lab501 forum

lab501 forum (https://forum.lab501.ro//index.php)
-   Placi video (https://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=6)
-   -   Noutati despre placile video Nvidia (https://forum.lab501.ro//showthread.php?t=29)

KashunatoR 28-04-2014 15:03

Quote:

Originally Posted by Steve-o (Post 364053)
Hai îți explic, nu știu unde ai văzut tu că al meu are 14ms average când pe site-ul ăsta scrie clar 0.6ms average iar worst case a fost 10ms. Eu am U2312HM. Monitorul nu trebuie să știi să-l calibrezi, trebuie să ai un colorimetru.
Iarăși, dacă n-ai văzut TN calibrat lângă un IPS calibrat vorbesc singur la pereți. Noi să fim sănătoși cu buzunarele pline de valută să nu încapă Note 2/3.

Sunt de acord la urarea cu valuta :).
Uite aici am vazut chestia cu 14 ms:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm
Cand o sa iau urmatorul monitor o sa incerc sa gasesc pe cineva care sa mi-l calibreze.
0.6 este response time, nu input lag. Sunt chestii diferite. 1 ms response time (adica un frame din ce am inteles eu) are 16.7 ms input lag.

DjLeco 28-04-2014 15:25

Steve, n-are sens sa stam sa discutam aiurea.

In ciuda controverselor avute pe forum, eu nu tin pica sau alte rahaturi; daca vreodata ajungi prin Bucale, lasa un pm, dau eu un vin, si treci pe la mine sa iti fac citeva demonstratii de gaming 3D si filme 3D, pe hardware competent atit pe PC (gaming) cit si pe Tv (film 3D).

Daca iti place sau nu iti place, poti impartasi apoi pe forum.

Am mai avut citiva necredinciosi, care ziceau domne, n-are cum sa fie ok, te dor ochii etc.

Dupa ce au jucat 10-15 min TOMB RAIDER, ultimul, unul dintre ei nu vroia sa mai plece.

Fac pariu ca ori ai o problema cu ochii (nu toti se pot uita la 3D nici chiar la cinema), ori nu ati setat hardware-ul cum trebuie...

Chipicao 28-04-2014 15:52

Quote:

Originally Posted by KashunatoR (Post 364056)
Uite aici am vazut chestia cu 14 ms:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm
(...)
0.6 este response time, nu input lag. Sunt chestii diferite. 1 ms response time (adica un frame din ce am inteles eu) are 16.7 ms input lag.

Mai uita-te o data. Scrie acolo clar Input lag:
http://www.tftcentral.co.uk/images/d...nput_lag_1.jpg

Steve-o 28-04-2014 17:04

Nu vede bine, lasă-l, e în lumea lui, atât el cât și Leco. =)))

R2Strike 28-04-2014 17:15

Scrie 0.6 input lag grafic, rau e sa stai prost cu vederea. :)http://www.tftcentral.co.uk/images/d...nput_lag_1.jpg

Chipicao 28-04-2014 17:37

Quote:

Originally Posted by Steve-o (Post 364087)
Nu vede bine, lasă-l, e în lumea lui, atât el cât și Leco. =)))

Pe DjLeco, in privinta 3D-ului, nu l-as judeca asa aspru.
M-am jucat pe 3DVision de cand a aparut si nu m-a impresionat. In schimb am vazut destui oameni carora le-a placut.
Asa ca nu pot decat sa trag concluzia ca e o chestie subiectiva, unora le place, altora nu.

DjLeco 28-04-2014 18:16

Exact asta spuneam si eu, insa pentru un efect corect, sint citeva chichitze prin setari, de aia mai spun ca poate cine a testat, nu a acordat atentie deosebita setarilor...

E chestie de citeva minute, care pot face un joc sa se vada exact cum trebuie.

Sint si jocuri care NU sint recomandate pentru 3D al verzilor...

Eu ma joc in principiu jocuri certificate 3D, sau minim good ori excellent.

Cu restul nu ma complic.

