![]() |
Evga are din pacate o istorie foarte proasta in domeniul VRM-urilor.
Daca unii pot face un VRM foarte bun, este normal sa am pretentia de la o placa ca si classified sa fie "top", mai ales la un capitol asa important ca VRM-ul. 780Ti classified este solida ca si constructie, are componente de calitate, dar tot acest efort este umbrit daca calibrarea si stabilitatea VRM-ului este in pom. OC-boostul evga, era un splike, numit feature de ei == ))) (ei avand si nesimtirea sa il ironizeze pe George, dupa ce ca le semnaleaza problemele) , fapt inacceptabil la asemenea nivel, totusi nu vorbim de electronisti amatori, care, ar putea face ceva mai bun cu putina perseverenta. La primul meu mb EVGA testat (pe vremea aia aveam un 2500k de care avea grija ca de ochii din cap), era sa pic de pe scaun cand am setat 1.5v si am vazut in load pe MM 1.7+v. Nimic nu e perfect, e normal, dar de la mici probleme pana la ce am scris mai sus e cale lunga. Nici Asus nu se lasa mai prejos, doar ca in domeniul software, sabotand propriile placi cu un soft criminal. Matrix 290X are cel mai calibrat si mai stabil VRM din cate placi am testat, adica avem in idle si in load acealasi voltaj, iar variatia lui este sub un milivolt: Degeaba, softul lor a ars vrm-ul intr-o fractiune de secunda, la cateva minute dupa ce am instalat placa !!! Vorbind de 780Ti classified vs gigabite G1 780Ti, trebuie sa am in mana cele doua placi ca sa dau un verdict. G1 daca are 8 faze de 60A, e destul, daca este si calibrat, cu siguranta il prefer unui evga cu 20 de faze, dar care "tremura ca salcia in vant". Vorbesc de OC, nu de userul obisnuit, nu ma intereseaza zgomot, raciri stoc si alte rahaturi. |
E bine ca nu ai murit :D
|
2 Attachment(s)
Nu stiu daca l-au ascultat pana la urma pe nachtfalke sau nu, dar daca etajele de alimentare intre 780 Ti si 980 Ti sunt asemanatoare, exista totusi diferente, iar prinpicipala pleaca de la controlerul folosit.
Iar eu imi aduc aminte ca la vremea respectiva Kingpin a stabilit un record mondial cu 780 Ti Classified, este drept ca el si-a proiectat placa, poate a avut si 100 de GPU-uri la binuit sau poate el stie ceva ce noi nu am aflat inca, in orice caz tin bine minte ca spunea ca a facut asta fara nici un modding la etajul de alimentare, doar LN2 si ceva peste 1.5V., ca a falfait tensiunea sau nu cred ca nu mai are vreo importanta atata timp cat a stabilit un WR. In schimb sunt de acord ca in general AMD are etaje de alimentare mai stabile, dar sunt cumva necesare la ce consum au la placile video, deci fac asta cumva fortat, nu ca ar fi ei generosi din fire. Se pare ca Nvidia vrea sa-si arate muschii: NVIDIA Pascal GPU To Feature 17 Billion Transistors and 32 GB HBM2 VRAM – Full CUDA Compute Architecture Arrives in 2016 |
@Jocker
Wrong hole - discutai despre ceva si ai pus link de la altceva ... |
Am corectat, merci.
|
Quote:
evident aceast " feature" a fost implementat dupa ce o sumedenie de useri au raportat decesul cpu-urilor prematur si fara motive intemeiate , amenintati ca vor raporta marelui gigant INTEL ca ponderea RMA creste prin utilizarea placilor EVGA x79! eu amenintat cu ban intr-un mesaj privat si inevitabil excluderea de pe forumul evga. nu conteaza ca etajele sa fie asemanatoare sau NU , nu au nici cea mai mica legatura este vorba de implementarea lui cat si respectarea schemei fara teste in prealabil , circuitul LLC este lasat asa cum au primit "electric diagram" de la producatorul PWM-ului fara a calcula sarcina pe care o poate atinge consumatorul respectiv si calibrat circuitul respctiv dupa teste facute in laboaratoarele lor personale (inainte de a da unda verde la productie in masa a pcb-ului) evident de marii ingineri electronisti printre care si marele moder TiN. controlerul folosit nu are treaba , am intalnit de ex: VT1165mf calibrat la milivolt pe anumite placi ,iar pe 80% din ele un LLC de flutura ca izemenele la curu mosului!! , inclusiv pe gtx 285 classified care foloseste asemenea PWM , llc-ul lasa mult de dorit! explicatia este mai sus! placile classified nu au nevoie de modificare HW , ca de aceea exista suport EVBOT ( hw oc tool) la seriile classified!, toti parametrii por fi modificati "on the fly" cu ajutorul acestui hw tool! , singurul lucru necesar la oc extrem este doar un bios special! nothing else si evindet mult LN2:D datorita faptului ca OC-ul devine pe timp ce trece mult simplificat ca utilizare folosirii softurilor de OC ( puse la dispozitie de anumiti producatori la serii speciale)prin miscarea de un kkt de slider la parametrii voltajelor , utilizarea DMM-ului ca tool indispersabil de monitorizarea tensiuniilor din anumite pcte de control , eronarea fiind chiar la peste 100MV ( 0.1v) prin folosirea softului mai ales la EVGA unde este o traditie de ani , si ma indoiesc temeinic ca vor schimba traditia in viitorul apropiat!!! nu ma intereseaza ce recorduri a doborat KP atata timp cat are acces la magazia evga unde poate cara cu roaba placi la binning pt marketing , nu fac parte din pulimea pe care ai enumerat-o mai sus !! pe KP nu-l intereseaza ca a dat 2 volti intr-un gpu atata timp cat el e cap de lista ,marketing este o afacere estrem de profitabila! ca o paranteaza sunt sigur ca acelasi gpu poate functiona mai sus pus pe un pcb calibrat cum trebuie sau daca nu cel putin mai stabil in run , ceea ce poate simplifica timpu-ul de OC , economie la azot si curent electric precum si degradare atat al siliciului cat si al nerviilor mei ...care in ultima perioada ma cam lasa... |
Doar WR-ul conteaza pentru jocker, restul e cancan.
