![]() |
Quote:
|
Quote:
Ce reglementari cumetre, reglementari facute de niste cretini de la Bruxelles? Vreti reglementari dar plecati dracu in Corea de Nord si saturati-va. Reglementari care vor fi practicate doar in UE pentru ca restul planetei are alte griji momentan. Ecologistii sulii Sent from my iPhone using Tapatalk |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Plăcile ăstea consumă mult, pentru că se manifestă limitările tehnologice, nu că firma nu este ecologistă sau whatever.
Viitorul computingului este sumbru din punct de vedere al consumului de energie. Cu actuala tehnologie nu se mai poate avansa prea mult, nu poți să mai micșorezi tranzitorii foarte mult. Apar efectele cuantice. Pe termen scurt, se rezolvă cu paralelism, creșterea numărului de tranzistori și asta inseamnă creșterea consumului de energie. Computerele cuantice sunt intr-un stadiu foarte incipient, de studiu, au alte aplicații și nu vor fi pentru muritori. |
La fel s-a spus si despre calculatoare in anii 70.
|
Nu s-a spus așa.
S-a schimbat total tehnologia. S-a trecut de la lămpi la MOSFET. Problema actuală este că orice tehnologie ai aplica te lovești de efectele cuantice. Chiar dacă ai putea să faci o litografie de 1 nm, asta inseamnă o rezoluție de 10 atomi de siliciu. Raza unui atom de siliciu este de 0,1 nm. 0,5 nm inseamnă 5 atomi de siliciu. Cum faci o poartă stabilă care să nu conducă curent cu 5 atomi de siliciu? Orice material ai folosi ajungi la scară atomică. Dacă răspunsul este găsesc o cale, este ca și cum ai spune că se poate găsi o cale ca să faci un avion hypersonic 10 Mach care zboară la nivelul mării, adică fizic, aproape imposibil. |
Numai miserupisti cu aere de corporatisti si capitalisti pe aici, restul astia care mai vrem sa fie viata si dupa noi, niste comunisti bășiți. Ma retrag ca numai despre noutati nu mai e vorba...au deturnat unii discutia si imediat ne expulzeaza la tata Kim!
|
2500 euro o placa video, s-a intors lumea cu p..a in sus. Recunosc ca nici eu nu am toate tiglele pe casa dar ce se intampla acum este penibil. Ma uit la jocurile de pe PS5 si ma gandesc cat costa un PC last gen :) pe bune...
|
Poate ne-am obisnuit noi cu preturi mici si s-a facut ajustarea(prea brusc pentru cei obisnuiti cu alte preturi in ultimii 20 de ani)
Si telefoanele sunt la 2000e si le are multa lume. Poate e o cotitura tech, duno. Cert e ca ai 4k gaming finally, mai departe trebuie sa invete programatorii copy paste si procesare paralela, gaming a ramas la sc de pre multi ani, idem multe alte apps. Referitor la migratia atomilor a mai fost discutia, la prescot poate, dont remember, au trecut de la alu la cupru or whatever. Materiale noi tot apar iar ceea ce vom avea peste 5 8 ani sunt deja in teste for sure |
"Poate ne-am obisnuit noi cu preturi mici si s-a facut ajustarea"
Probabil tu traiesti pe alta lume, cineva care afirma asa ceva ori e rupt de realitate, ori vinde droguri, ori are bani nemunciti :) Telefoane de 2000 euro pe masa dar ei stau in chirie, conduc o troaca si se imbraca de la piata. Mentalitate balcanica, vorba aia, ce e pe mine e si in dulap, doamne feri de un foc. I rest my case. |
Ia tel de top de la Samsung si Sony, din 2012 pana in prezent si vezi preturile. Idem GPUs.
Mentalitate balcanica avem toti, istorie. |
|
Quote:
|
Ce aveti mai?
Fiecare cumpara ce doreste, fiecare face absolut ce doreste. Fiecare cauta sa fie fericit in felul lui. Sa ne cacam in gustul omului nu e frumos Uite in dk, peste 1000+ placi video si nu sunt pe stoc. Asta se intampla in mai multe tari. In Romania dupa ce e asa cum e , astia de la magazinii, PATRONII mai pun si in plus , pai nu ? Acum ce sa fac daca am luat din prima zi de la lansare 4090?sa ii fac retur? Sa ma intorc la 3080? Da eu joc 4k ca asa e tv/monitor ptr mine. 120 hz duce tv, imi este de ajuns si pentru competitivitate Nu, nu m-as mai intoarce la 2k desi am avut monitor exceptional. Sa fiti bucurosi pentru cei care pot, sa fie un exemplu pentru voi nu sa le dati in cap. Vedeti si voi ce faceti sa ajungeti sa va faceti anumite pofte. PS O POT VINDE PESTE O LUNA SAU 2 SI PRETUL VA FI CEL PUTIN CU CAT AM LUAT-O :)) :P :P :P :P BAIETII |
Quote:
|
|
Quote:
|
... da, vine Phantom-ul la pachet cu Seasonic PRIME TX-1300 :D
|
Sincer, conectorul ăla mi s-a părut subdimensinat pentru o putere atat de mare, dar am zis ce știu eu, au făcut teste peste teste cu el.
Dacă un pin de alimentare nu face contact bine, la amperajul ăla... se intamplă ce se intamplă "only people who bought the bundle 4x8-pin to 1x16-pin power adapter have complained" Mda, adaptoarele sunt fabricate in afara sau la limita specificatiilor. |
All times are GMT +3. The time now is 20:50. |