lab501 forum

lab501 forum (https://forum.lab501.ro//index.php)
-   Placi video (https://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=6)
-   -   Noutati despre placile video Nvidia (https://forum.lab501.ro//showthread.php?t=29)

Amok 20-02-2013 00:46

Titan e scump pentru gameri, e o aberatie, dar, pentru oameni ce o vor pentru GPU rendering, e raiul pe pamant, si intr-o luna de freelancing ti-ai scos banii pe ea. 6GB si partea de computing necastrata o vor face foarte de dorit, deja ma gandesc serios sa strang niste bani si sa iau una, 800 de euro e o nimica toata pe langa pretul unui Tesla sau Quadro echivalent.

xdan 20-02-2013 01:06

Era bine la cat de mare e chipul sa-i puna totusi un IHS.

Mutu98 20-02-2013 01:41

Interesante optiunile de customizare turboboostlike. Mai ales daca te-ar lasa sa-ti setezi tu puncte de functionare prin care sa treaca,ca frecventa+tensiunea la care ai gasit sau consideri tu componenta (destul de)stabila, avand in vedere ca vor fi situatii probabil in care nu toate #for agarici#(CUDA)coreurile/pipeplineurile vor fi folosite.

LE: Da, era mai simplu sa zic ca daca GPU-ul nu e folosit la 100%, ar accepta, teoretic, frecvente mai mari.
Pe langa asta, in cazul unei raciri cu apa(mai cu "timp mort" asa), pentru un minut(sau 30 de secunde) sa zicem, ai putea "forja" placa peste capacitatea de racire a coolerului pana in momentul in care temperatura(apa de fapt) creste la valoarea stabilita de tine ca maxima.Ai rula, sa zicem, primele 30-60 de secunde(in functie de cata apa ai in circuit) ale unui benchmark la frecvente mai mari.

agarici cu pedale 20-02-2013 02:09

whait , wut ? ce "coreurile" ? aaaa , da e quad core placa :D

Jocker 20-02-2013 07:48

Cel mai bun preview din punct de vedere al informatiei este cel de pe Guru3D, mai ales ca scapa si ceva informatii despre performantele de overclock ale lui GTX Titan: However, tweaked... we got it running at 1176 MHz my man. Oricum 1000 MHz se pot atinge usor dupa cum se vede in printscreen.

NewBreed 20-02-2013 10:03

la cat de mare e die size-ul , practic placa implora racire pe apa mai ales ca acum limitarea tine strict de temperatura.Sa speram la o integrare frumoasa de la asus sau msi si cam aia sunt banii

rage fuury 20-02-2013 10:31

Quote:

Originally Posted by Jocker (Post 256236)
Cel mai bun preview din punct de vedere al informatiei este cel de pe Guru3D, mai ales ca scapa si ceva informatii despre performantele de overclock ale lui GTX Titan: However, tweaked... we got it running at 1176 MHz my man. Oricum 1000 MHz se pot atinge usor dupa cum se vede in printscreen.

numa' sa fi fost treaz Hilbert cand a spus asta... Intotdeuna un Gpu mai complex se overclockeaza mai greu...Ceilaliti au spus ca Titan tinde spre 1GHz... Putine 680 ating 1.3GHz, unele nici nu ajung la 1.2 iar Titanul merge 1.176? Sa fim seriosi, poate Titan Ice...

rage fuury 20-02-2013 10:34

Quote:

Originally Posted by NewBreed (Post 256242)
la cat de mare e die size-ul , practic placa implora racire pe apa mai ales ca acum limitarea tine strict de temperatura.Sa speram la o integrare frumoasa de la asus sau msi si cam aia sunt banii

Quote:

Originally Posted by rage fuury (Post 256126)

O imbunatatire semnificativa:GPU boost 2.0- boost-ul e controlat acum in functie de temperatura dorita nu de Max Power Limit (!). The Fuckin'MAX Power Limit a fost principalul obstacol pentru overclocking-ul 680-ului meu (watercooled) care rareori a vazut temperaturi mai mari de 50 grade in load.
Sper ca Nvidia o sa pastreze acest Gpu boost 2.0 si in pentru GTX 7XX (Q4 2013?!?)

Later edit: daca va uitati la diagrame, cred ca va dati seama ca Titanul tipa dupa apa!

Ce bine ne intelegem noi doi :)

Neo 20-02-2013 10:43

Quote:

Originally Posted by Amok (Post 256217)
Titan e scump pentru gameri, e o aberatie, dar, pentru oameni ce o vor pentru GPU rendering, e raiul pe pamant, si intr-o luna de freelancing ti-ai scos banii pe ea. 6GB si partea de computing necastrata o vor face foarte de dorit, deja ma gandesc serios sa strang niste bani si sa iau una, 800 de euro e o nimica toata pe langa pretul unui Tesla sau Quadro echivalent.

This basically. Dar din câte am văzut se lansează Quadro nou deci...

Bugsy004 20-02-2013 10:50

Maine ar trebui sa apara si review-urile la noul Titan?

rage fuury 20-02-2013 11:23

Cateva calclule facute de userul Jimbo75 pe forumul Beyond 3D:

"By the way, here is the approximate performance increase for Geforce Titan vs. GTX 680 based on a chart that was briefly shown (but now taken down) at Geforce.com (2560x1600, 4xMSAA, 16xAF, Maximum Game Settings):

Metro 2033: +65%
Crysis 3: +44%
The Witcher 2: +33%
Max Payne 3: +44%
Crysis 2: +52%
Shogun 2: +46%
Assassin's Creed III: +38%
Borderlands 2: +33%
Lost Planet 2: +31%
Sleeping Dogs: +49%
Battlefield 3: +46%
Deus Ex: Human Revolution: +52%
Dirt 3: +42%
The Elder Scrolls V: Skyrim: +44%
Call of Duty: Blacks Ops II: +41%
Batman: Arkham City: +36%
StarCraft II: +58%

Average performance increase: +44%"

Asta inseamna cam 35% peste 7970GHz dupa aparitia Catalyst 12.11beta ...

