![]() |
R2, ca sa incheiem cu offtopicul R2 nu-i dracu asa negru pentru ei cum ai tu senzatia... chiar daca iar intarzie sa-si lanseze produsele, exista o perceptie puternic pozitiva ca vor ajunge pe profit din 2017 incepand, iar actiunile AMD la bursa s-au triplat in ultimele sase luni, lucru care le-a permis chiar sa-si mai plateasca din datorii in avans...
Numai azi de exemplu le-au crescut actiunile cu 5% dupa ce s-a anuntat contractul de Deep-Learning cu Google (vezi pe finance.yahoo.com), viitorul AMD pare mai degraba roz decat rosu... :) |
La AMD cresc si scad mereu actiunile de la an la an, nu ma mira cu absolut nimic. O duc asa de ani de zile. Insa... http://wccftech.com/nvidia-amd-intel...share-q3-2016/. Plus ca Nvidia stau acum pe un munte de bani la cat le-au crescut actiunile si totul peste noapte, mai ales ca acum sunt o companie care dezvolta AI-ul, unica in lume. Cat de roz ar fi treaba la AMD, au enorm de mult de recuperat sa ajunga unde-i acum Nvidia pe piata. Sa nu mai zic de supercomputere... https://www.extremetech.com/computin...cy-spot-top500. Viitorul AMD este acolo, nu as putea zice ca e bun sau rau, nu sunt eu in masura sa-i judec, insa pot zice ca sunt pe un drum bun. Doar daca nu dau roade la anul o sa pot zice ca e foarte nasol pt. ei, oricine poate deduce lucrul asta.
|
Quote:
http://finance.yahoo.com/quote/AMD/?p=AMD ... de la 2.12 la 7.46 $/share (in ultimul an) http://finance.yahoo.com/quote/NVDA/?p=NVDA ... de la 31.17 la 90.18/share (in ultimul an, sarind de la 70 la 90 fata de acum 3 zile cand a aparut raportul fiscal "stelar" pentru Q3) Ambele companii au crescut masiv pe bursa in ultimul an- n-a fost deloc cu up an down pentru AMD in ultimul an asa cum spui tu, ci up and up... Ti-am zis sa fii mai atent cand citesti dar tu nu ca "Batman, Batman.." :p Cat despre market-share puteai fi mult mai rau, AMD au scapat ieftin deocamdata- la cat de laudata e 1060 in comparatie cu 480 (;)) ma asteptam ca NVidia sa stearga pe jos cu ei (thanks for the link)... :) Ca sa nu mai vorbim de faptul ca Pascal e in formatie completa acum iar AMD a scoar doar 460, 470 si 480, restul nu au iesit inca de la vestiare si meciul pe 14nm a inceput fara ele... :rolleyes: |
Eu zic sa fi mai atent cu bursa aia. Acum cateva zile AMD-ul erau down sub 6.50$ asta dupa ce urcase aproape de 8$. La AMD este up and down, asa au fost mereu, eu ma mai uit la bursa din cand in cand si asta am observat. Si n-am lentile verzi si nici rosii, le am mov. Ca eu mereu am avut placi video indiferent ca au fost AMD/ATi sau Nvidia. Ba chiar am mersi si pe Intel HD o perioada. :)
|
Quote:
PS: M-am uitat chiar acum (am yahoo mail deschis) si AMD era la +8.18% crestere doar azi (Faliment curat, tata! :) );Asa ca nu cred ca e cazul sa trimitem dupa bocitoare ... PS: Si Nvidia e in full rally,+6.58% doar azi(!) |
Poti sa te uiti la procentele alea pana pleznesti, realitatea este una crunta, Nvidia a facut doar profit in Q3 aproape cat toata cifra de afaceri a lui AMD la GPU-uri. Daca cifra de afaceri a lui Nvidia a crescut cu 40%, tot cu 40% trebuie sa creasca si cifra de afaceri a lui AMD ca sa se pastreze raportul de pana acum, adica 70 si 30%, altfel va scadea. Nu mai zic ca despre ce vorbiti voi sunt bani virtuali, nu fizici.
