![]() |
Quote:
Seriously, the fuck is a countdown to another countdown anyway? :confused: |
@rage fuury : Au invatat de la AMD :D
|
Quote:
|
Ok, 5 dimineata ora Romaniei, Facebook-ul Nvidia Romania, eu :)
|
Doar 599 de dolari.
le: sunt dezamagit -de pret -de faptu ca arch-ul e cam slab (speranta ramane in 1080ti si titan sa vedem full arch unleashed dar la ce pret are mainstream ce va fi high end va juca la minim 1000$) -de faptu ca au nevoie de o litografie noua ca sa il aduca la performantele flagship-ului generatiei trecute. pro 1070 la pret "decent" cu performante de 980ti si 8gb ddr5x mai salveaza ziua. |
Vedem in teste...dar saltul pare mai mare decat de la 580 la 680...
Frecventele sunt impresionante totusi... |
Quote:
|
1070-ul este GDDR5 iar 1080 vine cu GDDR5X. Macaroana cu "faster than 980Ti" sincer nu prea o înghit. Rămâne de văzut ce spun review-urile. @Monstru când se ridică NDA pentru review-uri?
|
Pana se ridica NDA:
http://www.geforce.com/hardware/10se...force-gtx-1080 http://nvidianews.nvidia.com/news/a-...force-gtx-1080 Oricum, de remarcat ca bariera de 2GHz (pe aer) a fost depasita! |
5 Attachment(s)
Lansarea oficiala pentru GTX 1080 este 27 mai si pentru GTX 1070 10 iunie, atunci expira NDA-ul pentru fiecare.
Sa facem o mica sinteza cu ce am aflat despre fiecare placa video in parte. Pentru GTX 1080 avem specificatiile oficiale Nvidia primele 3 printscreen-uri, as adauga ROP's/ TMU 80/160 daca de pe banda iese un cip complet funtional. In cazul lui GTX 1070 speculand putin vom avea: SP 2048, ROP's/ TMU 64/128, frecvente la GPU probabil mai mici decat in cazul lui GTX 1080, TDP 150 W, memorie 8 GB cu GDDR5 pe 256 biti. Performanta lui GTX 1080 semnificativ mai mare decat a lui GTX 980, dar si ceva mai scumpa, totusi ofera un raport performanta/pret mai bun (al patrulea printscreen). Noul SLI Bridge in al cincilea printscreen. Aspecte pozitive: salt de performanta semnificativ fata de generatia anterioara, avem cresteri semnificative la capitolul SP-uri si frecvente cu un consum minim suplimentar (<10%). Performanta VR intre 2X si 3X fata de Titan X. Placile video prezentate se pozitioneaza la 66 si 53% fata de cipul full (3840 SP-uri). Aspecte negative: in primul rand pretul, era de preferat strategia anilor trecuti, cand se pastra pretul si aveam un plus de performanta, acum avem performanta mai multa, dar si un pret mai mare. Carcasa tot nu-mi place, am inteles ca este din aluminiu, cu tot felul de fante pentru o evacuare a aerului mai buna, dar arata aiurea pentru o placa video. Ai un GPU care poate functiona pana la 94 grade, iar in conditii de overclock la peste 2.1 GHz ai doar 67 de grade, nu cred ca era nevoie de asa ceva. Memoria GDDR5X nu este neaparat necesara, nici HBM2 care va apare la anul, puteau sa o mai lungeasca cativa ani buni in cazul asta. Faptul ca bus-ul se micsoreaza de la o generatie la alta ne sugereaza acest aspect, in cazul asta GDDR5X va avea viata de doar un an. Sper ca macar la generatia asta sa vedem un GTX 1060 Ti la un pret decent (<250$). [yt]https://www.youtube.com/watch?v=JUL6Gc2g4kg[/yt] [yt]https://www.youtube.com/watch?v=nhQCV6pNqY4[/yt] |
GTX 1060 la toamna, alt chip (GP106)
Sporul de performanta oferit de 1080 raportat la generatia anterioara mi se pare decent; Pretul pentru GTX 1080 era de asteptat, NVidia nu o sa aiba concurenta pe zona asta pana AMD nu lanseaza Vega...Singurul lucru care nu e kosher la 1080 e latimea de banda mai mica decat cea oferita de 980Ti( posibil sa apara bottleneck-uri la anumite rezolutii) dar atat s-a putut face in conditiile date cu un bus de 256bits. Poate cei de la Micron o sa ofere chip-uri de memorie GDDR5X cu frecventa mai mare de 10Gbps in viitorul apropiat, cine stie... Pretul pentru GTX1070 mi se pare decent, posibil ca POLARIS 10 sa ofere concurenta pe zona asta. Asteptam benchmarkuri! PS: "New asynchronous compute advances improve efficiency and gaming performance." Maxwell owners be aware! ;) |
Eu nu trag nicio concluzie pana nu le vad la treaba si mai ales sa scoata si AMD noua serie daca nu vor amana iar lansarea! Am ceva asteptari... acum sa vedem ce se intampla!
|
acuma trebuie sa bage bine umplutura in jocuri, sa cumparam placi noi pentru performanta :))
|
little more (hidden) info
|
"The GeForce GTX 1080 is almost irresponsible levels of performance"
Acum chiar sa vedem daca o sa fie asa :)). Sa nu mergem cu sacul la pomul laudat. Oricum 1070 la 379$ (http://www.anandtech.com/show/10304/...-gtx-1080-1070) va fi inlocuitorul lui 970, asta e interesant daca va avea performante mai mari ca 980 :) |
NVIDIA Also Announces $379 "Faster than TITAN X" GTX 1070
NVIDIA Announces the GeForce GTX 1080, Faster than GTX 980 SLI greu de crezut, dar sa vedem. |
Performanta e binevenita intotdeuana dar sa nu scapam din vedere ca GTX1080 nu e o placa video true high-end ci doar o placa video care tine loc de high-end pana apar placile video cu adevarat high-end, lol... Cel putin asta am invatat din experiena anilor trecuti.
Kind of new GTX680. Bigger things will follow ... |
Eu m-as baga sa o iau. Pare interesanta. Saaaaau. Asteptam si un raspuns de la AMD..
Chiar daca e cam aceeasi situatie cu gtx680, rau nu cred ca va functiona.... Sent from my SM-G935F using Tapatalk |
|
Testul ar fi trebuit să fie la rezoluție de 4K, nu 1080p... fîs...
|
All times are GMT +3. The time now is 04:17. |