Intr-adevar KP stie ceva ce noi cu siguranta nu stim, adica magazia de placi EVGA ==))) Il doare undeva pe KP daca ii moare placa dupa ce a dat o roaba de voltaj in ea, vine alta din magazie. Gerorge daca munceste o luna pentru o placa nu da cu lopata voltaj in ea sa fie, cred ca prefera o placa care sa se comporte exemplar, mai ales ca, costa o caruta de bani. OC-ul e preferabil sa nu se tranforme in nervi din cauza ca o placa nu e construita sau calibrata cum trebuie. De ce sa faci ceva foarte bun cand poti binui o magazie de placi sa iti lansezi placa cu marketing mizerabil (vezi WR si ASIC). Oricum pe cand sa lanseze 980Ti KP-ul cu mare tam tam, adica cu WR in FSE, a dat un neamt scor mai bun, cu 60mhz mai putin pe GPU ==)), neamt care era amator in urma cu 2 ani si care cerea sfaturi de la George si de la mine. Nu e asta problema, e foarte bine ca a evoluat si are HW, dar sa ridici in slavi o placa pe care nu ai testat-o, doar ca a dat cineva WR cu ea dupa bining agresiv e putin cam ... Si da, VRM-ul se poate calibra indiferent de consum si de ce GPU ai, doar faci VRM-ul in functie de consum si de ce pui pe el nu invers. Sau gresesc eu si controlerului nu ii plac GPU-urile nvidia ==))) |
Zotac GeForce GTX 980 Ti AMP! Graphics Card Review - Thinkcomputers
|
Inno3D iChill GeForce GTX 980 Ti HerculeZ X3 Air Boss Ultra - HardwareOverclock
EVGA GeForce GTX 980 Ti KINGPIN - Hardwareluxx(de) |
Ambele sunt fanboy-sme nvidia.
La Inno3D au testat la rezoluții fullHD... La King-pimp nu apar plăcile Fury... So... |
Nvidia GeForce 353.62 WHQL driver
Download Windows 10 32-bit (Desktop) Download Windows 10 64-bit (Desktop) Download Windows 10 32-bit (Notebook) Download Windows 10 64-bit (Notebook) Download Windows Vista/7/8/8.1 32-bit (Desktop) Download Windows Vista/7/8/8.1 64-bit (Desktop) Download Windows Vista/7/8/8.1 32-bit (Notebook) Download Windows Vista/7/8/8.1 64-bit (Notebook) |
Quote:
orice GTX980Ti OC-at nu se teme de Fury MSI GTX 980 Ti Gaming 6G Review (@HardwareCanucks) Palit GTX 980 Ti Super JetStream 6 GB (@techpowerup) - cea mai buna racire overall pe 980Ti testata de ei |
Windows 8.1 vs 10 graphics performance - Guru3d
|
Ce stiti de piticania GTX 950 ? Avem sanse pana-n septembrie sa o gasim in piata ? Va intra peste 750 TI sau il va inlocui ? Am nevoie de un GPU ieftin . Multumesc
|
DIn zvonuri, se pare ca se lanseaza pe la jumatatea lui august, undeva pe15 sau 17 august, nu mai stiu exact. Oricum cu siguranta Monstru va face un review.
|
Ma gandeam ca ne pot oferi niste informatii legate macar de termene . Vreau NVidia - 960 e prea scump pentru ce-mi doresc eu , iar 750TI e prea slab :))
|
4 variante de GTX 980 Ti testate care se gasesc si pe piata din RO, deci ajuta la alegere din punct de vedere al silentiozitatii, consum si performanta.
|
Mai, da cum vine asta baieti...Asus parca ati asteptat de la ei o 980Ti Strix si nu venea...in schimb apare cu review unu nu stiu actual, fost de la pcgarage baiat, cu 980Ti Strix
http://www.techview.ro/video-review/...gaming-review/ Penibil review...penibil, doar FULL HD...nimic cu placa dezbracata, nimic interesant la oveclocking... si mai ceva fraze unde pici pe jos de ras...: Quote:
|
Greseti bre, noi nu am asteptat Strix, am asteptat G1 si am primit-o....ma apuc de ea soon :D
|
Na asa o fi... da primesc si eu pe mail newsletter de la Asus Romania...nu stiu cand m-am abonat la asta si cica review la 980Ti Strix...serios zic eu? ma duce oare la lab501...
cand colo site-ul lu peste cu video review... |
All times are GMT +3. The time now is 03:03. |