![]() |
Quote:
Ce vina are Nvidia ca distribuitorii nostri sunt mai lacomi ca niciodata, uite EVGA 750 Ti SC la 143€ (pret oficial), la noi aceeasi placa la 780 lei (173€ :eek:), de asemenea EVGA 750 SC la 114€ (pret oficial), la noi 632 lei (140€ :eek:). Practic au aplicat inca o data TVA-ul nostru de 24% la pretul recomandat de catre producator care este cu TVA de 20%, in loc sa aplice doar diferenta de TVA, astfel preturile normale ar fi fost 148 si 118€ (adica 666 si 531 lei). |
Quote:
PS: ... iar atunci cand mai postezi ceva despre NVidia afiseaza simbolul "PR" vizibil si lizibil, sa stie lumea ca e vorba de reclama... |
Consumul conteaza pe orice zona pentru ca are niste ramificatii gen caldura mai multa disipata , nevoie de cooler mai mult sau mai putin excentric/masiv/scump , mai departe silentiozitate afectata de cele mai dinainte, nevoia unei surse adecvate care la fel poate fi scumpa etc si in final chiar pretul total.
|
Quote:
|
Daca pun un cod in soft care sa-ti spuna cati copaci ai salvat si cati caini iti multumesc pentru asta o sa prinda la prostime.
Nu uita ca pe pietele unde vanzarile chiar conteza PC-urile se cumpara gata ansamblate, nu ca la noi. |
Quote:
2) Te-ai gandit ca si procesorul trece de la IDLE la LOAD? Asadar calculul tau de 91W doar pentru placa video nu este corect |
Quote:
AMD au chipuri mici comparativ cu nvidia automat TDP-ul lor este mai mic daca cipul e mai mare fiindca transferul de caldura este mai bun intotdeauna daca suprafata chipului e mai mare automat e si mai rece... vezi avantajul nvidia aici... din ce vad maxwell e mai mare decat 650TI... deci overall nu mi se pare ceva wow decat daca erau pe aceasi marime dar totusi sunt imbunatatiri vizibile si asa, am sperante maxime pentru second gen maxwell, nu cel actual... verzii fac ce stiu mai bine... chipuri mai mari competitive vs cchipuri mai mici amd si preturi din ce in ce mai nesimtite, sunt sigur ca nici rosilor nu le e greu sa faca cipurile mai mari dar sunt mana in mana si impart painea... faza funny e ca verzii scot dupa intotdeauna fiindca le pozitioneaza cu pipeta... seria 700 de la verzi e de umplutura, practic ceea ce trebuia sa fie 600 de la inceput si acum incerc sa infiga placi castrate din maxwell ca sa completeze seria 700... personal vad asta jalnic noi dar si o manevra inteligenta din partea lor pt un profit mai bun. Consumul e fix pix pentru mine, prefer performanta + potential de OC si raportul bestbuy la gpu ... nu voi folosi o componenta extrem de mult timp incat sa devina relevanta diferenta de pret la factura electrica plus ca nu sta toata lumea cu placile sau procesoarele in full load 24/24 cat sa se simta la factura diferenta prezentata in review-uri , in realitate diferenta a aproape insesizabila la consum. Daca ar fi asa cum zici tu parpales ar fi super dar nici amd nici nvidia nu vor lasa la pret indiferent ca are pe placa 5 piese sau daca e racire highend sau pur si simplu o bucata de aluminiiu pasiva... ba din contra fiindca e pasiva va fi mai scumpa :)) S-au dus vremurile in care se practica fairplay-ul acum daca cipul iese lowend si are performante competitive cu mainstream va fi vandut ca atare. |
Nu ne obliga nimeni sa le cumparam mizeriile daca nu sunt ok , in mom asta 750 ti cu toate artificiile pe care le are nu poate depasi un 660 spre ex deci pt mine este irelevanta mai mult chiar, jenanta la pretul cerut pe ea, dar probabil vor scoate mai multe modele din ce in ce mai tentante , asteptam, cantarim /judecam de 10 ori si taiem o data .
