![]() |
|
Boggy, eu n-as risca o placa gen 4090 pe adaptorul minune, as prefera sa lipesc firele direct pe placa :D (presupunind ca o cumpar teoretic, fara garantie).
Ca, la cit de jegosi sint ai nostri in ceea ce priveste garantia, m-as astepta sa o refuze pe motiv "componente topite, explodate, ciobite sau plesnite". Cel mai bine este sa vedem cind or sa apara "in masa", daca unii producatori, gen MSI, vor aborda PCB propriu cu 3 sau 4 mufe PCI-E pe alimentare in detrimentul porcariei aleia. Acum, nu stiu daca li se impune de catre Nvidia sa foloseasca acea mufa sau au "mina libera" fiecare. Filmuletul l-am vazut aseara. Treaba este ca link-ul nu apare nici pe PC. Probabil ca este cu HTTPS:// in fata lui www. |
Pe mine m-a linistit un pic report-ul de la GN. Nu e chiar atat de flimsy precum credeam (de la distanta). Adica trebuie doar sa te asiguri sa le bagi cum trebuie, si eventual daca ai cum, ca nu sunt impuritati in contacte. Faptul ca au trimis toata puterea de 400-500W prin numai 2 pini arata ca nu e chiar atat de nasoala treaba. 33A prin 2 pini, 16.5A printr-un singur pin si nici macar nu s-au incalzit. In conditia in care un pin teoretic are spec de 9.5A (daca tin bine minte).
Marea problema a mufelor e in opinia mea, clipsul ala ca nu stii exact daca s-a fixat. Ca bagi mufa, pare prinsa dar nu e, si pana termini wire management-ului cat ai tras de fire s-a strambat. |
Orice ar fi, asa ceva NU este acceptabil, sub nicio forma.
Asa si eu in teste am scos 560W putere audio pe sarcina de 4 ohmi cu o pereche de finali de 200W si jucaria nu a cedat. Asta nu inseamna ca va fi ok. |
Nu-ți place, nu-ți inspiră incredere, nu cumperi. Aștepți să scoată AMD pe piață plăcile noi și ai de unde alege.
Ce atata dramă cu conectorul lui pește. |
Exact, nu cumpar.
Misto (bine, in gluma) ar fi sa cumperi tu o placa si in timp ce te joci sa iti fiarba mufa fara sa iti dai seama. Apoi, fuga la garantie si "ai nostri ca brazii", sa iti refuze garantia. Sint curios daca atunci ar fi cu adevarat "drama conectorului lui peste"! |
|
Quote:
|
Buna gluma, dar nu inteleg nimic.
Fie... Next. |
Quote:
Este inacceptabil să existe așa un conector pe piață și este și mai dubioasă reacția ta. Mulți nu știu despre asta, vine gigel și-și dă bănuții pe 4090 apoi ia foc toată drăcia de PC. |
Eu am testat direct cu conector nativ si nu am avut nici-o problema de incalzire, topire, etc. Majoritatea producatorilor de surse au scos cabluri 12VHPWR pentru sursele actuale prin urmare eu as merge pe o astfel de abordare mai ales daca ai avut banii necesari pentru un RTX 4090. La RTX 4080 consumul este MULT mai mic si nu vor fi astfel de probleme, chiar si cu un adaptor "d-ala prost".
Da, pinii din conectorul 12VHPWR sunt mai subtiri iar orice problema de contact sau constructie poate fi decisiva. Daca calitatea conectorilor cu 8 pini puteau trece neobservata, la cei cu 16 pini nu mai e chiar asa. Nu e vina celor ce au proiectat conectorul, e un vis sa ai o placa ca RTX 4090 in sistem si sa poti face wiremanagement decent, inchipuiti-va cum era cu 3 mufe PCIe cu 8 pini... E vina celor care au facut o parte din adaptoare precum si vina unor utilizatori care nu au avut grija sa infiga bine conectorul :) Nu mai plecati urechile la tot ce se spune pe net, multi sunt si platiti sa discrediteze... la fel ca la razboiul din Ucraina! |
Din punctul meu de vedere, cel al unui observator adaug ca este vina și celui al cărui nume se afla pe cutie sau produs.
Cu multi ani in urma am avut o placă de bază la care se baga foarte greu mufa AT de alimentare, nu se auzea nici un clic sau altceva la insertie si nu a fost plăcut să văd efectul. De atunci suflu și ?n iaurt și verific fiecare insertie la orice mufa cu clips de retenție. Asa ca sunt complet de acord ca mufele sa fie usor de utilizat si proiectate corespunzător. De aici și vina ?mpărțită ?ntre nVidia și utilizator. |
Da, daca ai o sursa de calitate, cu mufa nativa HPWR, este posibil ca totul sa fie ok, dar comparind wire management-ul adaptorui "minune" cu 4 in 1, as prefera oricind managementul a 3 cabluri PCI-E 8 pini direct in placa video, cabluri gen EVGA cu doar o mufa directa PCI-E de 8 pini, fara "ramificatie" la a doua mufa.
|
Corect! Adaptorul minune cu 4 mufe PCIe 8 pini e cea mai putin de dorit varianta
|
Pai sursa cu cablu nativ nu cred ca gasesti acum pe piata.. Adica sa aiba si pe partea sursei mufa respectiva.
|
Ba gasesti, uite aici un exemplu!
Eu as prefera conector 12VHPWR la un cap si 2 conectori 8 pini la celalalt cap pentru conectarea la sursa cum au implementat Corsair, Seasonic, be quiet!, etc |
Quote:
|
Nu, livreaza mai multa putere in functie de strapurile care se fac pe cei 4 pini de configurare. Nu ma refer la adaptoare, ma refer la cabluri native care se conecteaza la 2 mufe cu 8 pini proprietare fiecarul producator de surse... poti vedea un exemplu in cazul lui Seasonic Prime TX-1600 aici.
PS: Mufa PCIe cu 8 pini are doar 6 pini activi (3 x GND + 3 x +12v) in timp ce mufele proprietare au 8 pini activi (4 x GND + 4 x +12v) si daca cablurile sunt groase nu e absolut nici o problema! |
Atata stres pentru o placa video cu concept gresit :) Dudes, sa dai 2500 euro si sa ia foc iar tu sa te faci ca ploua e culmea ignorantei.
Adica trebuie sa iau si sursa noua pentru o placa cu pericol de incendiu... Asa bine merge 2080ti din day one, am si uitat ca o am in PC :) |
Sincer, io incep sa am incet un sentiment ca forumu asta se transforma intr-un camin de pensionari... daca ma gandesc la media de varsta de pe topicul asta, ma apuca depresia :D
Si ontopic - se pare ca nu pe multi ii opreste sau ii intereseaza problemele cu mufa la cum se vand placile astea. Si, toata lumea bolunzeste cu 600-1000W cand placa consuma sub 300W (cu limita de putere ofc) si are performanta dublu fata de 3080u meu care consuma 450W... De aia tot n-as da 2500 pe ea, si nici 2000 pe 4080. |
All times are GMT +3. The time now is 04:03. |