Oricum sa spuna cineva care a jucat Tomb Raider (ultimul) in 3D si nu i-a placut...

Jocker 28-04-2014 19:45

Probleme in paradis: Titan Z amanat, detalii aici si aici, se banuieste ca sunt probleme cu performanta vs. R9 295X2, sincer nici nu prea vad cum sa o bata, i-ar trebui peste 1000 MHz pe GPU-uri, ori nici vorba de asa ceva, chiar daca o va face tot o darama raportul performanta/pret, o mai scalda acum cum ca ar fi o placa mixta Gamers/Professionals ca sa-si acopere rusinea.

Firefox 28-04-2014 20:47

ASUS GeForce GTX 780 ROG Poseidon Platinum 3GB OC Video Card Review - Tweaktown

KashunatoR 28-04-2014 22:57

2312 asta o fi monitorul minune si nu stiam eu. Uite ce spune TFT central, unde nu v-ati obosit sa cititi:
"I have provided a comparison of the U2312HM first of all above against 3 other screens we have tested which use IPS panel technology and W-LED backlighting. The U2312HM shows less motion blur in moving images than the LG IPS231P despite that screens rather bold spec of 5ms G2G. In fact we had already concluded from our review that the IPS231P performed much like the NEC EA232WMi which has a 14ms response time and does not use RTC technology. This goes to show that you can't always trust a reported spec. The U2312HM shows a similar low level of motion blur to the 5ms G2G rated Asus ML239H, but does have a more noticeable overshoot and dark trail unfortunately."

Omul e convins ca are cel mai tare monitor din lume. Cred ca daca e sa-l vanda cere mii de euro pe el

Steve-o 29-04-2014 00:46

Nu am zis niciodată că am cel mai tare monitor din lume sau că e mai tare decât al tău. Monitoarele high end, cele folosite în prelucrări grafice probabil costă de 2 ori cât PC-ul tău din specs și cu siguranță nu sunt TN-uri sau VA-uri.
Am impresia că nu înțelegi ce înseamnă response time și input lag, în fine, nu mă mai complic, cert este că nu aș alege niciodată un TN bun în detrimentul unui IPS decent. De ce? Pentru faptul că dacă ai ambele monitoare calibrate atunci TN-ul nu este nici măcar în aceeași galaxie ca IPS-ul, indiferent de ce specificații ai pe hârtie. Sfatul meu este să-ți faci rost de un colorimetru decent de la cineva și să ți-l calibrezi, în același timp să ai și un IPS lângă el, tot așa calibrat și să le compari head to head. Poveștile astea cu 120Hz sunt nemuritoare ca fabulele cu Ceaușescu. Cât timp tu nu menții un framerate constant de 120fps pe monitorul ăla este egal cu zero, o să ai tearing mare și la fel 3D-ul o să fie foarte obositor, de parcă n-ar fi fost până acum.
Sunt sigur că un GTX780, oricât de golden ar fi el și overclockat la maxim nu e în stare să țină BF4 pe max details 1080p la un fps mediu de 120 caz în care toată șandramaua ta de monitor uber responsive este egală cu zero.

KashunatoR 29-04-2014 01:09

Quote:

Originally Posted by Steve-o (Post 364182)
Nu am zis niciodată că am cel mai tare monitor din lume sau că e mai tare decât al tău. Monitoarele high end, cele folosite în prelucrări grafice probabil costă de 2 ori cât PC-ul tău din specs și cu siguranță nu sunt TN-uri sau VA-uri.
Am impresia că nu înțelegi ce înseamnă response time și input lag, în fine, nu mă mai complic, cert este că nu aș alege niciodată un TN bun în detrimentul unui IPS decent. De ce? Pentru faptul că dacă ai ambele monitoare calibrate atunci TN-ul nu este nici măcar în aceeași galaxie ca IPS-ul, indiferent de ce specificații ai pe hârtie. Sfatul meu este să-ți faci rost de un colorimetru decent de la cineva și să ți-l calibrezi, în același timp să ai și un IPS lângă el, tot așa calibrat și să le compari head to head. Poveștile astea cu 120Hz sunt nemuritoare ca fabulele cu Ceaușescu. Cât timp tu nu menții un framerate constant de 120fps pe monitorul ăla este egal cu zero, o să ai tearing mare și la fel 3D-ul o să fie foarte obositor, de parcă n-ar fi fost până acum.
Sunt sigur că un GTX780, oricât de golden ar fi el și overclockat la maxim nu e în stare să țină BF4 pe max details 1080p la un fps mediu de 120 caz în care toată șandramaua ta de monitor uber responsive este egală cu zero.

