![]() |
|
Quote:
This is great! https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...20f6272b1f.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Zotac has the fastest graphics card for Mini-ITX GTX 1080 (@computerbase.de)
Nvidia GeForce GTX 1060 3GB and 6GB review: 8 models tested (@hardware.info) |
Quote:
|
eram mort cand am facut poza si atunci activitatea scade... o sa ma uit azi care este treaba.
|
Care scade ca procul e la 95%? (daca procul este cel de pe randul 2)
|
El a zis de low gpu usage, i5-ul sta mai mereu in 98-100%
|
low gpu usage si high cpu usage = cpu bottleneck
high gpu usage si low cpu usage = gpu bottleneck |
my bad atunci :(
LE: Deci singura optiune i7? |
Quote:
|
mda, am scris eu aiurea acolo
|
Asta zice altceva
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c1d0ce2588.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Not good bro, mai pompeaza ceva mhz in el pana spre 4.6. Mai ai loc de OC daca bibilesti ceva voltajele. Evo 212 ala ar trebui sa-l tina mai jos totusi, de ce sare in 71C @ 4.1Ghz?
|
1 Attachment(s)
Quote:
in 4.6 este instabil iar in 4.7 ajunge la 1.41v si in stress test 84grade |
My bad, m-am luat dupa specs din "PC-ul meu".
|
@vibeup aşa păţesc şi eu cu 4690K-ul curent. La 4.4 e rock-stable, la 4.5 merge dar se încălzeşte cam tăriceanu, la 4.6 e stable cu voltaj mărit (1.35 cred) dar se duce pe la 85 de grade iar la 4.7 nu dă crash dar intră în throttle în bench.
|
Nu te mai chinui sa-i dai OC ca nu rezolvi nimic, crede-ma. Eu am facut un experiment pe PC-ul vechi. Am montat GTX 1080-ul in combinatie cu i7 2600K OC@ 5GHz si tot ii facea cpu bottleneck. La OC-ul ala m-am uitat pe net si e echivalent cu un i5 Skylake, chiar mai bine ca performanta in jocuri. Dupa ce mi-au venit si restul de componente am pus i7 7700K stock speed si n-a mai facut niciun cpu bottleneck in combinatia asta cu GTX 1080.
Deci in concluzie iti trebuie un i7 Skylake sau Kaby Lake. Acum nu stiu sigur cu GTX 1070 daca e nevoie de asa putere CPU sa nu mai faca cpu bottleneck, mai intereseaza-te. |
Tu compari 2600k cu 7700k? In ce lume e loc de comparatia asta? :))
@vibeup, ca sa nu dai bani pe alt proc/platforma, eu as merge pe Delid + un AIO ca racire. Eventual ceva custom loop. Daca-i faci delid sunt sanse de 4.8-5Ghz pe ala al tau, asta inseamnamd +10% performanta fata de ce ai acum. Nu stiu cum s-ar traduce asta in FPS, sunt sanse sa insemne mai mult de 10% in plus in cazurile in care aveai bottleneck din cauza procesorului. Also, e posibil ca si 212 sa faca fata la frecvente mult mai mari odata ce-i faci delid, si sa n-ai nevoie sa schimbi racirea. Cu toate ca o racire pe apa te-ar coafa brici. P.S. Toate astea-s vrajeli pana la urma, daca tu esti multumit de fps-ul respectiv, apai sa te doara-n pix de bottleneck-uri si alte porcarii. Eventual treci pe un monitor cu rezolutie mai mare/pui detalii mai mari in jocuri. |
La Battlefield 1 poate sa ii dea 5 Ghz ca tot nu o sa-i fie de ajuns. Ai nevoie de i7.
|
Nu se mai aproba buget prea curand de la doamna guvernator :D La munca cred ca gasesc un i7 4790 sa fac un test.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
All times are GMT +3. The time now is 18:36. |