1/2 minute point, he starts talking about the power draw. He didn't even do an actual undervolt (that didn't work well). All he did was limit the Power Target. 33% power reduction for 5% (i.e., indistinguishable) performance loss.
|
Din punct de vedere tehnic, nu este un undervolt (ajustarea tensiunii de alimentare). Au limitat consumul placi sa nu mai traga din sursa atat cat isi doreste.
Video Der8auer 4090 Power limit.
Quote:
Datorita numărului mare de unități paralele de procesare, undervolt este foarte potrivit pentru a reduce consumul 4090-ului. Asa a fost și la GCN-ul de la AMD.
|
Nu stiu ce sa zic sincer aici. Hardware wise, AMD a venit cu design multi-die, in timp ce NVIDIA a schimbat pe ultima suta de metrii procesul de fabricatie Samsung -> TSMC tot monolitic. AMD a putut jongla cu artificiile tehnice mult mai usor, o parte din costul de productie al siliciului fiind pe tehnologie mai veche.
La capitolul drivere, suita software, suport si performanta n-o sa-i bata, in schimb vor castiga la consum, raster performance si pozitionare ca pret. Daca reusesc sa elimine complet hibele pe care driverele le au, eu zic ca va fi o generatie extrem de importanta.
|