![]() |
Nu inteleg ce vrei sa spui. Pe pagina Nvidia in RO ai preturi in lei, nu Euro. Unde e MSRP ala comunicat in Euro? Si unde e Romania la AMD pe site? :)))))
|
Firmele sunt in USA deci pretul este in $ si marile vanzari tot acolo sunt...
|
Firmele sunt in SUA, ai dreptate. Si preturile sunt in dolari, ai dreptate. Dar sa stii ca la multe chestii UE e piata mai mare decat SUA. Doar ca ei sunt marlani, ca deh, americani care se asteapta ca restul lumii sa se invarta dupa ei.
|
Mda Murica FTW......
Bine ca Microsoft poate da un MSRP in euro pentru Europa si tine la pretul ala... Ma simt ciudat ca-mi vine sa zic good guy Microsoft :D |
Nu inteleg atata drama, orice om intreg la cap a calculat preturile din Europa : MSRP-ul mm masii x Euro, nu usd. Acuma problema e ca de cand e dolarul bombardier nu mai bate perfect. In orice caz, aduni tva-ul si acolo ar trebui sa fie pretul recomanat de producator. Atentie! Daca Amd recomanda 2500 ron, in aia e inclus si adaosul importatorului si al magazinului , ca doar nu fac astia pro-bono sa distribuie placi fara sa castige nimic. In concluzie, tot ce este peste 2500 e adaos nesimtit, cine da 4200 in magazin cand ar fi trebuit sa dea 2800 ( model custom, etc) trebuie sa fie constient ca diferenta o arunca in buzunarele comerciantilor. Si ii mai injurati pe astia de pe olx, domne ca bisnitari ca plm, adaosurile comerciantilor legali le bat la curu gol pe cele ale bisnitarilor in conditiile pietei actuale.
Ca o paranteza, preturile le dicteaza America pentru ca .... ce sa vezi, UE e condusa o adunatura de redusi mental iar aceasta structura ( desi a venit cu multe avantaje pentru noi, prostii Europei) are o putere mondiala nemaivazuta, nemaiintalnita, zero absolut. |
Am obosit ba.... si ma oboseste si mai tare sa testez produse inexistente :)))
|
Pretul din US nu e niciodata cu tot cu taxe pentru ca e variabil in functie de unde locuiesti, stat, zipcode.
|
Exact, pana si la aia se adauga taxe diferite in functie de zona. Singura tara unde un produs de 0.99 pe eticheta poate costa intre 1.2 si 1.4 pe bon =))
|
Quote:
|
Buna asta :)
|
GIGABYTE GeForce RTX 3090 TURBO 24GB GDDR6 - 4 in stoc depozit
|
Cele mai proaste implementari la 9500 lei? :) Cum naiba disipa un radiator cit 2 cutii de chibrituri, 300+W? Nici macar pe RTX3070 nu puneam asemenea racire...
Macar au pus cele 2 mufe PCI-E de 8 pini, unde trebuie. Oare cit o ajunge sa coste o Aorus 3090 Extreme Edition, daca mmmmizeria aia costa 9500 lei,12000 lei?!? https://www.gigabyte.com/Graphics-Ca...allery#gallery |
Quote:
|
Ma, daca imi aduc aminte bine, am avut aceleasi discutii si la ultimele 2 lansari de generatie nvidia. Ba chiar si la cateva lansari recente de GPU-uri AMD.
Eu, unul, nu ma agit. E clasica treaba. De la lansare si pana cand efectiv poti cumpara la pret relativ decent mai trec minimum 3-4 luni. Cand s-a lansat seria 1000 de la nvidia, imi aduc aminte ca am vandut GTX970 cu vreo 2 saptamani inainte de lansare. Dupa care am stat cu Intel HD Graphics inca vreo 3 luni pana am reusit sa iau un 1070 cu aprox 2300-2400 de lei. Care la vremea aceea a costat cat un 1080 dupa ce s-au asezat preturile (la vreo 6 luni de la lansare). |
|
|
Quote:
|
Guys, am o mica problemuta.
Tocmai am montat in PC un 3080 Eagle. La bootare, primesc 3 beepuri scurte. Intra in Win, am instalat drivere noi, pare ok in rest. Pana nu am dezactivat CSM support din BIOS ( MB Asus Z170A), nu am scapat de beepuri. O fi oare o problema de compatibilitate? Placa video fiind PCI-E 4.0 iar placa de baza 3.0 ? E oare safe sa o folosesc asa , cu CSM disabled ? |
nu suporta legacy boot, dar asta se intampla pe mai toate placile video moderne.
|
scoate difuzorul ala mic si nu o sa mai auzi nimic :)
|
All times are GMT +3. The time now is 07:36. |