Corect, nu pot tine bf4 la 120 de fps nici la 1215 mhz. Dar fii atent ce idee geniala mi-a venit! Am mai scazut din setarile grafice pe ici pe colo si folosesc un cfg care limiteaza framerate-ul la 120. La fel procedez si cu Assetto Corsa si iRacing. Aceasta problema va fi rezolvata definitiv de G sync.
Am incercat atat monitorul meu trecut pe 60 hz cat si monitorul de la al doilea calculator (tot 60 hz) si rezultatele sunt departe de cazul folosirii 120 hz! La 60 hz am avut atat motion blur cat si tearing.
Sunt gata sa accept ca nu toti percep aceste fenomene la fel, dar eu nu pot sa le ignor. Daca puteam sa le ignor mi-as fi luat lg 34um95.
Ideea cu colorimetrul este buna si o voi aplica pe monitorul urmator nu prea mai are rost sa ma complic acum.

rage fuury 29-04-2014 09:27

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Jocker (Post 364115)
Probleme in paradis: Titan Z amanat, detalii aici si aici, se banuieste ca sunt probleme cu performanta vs. R9 295X2, sincer nici nu prea vad cum sa o bata, i-ar trebui peste 1000 MHz pe GPU-uri, ori nici vorba de asa ceva, chiar daca o va face tot o darama raportul performanta/pret, o mai scalda acum cum ca ar fi o placa mixta Gamers/Professionals ca sa-si acopere rusinea.

At first, see atachment...
Intr-adevar, fara cel putin 1GHz clock (real boost freq) Titan Z n-are nici o sansa in fata monstrului rosu (ca sa nu zic de pret) si nu cred ca frecventa asta e posibil de atins cu cooler-ul stock. Solutia e simpla: WATERCOOLIG.Daca cineva si-ar vinde un rinichi sa-si ia Titan Z sigur i-ar mai ramane ceva maruntis pentru o pompa si un radiator, deci asta chiar nu poate fi o problema...Asa ca Nvidia tre' sa-i dea fain-frumos jos TitanZ-ului coolerulul ala argintiu si stralucitor jos si sa-i puna un waterblock.De fapt asa trebuiau sa procedeze de la inceput (iar AMD ar face bine sa ofere partenerilor 295X2 fara cooler astfel incat sa vedem variante full watercooled iar cumparatorul sa nu fie nevoit sa dea banii pe solutia close-loop daca nu are de gand s-o foloseasca!).

L.E:" Nvidia GeForce Titanium Z postponed indefinitely"
http://www.computerbase.de/2014-04/n...it-verschoben/
Noroc ca nu sunt foarte multi cei care asteptau Titan Z-ul, altfel ar fi creat o mare dezamagire in randul fanilor, mai ales dupa ce Boss s-a plimbat pe scena si le-a fluturat-o pe sub nas... lol

rage fuury 29-04-2014 11:05

Quote:

Originally Posted by Steve-o (Post 364028)
3D a fost și va fi un mare fail, indiferent că-l pui pe 60Hz sau 120Hz. E doar un moft pentru acapara niște bani în plus de la producători și consumeri. Muritorul de rând încă nu acces la tehlogia care să-ți ofere un efect 3D adevărat, ce e acum pe piață și în cinematografe e o imagine 2D care-ți face iluzia de 3D și îți oferă niște migrene groaznice.
Adevărtul avans în materie de display va fi atunci când VESA va pune în aplicare standardul oferit de AMD prin freesync unde monitorul își va regla refresh rate-ul în funcție de frame-urile randate de gpu și vor apărea pe piață monitoare care suportă acest lucru.
Și da, înainte să fiu ars pe rug, am încercat 3D atât de la Nvidia pe monitor 1080p 120Hz cât și de la AMD. Ambele sunt același rahat fumegând în ploaie. Prefer un IPS @ 60Hz oricând în detrimentul celui mai $hukar TN @ 120Hz și cu suport 3D.