Arhitectura Polaris nu este scalabila, de asta nu ai vazut tu toata gama de placi video la AMD. La anul, aproape sigur, o sa vedem doar un refreh la generatiile actuale, poate abia spre sfarsitul anului, daca avem noroc, sa apara ceva nou. Asta este realitatea, indiferent de ce visam fiecare dintre noi. |
Quote:
"NVIDIA, after announcing a stellar financial quarter have increased their graphics market share by 2.2% during Q3 2016. The GPU market in general saw healthy growth with a shipment increase of 20% from the Q2 2016. NVIDIA’s overall GPU shipments increased 39%, AMD’s shipments increased 20% and Intel’s GPU shipments were reported with a 18% increase. A year to year comparison shows that the GPU shipments increased 0.3% from Q3 2015, with desktop graphics reporting a 4% decrease and notebook graphics taking a 3% increase. " ...NVIDIA Pascal Lineup Boosts Green Team’s Graphics Market Share in Q3 2016 – PC Graphics Shipment Increase by 39.3% On the NVIDIA side, discrete GPU shipments were up by 39.8% from last quarter which is a big increase that would lead them to gain discrete graphics market share over their competitors. The launch of several Pascal cards that range from the entry level $109 GTX 1050 up to the enthusiast-level GTX Titan X ($1299 US) offers consumers a wide range of selection ...AMD Discrete GPU Shipments Up 34.7% For Desktops, 23% For Notebooks – Graphics Shipment Increase by 15.4% AMD currently offers three Polaris GPUs, the RX 480, the RX 470 and the RX 460. We are excluding the RX 470 D since it’s only available in the APAC market. AMD graphics shipments increased by 18.8% in Q3 2016 with desktop discrete units reporting a 34.7% increase and notebook discrete units reporting a 23% increase. On the other hand, AMD APU shipments decreased by 10% which is due to AM4 not coming to public yet. AMD has yet to launch their Bristol Ridge processors for consumers and only available through the OEM market. This might change in Q1 2017 when AMD aims to formally launch AM4 for desktop gamers and enthusiasts along with their Zen based Summit Ridge processors." http://wccftech.com/nvidia-amd-intel...share-q3-2016/ "Nvidia’s market share increased 2.2% from last quarter and 0.4% from last year, Intel lost 1.6% market share from last quarter, and AMD’s overall share decreased 0.6%, from last quarter." http://jonpeddie.com/publications/market_watch/ Da, NVidia a castigat (meritat) market-share, dar nu asa de mult cum profeteai tu aici http://forum.lab501.ro/showpost.php?...stcount=12914:) ;) Si oricum, mai mult de la Intel nu de la AMD... Vanzarile de GPU-uri au crescut pentru ambele companii (deci si divizia grafica AMD trebuie sa fi facut profituri, din moment ce au vandut mai mult decat in Q2 cand au fost deasemenea pe profit). NVidia a vandut mai mult si mai profitabil fiindca au o gama completa de produse (s-au miscat mult mai repede, lansarea PASCAL a fost executata ca la carte)... AMD sunt in formatie incompleta deocamdata (ei se misca mai incet in ultimul timp) dar chiar si asa au facut fata onorabil. |
Vezi ca iar o dai pe aratura si iti raspund: mai bine una verde si necoapta decat una rosie si rascoapta :D.