|
2 Attachment(s)
Quote:
Ca sa folositi scula aia va trebuie un test mult mai constant in consum, eu v-am recomandat mai de mult sa folositi benchmark-ul din AvP (este un test preponderent de placa video si foloseste un singur core al procesorului) si sa dai Disable la orice tine de Power Saving pentru testul in sarcina, dar nu vreti sa ma ascultati ;), cum faceti acum este cam cum da Dumnezeu. Testul din Crysis este haotic in consum, tu masori haotic consumul, deci si concluzia poate fi haotica uneori :). Sau mai simplu bagi procesorul si placa video in sarcina si masori consumul, oricum mai mare de atat nu are cum sa fie, dar macar obtii niste valori corecte. |
Hai matose ca iti traduc eu: desi domnului inginer i-a dat cu virgula la "socoteala initiala", tot tu esti prostul == ))))
|
@Jocker, nu e așa de complicat de măsurat, dar nu cred că are așa mare relevanță câți wați EXACT a supt o placă amărâtă...
http://forum.lab501.ro/attachment.ph...2&d=1381778164 |
2 Attachment(s)
Arise nemtii astia masoara asa si ia uitate ce valori obtin la consumul placilor video.
|
Joker hai ai zis-o. Cu siguranta matose stie sa isi faca masuratorile. Si nu contează pe componente cat consuma, contează totalul care arata o diferență infima.
|
@Jocker: fiecare reviewer își face măsurătorile și obține valorile în sistemul lui de referință, sistemul lui de referință care i se pare oportun/potrivit în condițiile lui de testare.
Obligația oricărui cititor de grafice este de a analiza cu atenție și a converti/translata valorile în propriul sistem de referința, este clar că nu poți lua niște cifre dintr-un grafic doar ca valori absolute. Revenind la 750, consumul exact reprezintă fix pix, consumă suficient de mult (comparativ cu o placă integrată) astfel încât să nu mă intereseze și totodată suficient de puțin (dar la perforamanțe mediocre pentru o placă discretă) astfel încât... iar să nu mă intereseze.:) |
6 Attachment(s)
Quote:
PS: Witcher 2 este desigur un caz oarecum extrem(insa nici in Max Payne situatia nu e mai roza pentru 750Ti)... In restul jocurilor cat de cat stresante pentru GPU, diferenta dintre 750Ti si GTX480 e de cca 20%, tot in favoarea lui GTX480 desigur ... |
Pe ce au pus aia clampmetrul acolo ca imi da cu virgula? Au riser modat cum a postat Arise?
Sent from my Note 2 using pen. |
Mi se pare mie sau @Jocker e platit de nVidia?
In cazul asta se justifica ardoarea. |
Cand se va face un review pt gtx titan black?
|
Joker e M.I.A. :D
|
3 Attachment(s)
Ai vrea tu, putintica rabdare ca abia am venit de la munca si vinerea am zi grea, nu am timp de suete :D.
Domnul meu uite slide-ul la care faci referire, nu apartine lui Nvidia, ci lui VideoCardz, iar acolo spune clar in ce titluri se aproprie de GTX 480, nicidecum ca l-ar bate. Vezi cum iar ti minte doar ce iti convine. Revenind la problema consumului va mai dau exemple de valori normale la consum obtinute pe sisteme cu 750 Ti si 260X, aveti in Crysis 3 si Unigine Valley, se vede o diferenta de 38, respectiv 48W. Ca sa ma convingeti ca si rezultatul lui matose este plauzibil aratati-mi inca un rezultat similar, eu nu am gasit si am citit destule review-uri pana acum. Trebuie sa retineti un singur aspect: este bine ca teoria sa se potriveasca cu practica, cand nu este asa trebuie sa cauti greseala. |
All times are GMT +3. The time now is 03:26. |