Bun... daca AMD ar dori ca Titanul sa arate si mai rau din punct de vedere al raportului pret/performanta ar putea lansa un 8970>15-20% (sa zicem 15%) decat 7970GE in Aprilie asa cum era preconizat (dar au amanat pe toamna lansarea ca sa vanda mai multe Tahiti cu programul Never Settle).
Asta ar obliga Nvidia sa scada pretul Titanului (ar fi de rasul curcilor sa ceri dublu pentru 20% spor de performanta) iar end-user-ii ar iesi in castig, insa evident ca acest lucru nu se va intampla. :D

Iubitel 20-02-2013 11:49

In mod sigur in toamna-iarna apare noua generatie de la AMD.Vorba lu Tudor,AMD stiau de TITAN inca de cand a aparut GTX680,imi vine greu sa cred ca timp de un an jumate nu vor reusi sa vina cu o solutie cel putin egala ca performanta....

rage fuury 20-02-2013 13:27

Quote:

Originally Posted by Iubitel (Post 256257)
In mod sigur in toamna-iarna apare noua generatie de la AMD.Vorba lu Tudor,AMD stiau de TITAN inca de cand a aparut GTX680,imi vine greu sa cred ca timp de un an jumate nu vor reusi sa vina cu o solutie cel putin egala ca performanta....

Nu stiu daca AMD mai au portofoliu lupta pentru coroana single GPU... Acum ceva timp am citit un interviu cu directorul executiv de la Ati (chiar inainte de a fi achizitionata de AMD) care spunea ca Ati nu va mai construi niciodata monstri monolitici de genul X1900XT (o placa cu care, dupa o nastere dificila ce-i drept, ATI a dominat pe high-end Nvidia pana la aparitia 8800 GTX) pentru ca nu e rentabil (pentru ei), ca sa nu mai punem la socoteala dezastrul R600 care a urmat imediat dupa aceea... Sigur, daca in faza de proiectare-cercetare dau peste ceva ieftin(de produs) si tare, asa cum a fost GK104, may be, insa un Titan vopsit in rosu nu cred ca vom vedea vreodata...

GRIP 20-02-2013 14:24

AMD trebuie sa vina cu o placa apropiata de Titan. Daca nu, o sa piarda ceva din cauza asta.
Pe arhitectura actuala, Southern Islands, nu prea cred ca mai pot stoarce prea mult. Si-asa 7970 consuma destul de mult. Un cip mai mare si cu mai multe shadere ar fi dezastru. Chiar si in ideea ca nu ii intereseaza consumul sau caldura disipata, tot nu da bine ca posibilul adversar Titan sa consume 4-500W si sa aibe nevoie de 3-4 alimentari suplimentare. Arata rau.

Zice bine si rage fuury. Eu unul chiar cred ca de data asta nVidia a dat lovitura cu Kepler si cam asta a fost. Le-a iesit un cip zdravan si au stiut sa il vanda:
Titan probabil ar fi fost GTX680, un titan castrat ar fi fost GTX670, actualul GTX680 ar fi fost GTX660ti si asa mai departe. Dar de vreme ce AMD nu le-au dat motiv sa scoata la bataie tot ce aveau ei, n-au avut niciun motiv sa se agite.

Acum, probabil, l-au lansat asa, cu pretul asta, din cauza ca va urma un die-shrink la Kepler si ramasesera cu Titanul nelansat. Ocazie cu care vom putea si noi vedea ce stie kepler cu adevarat. Nu placile midrange vandute ca highenduri aparute anul trecut.

kretzu77 20-02-2013 14:29

Poate sunt eu un paranoic nenorocit dar tare imi este ca ATI are deja replica la Titan iar nVIDIA are deja replica la replica lui ATI la Titan si cei doi s-au inteles doar la intervalul de timp dintre lansarea replicilor. :(

xdan 20-02-2013 14:53

E greu de dat o replica fara un chip mai mare care nu prea este posibil de implementat.
Trebuie sa se treaca si pe 20nm parca da nu stiu cand.
Poate se mai apuca sa faca o 7950X2 la 600$ care sa aiba performanta peste.
Dar single chip sa bata Kepler nu prea mai au cum pana trec pe alt proces de fabricatie.

l90 20-02-2013 21:35

20nm la sfarsitul lui 2013 /inceputul lui 2014.

cristi_io 21-02-2013 00:25

Maine dupa ora 16? Atunci apare review-ul?

rage fuury 21-02-2013 10:16

Referitor la cei 6Gb de memorie ai Titanului, mi-am schimbat opinia- sunt mai mult decat bineveniti.... Sony tocmai a anuntat specificatiile pentru PS4 ori mai bine spus Orbis

single-chip processor with:
-8-core x86-64 CPU using AMD Jaguar cores (built by AMD)
-High-end PC GPU* (also built by AMD), delivering 1.84TFLOPS of performance (!)

-Unified 8GB of GDDR5 memory(!) for use by both the CPU and GPU with 176GB/s of memory bandwidth
-Large local hard drive

http://www.anandtech.com/show/6770/s...ardware-inside

*somewhere between a Radeon HD 7850 and 7870- zic cei de la Anand

cristi_io 21-02-2013 12:26

Monstru, azi dupa 16, da?

All times are GMT +3. The time now is 21:14.