Eu nu inteleg ce nu intelegi tu :), cifra de afaceri (adica vanzarile) a lui Nvidia a crescut de la 1428 mil. in Q2/2016 la 2004 mil. in Q3/2016, adica a crescut cu ~40%, profitul in Q2 a fost de 17% din cifra de afaceri, iar in Q3 de 27%, asta inseamna ca profitul a crescut cu 62%, saltul cifrei de afaceri si a profitului de la Q2 la Q3 este urias, nu altceva. Ce treaba are cu cota pe piata a unei actiuni, aia poate sa creasca sau scada din diverse motive, si ma doare undeva ca nu cumpar sau vand actiuni Nvidia sau AMD. Ca fapt divers Nvidia a depasit in Q3 cea mai mare cifra de afaceri a lui AMD din toate timpurile (vreo 1800 mil, prin 2007-2008), nu ma refer doar la partea de GPU-uri, ci la cea globala, adica tot ce vand AMD sau Nvidia. Pentru comparatie in Q2/2016 AMD a avut o cifra de afaceri de putin peste 1000 mil., profitul a fost de vreo 70 mil.. Acum sa asteptam si rezultatele lui AMD din Q3/2016, iar dupa asta probabil o sa vedem si market share-ul la discrete desktop GPU, adica ce ne intereseaza. LE: daca vrei sa auzi o poveste frumoasa despre AMD poftim: Return of the GPU Jedi Nvidia, as you have seen, did an amazing job gaining a lot of the GPU high end and mainstream market. Pascal worked out great on the desktop and notebook, but it would be naive to expect that AMD is not going to come back with a vengeance. No, we are not saying that AMD and its newly formed Radeon Technology Group have come up with a secret GPU sauce. What we are saying that AMD and RTG could not come up with a successor of its Fury HBM solution in 2016 but the GPU is likely to come in 2017. In other words, RTG is supposed to be much more competitive next year. AMD is working on a refresh of the whole Polaris line and it currently calls the Fury successor, Vega 10. RTG came up with a dual Fury card with two GPUs, 8GB of HBM memory that ended up too expensive to make serious sales numbers. The Radeon RX 480 dropped to $199 as it had a hard time competing with the Nvidia Geforce 1060, but with a new price, RTG has better chances. We think that a successor of Polaris based RX 480 is on its way too. With all that in mind, if Vega 10 comes in serious quantities and good price, AMD will take some GPU sales from Nvidia, and Nvidia will have a hard time surprising investors and over performing with earnings another time. The company will grow in some other areas including automotive and data analytics/machine learning, but executing this amount of sales in 2017 sounds like a tough job. With Pascal, Nvidia showed that it invested in the right products and lined them up beautifully in 2016 while AMD was mostly hurt as HBM 2 memory is hardly available and too expensive to make it to any GPU in 2016. Nvidia started shipping its DGX 1 systems powered with a few HBM 2 cards but if you have customers willing to pay more than $100,000 for a compute/data analytic system, you can probably amortize the price of HBM memory quite well. The next year might be the long waited year for the return of the AMD Jedi with both Zen and Vega architecture. All they need to do is make sure that Vega and Zen are competitive. |
Quote:
Acel 3DFX care a avut si 90% market -share ... Ca AMD are probleme finaniciare (si nu de acum, din cauza PASCAL si NVIDIA) stie toata lumea.Ca NVidia a facut un profit foarte mare- bravo lor. And so what? Ai ceva de castigat din asta? Daca nu, nu inteleg de ce te agiti atat pe tema asta... Atata timp cat e cat de cat concurenta e OK. Si pentru asta e nevoie de doi (sau mai multi) producatori. PS: Am sters gluma de mai sus fiindca iar ai luat-o personal... |
|
@Joker @rage fuury Va contrati degeaba, chiar n-are rost. Tot ce trebuia sa vedeti din tot ce ati insirat era doar atat:
Quote:
- AMD a vandut in total 34.7% (cu market share de -0.6%) - Nvidia a vandut in total 39.31% (cu market share +2.2%) https://www.overclock3d.net/gfx/arti...120105559l.PNG Asta-i tot, overall GPU sales, cat au vandut ei in total pe piata de desktop si notebook(laptop-uri). |
Mai citeste o data quote-le si vezi unde ai gresit ;).