Tind sa-ti dau dreptate aici Steve. Saptamana trecuta am incercat sa vad "Desolation of Smaug" (3D blueray) pe proaspat achizitionata PS4, si am avut surpriza sa constat ca PS4 nu e compatibil cu 3D-ul deocamdata, asa ca a trebuit sa scot PS3-ul din cutie ca sa pot vedea filmul! :eek:

Ce parere are Sony despre 3D in momentul asta se poate citi aici:
http://www.ign.com/wikis/playstation..._4K_Resolution

DjLeco 29-04-2014 13:22

http://www.ign.com/videos/2014/01/27...epcps3xbox-360

Diferente MAJORE intre grafica PC si restul.

Eu nu comentez, va las pe voi.

rage fuury 29-04-2014 14:09

Quote:

Originally Posted by DjLeco (Post 364249)
http://www.ign.com/videos/2014/01/27...epcps3xbox-360

Diferente MAJORE intre grafica PC si restul.

Eu nu comentez, va las pe voi.

Un exemplu nefericit ales Leco, grafica pe PC arata mai bine decat cea de pe console in 99% dintre cazuri, dar asta e ala 1% in care nu...Grafica din Tomb Raider a fost refacuta la lansarea PS4/Xbox One (pentru aceste platforme), asa ca Tomb Raider 2013 arata mai bine decat pe PC (faptul ca PC-ul e mai puternic e irelevant in acest caz paricular). Si oricum nu asta era problema (pentru gaming si eu prefer PC-ul consolelor...), eu am vrut doar sa arat opinia Sony despre Home-3D, trenduri, chestii...

Jocker 29-04-2014 19:22

1 Attachment(s)
Pe site-ul lui Asus a aparut Titan Z azi de dimineata cu urmatoarele specificatii:

GTXTITANZ-12GD5

Graphics Engine: NVIDIA® GeForce® GTX TITAN Z
Bus Standard: PCI Express® 3.0
OpenGL: OpenGL® 4.4
Video Memory: 12GB GDDR5
GPU Boost Clock: 876 MHz
GPU Base Clock: 705 MHz
CUDA Cores: 5760
Memory Clock: 7000 MHz
Memory Interface: 768 bit
Output: 1 x Native DVI-I, 1 x Native DVI-D,1 x Native HDMI, 1 x Native DisplayPort 1.2

Tare sunt curios ce mai modifica la ea ca sa o faca mai buna, parca vad ca o sa fie un mare fas asteptarea.

Si evident Watch Dogs va veni la pachet cu destule placi Nvidia.

R2Strike 29-04-2014 21:00

Pai in primul rand au lucrat la sclarea dintre cele dou GPU de pe PCB, adica vor sa zica ca lucreaza la capacitate de 100% ambele GPU-urii si placa se va comporta ca unu cu un singur GPU (adica fara probleme de genul un GPU il incarca mai mult si unu mai putin). Sa vedem in teste ce stie. Pana atunci suntem muti :)
Mda...Enz0, nu prea mi-a iesit, am inteles ca ceva de genul asta v-a fi, nu sunt precis.

Enz0 29-04-2014 23:26

Ai vrut sa spui ceva dar nu ti-a iesit prea bine.

rage fuury 30-04-2014 11:07

Quote:

Originally Posted by Jocker (Post 364344)
...Si evident Watch Dogs va veni la pachet cu destule placi Nvidia.

YES!
That's good news...

All times are GMT +3. The time now is 04:35.