Eu sunt mai pragmatic in gandire, asa zisa concurenta intre AMD si Nvidia ne-a adus in stadiul in care sa platim un extra pret pe placile video, indiferent cum o luati placile video sunt scumpe la ora actuala si diferenta este ca Nvidia a ajuns sa ingroase serios buzunarele. Daca ma uit la Intel care concureaza aproape singur pe piata de ani de zile a incercat si el sa scumpeasca procesoarele, rezultatul este ca abia isi mentine cifra de afaceri pe linia de plutire, iar profitul a scazut drastic (undeva de la 24% la 10%), cu alte cuvinte piata a raspuns repede la scumpire, in concluzie a vandut mai putin si scump, cu profit minim, cat timp a vandut ieftin si mult a avut profit maxim. Ce va face Intel in continuare o sa vedem, chiar sunt foarte curios in privinta asta. Indiferent de jocurile dintre AMD si Nvidia eu constat ca de la un an la altul dau mai mult pe o placa video din acelasi segment de performanta si piata nu reactioneaza, pur si simplu plateste pretul cerut, aici ne-a adus asa zisa concurenta, daca la anul AMD va invinge vom plati iarasi si mai mult in mod sigur, daca Nvidia va invinge poate vom plati acelasi pret. Atata timp cat placile video nu se ieftinesc eu ma consider pierzator si nu-mi place asta, asta nu este concurenta, ci jaf la drumul mare. Concurenta reala exista doar cand procentele cifrei de afaceri sunt asemnatoare, daca diferenta este mare eu constat ca pretul cerut creste. |
Ma nu stiu unde am gresit, chiar nu imi pasa sa fiu sincer, eu asta am inteles, asta am scris. Iar ca pret, da, s-au cam scumpit placile video. Dar anul asta a fost o surpriza tot din partea AMD-ului cu Polaris, ca au tras de preturi "in jos" si au obligat Nvidia sa scoata Pascal la un pret mai mic in categoria mid-range, unde Polaris loveste. Sper sa faca la fel si la high end-uri cu Vega, sa-i mai traga de urechi pe Nvidiosi ca prea s-au aruncat la preturi pt. GTX 1070 si mai ales 1080(o placa care nici batut n-as plati atat). :)
Pentru mie a fost suficient cat sa-mi iau un GTX 1060 la pret mic. ;) |
... Usd=4,2246 +++
|
Quote:
Cineva a facut insa un calcul cum stam in cazul placilor grafice vandute (presupun ca-i corect, n-am verificat inmultirile): AMD reported desktop discrete units reporting a 34.7% increase on 29.9% market NVIDIA reported desktop discrete GPU shipments were up by 39.8% on 70% of market 29.9*1.347=40.2753 70*1.398=97.86 97.86+40.27=138.13 NVidia Q3 :97.86/1.3813=70.84% of marketshare (+0.7%) AMD Q3 : 40.27/1.3813=29.15% of marketshare (-0.7%) Nu sunt schimbari semnificative deci din punctul asta de vedere, in ciuda faptului ca AMD nu are la oferta toata gama de placi video (Vega lipsa la apel) Ce s-a intamplat insa este ca AMD a ratat o oportunitate mare de a face mai multi bani fiindca cererea a crescut iar ei nu au avut produse noi in anumite segmente de pret. NVidia in schimb si-a rotunjit bine veniturile in Q3, Huang o sa-si mai ia inca un Ferrari cat de curand! Motiv de bucurie pentru fanii NVidia, ca sa citez din clasici... ;) |
Hello,
I do apologize for the delay in the approval of yoru RMA. NOrmally it takes 1-3 business days but we have been experiencing longer than usual wait times due to the larger than normal RMA's that have been requested. We will get to your approval very soon. If it is not approved for some reason by the next couple days then contact us and we will look into it. Regards, EVGA deja au trecut 4 zile ... |
NVIDIA Tesla P100 Available on Google Cloud Platform - TPU
|
Quote:
|
Pe un port hdmi am artefacte in rest merge bine :D. Asta ca mai bine joc pe ps4 este aberanta ... mult noroc cu post garantia de la sony :))
|
|
All times are GMT +3. The time now is 19:17. |