lab501 forum

lab501 forum (https://forum.lab501.ro//index.php)
-   Modding (https://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Electronica si volt-moduri (https://forum.lab501.ro//showthread.php?t=21)

Monstru 26-07-2009 15:19

Electronica si volt-moduri
 
Daca a facut "bzzzzzt" si a iesit fum, s-ar putea sa nu fi fost cea mai reusita incercare. In schimb, daca totul a decurs perfect, spune-ne si noua ce ai modificat si ce avantaje ai obtinut in urma acestor modificari. Pe acest thread putem discuta despre electronica si volt-moduri, putem pune intrebari si putem explica elemente de baza. Pentru proiecte mai complexe, fiecare isi poate creea un thread separat in cadrul acestui sub-forum.

guppster 29-07-2009 10:12

Power supply moding
 
Nu am modificat nici o componenta hardware a calculatorului meu cu o "mica" exceptie: sursa
ceea ce am facut sursei este "Power Supply Sense Wire Modding"
Dupa ce am citit cu atentie sfaturile lui NapalmV5 (de pe xtremesystems) si vazandu-i rezultatele, m-am decis sa-mi modific sursa.
Sursa mea oricum nu mai avea garantie (am taiar, prelungit fire, deschisa de nenumarate ori pt curatare) asa ca am trecut la lucru.
Modul este destul de usor de realizat chiar si pentru un incepator si mi sa parut in acelasi timp destul de "safe".
Ghidul complet pt acest mod se gaseste pe forumul XtremeSystems. Spre deosebire de ghidul lor, eu am lasat mult mai lungi firele spre potentiometre si le-am lasat in afara sursei pentru a avea un acces mai facil la ele.
In urma modului am reusit sa mai salt procesorul (Q9650) inca ~100MHz (nu e mult dar conteaza), linia de 12v imi sta acum la 12,3 cu sistemul la full load (inainte cobora la 11,7-11,8).

P.S. sursa care am modificat-o este un TTK 750w (modelul crossfire, modulara)

matose 29-07-2009 12:36

Mersi ca ai impartasit cu noi rezultatele modului ;)!

Din pacate sursele mai noi au VSense doar pe +12v :(! Eu am facut VSense pe un Antec TruePower (prima serie bazata pe CWT) la toate cele 3 linii si am simtit un spor de stabilitate in overclock.

h3x0r 29-07-2009 13:03

3 Attachment(s)
Am avut anul trecut un Asus P5K vanilla, luata chiar atunci cand aparuse P35.
Placa era una buna, revizia cu care baietii de la Team Japan au luat ceva record de frecventa atunci.
N-am facut eu prea multe cu ea, dar i-am facut un V-drop mod printre altele, pentru ca era sacaitoare problema cu vcore-ul.

Fenomenul observat a fost ca in urma v-drop-ului, placa supravolta foarte putin, si supravoltarea crestea cu voltajul vcore aplicat.

Enjoy.Asta e o placa care merge luata sh de undeva cu 1.7 mil...facut toate modurile pe ea..vcore,vdrop,.....si rupta in gura nitel just for the fun of it.

poparamiro 29-07-2009 13:18

Frumos dar pune te rog si un link sau un mic ghid despre cum se face.

Monstru 29-07-2009 13:23

Dap, nu ar strica un thread separat cu operatiunea de modare a asteia (schema electrica, etc).

h3x0r 29-07-2009 14:11

E destul poza cu plasarea modului,rezultate masuratori si poza de ansamblu cu ce s-a facut de catre persoana respectiva.:) In cel mai bun caz,ar merge si un datasheet cu respectivul controller. Schema electrica de unde? :p

Batrane vortex....n-am aci un emoticon cu unul care sforaie.:p

V0rt3x 29-07-2009 14:12

Placa respectiva ajunsese la mine la un moment dat, dar.. a plecat mai departe.
Daca as mai fi avut-o... faceam eu un mic ghid de modding

Monstru 29-07-2009 17:03

De la domnul V0rt3x asteptam cu maaare interes un anume ghid, stie el care :)

V0rt3x 29-07-2009 17:05

Batrine, sper sa am timp sa postez azi. Deocamdata sint ocupat cu mutatul in alt apartament, si ajung mai rar pe la PC.

Monstru 29-07-2009 17:09

Super, te asteptam cu drag. Si spor la mutat, pacat ca suntem atat de departe ca sigur puteam sa te ajutam :D

h3x0r 29-07-2009 17:37

I-am zis si eu azi de ghidul magic pe Y!,fix cand postam modul...ca deh,trebe sa aducem valoare phorumului.:)

Hugh 30-07-2009 19:37

1 Attachment(s)
Am un Gainward BLISS 9600GT Golden Sample si ma bate gandul sa-i fac un voltmod.
Asa ca m-am pus pe treaba am cautat pe net, am descarcat datasheetul de la controlerul ce se ocupa de voltaje => RT8802A.Chestia e ca eu am masurat tensinea VCore si VMem si mi-au dat asa:
-in 2D VCore=1.09V
VMem=2.03V
-in 3D VCore=1.12V
VMem=2.03V
Caut in datasheet si gasesc un tabel care face trimitere la alt tabel.Primul tabel se refera la VIDSEL si VID7 si functie de ele ma trimite la alte tabele unde functie de VID0...6 reiese tensiunea VCore.Rezulta ca tre sa ma duc la tabelul cu K8 (VIDSEL=VDD=5V, VID7=NC), unde conform valorilor VID0=1, VID1=1, VID2=0, VID3=0, VID4=1 tensiunea ar trebui sa fie de 1.075V, adica mai mica decat ce masor eu.
Am gresit eu cu ceva?

Datasheet http://www.datasheet4u.com/html/R/T/...ology.pdf.html
Attachment 354

aditdili 30-07-2009 19:40

Cu ce-ai masurat tensiunile?Avind in vedere valoarea foarte mica a ei,iti trebuie un aparat de masura FOARTE bun ca sa fii sigur de rezultat.

matose 30-07-2009 20:28

1 Attachment(s)
M-am bucurat foarte tare cand am vazut problema pusa de Hugh. Te complici daca incerci sa faci vmod-ul folosind controlul digital (pinii VID), cel mai bine variezi rezistenta pin-ului de feedback (notat cu FB in datasheet).

Legi o rezistenta de 100KOhm la pinul FB, exact ca in poza de mai jos. Multa bafta ;)!

Hugh 30-07-2009 20:34

Multumesc pentru raspuns.O sa incerc cum mi-ai spus, dar deocamdata nu am un multitur de 100k.Merge si cu un potentiometru normal?
Mentionez ca nu am mai facut volt mod pana acum dar am ceva cunostine de elctronica.

@aditdili folosesc un multimetru ca acesta http://www.multimeterwarehouse.com/m3900.htm

matose 30-07-2009 20:36

Ideea e ca ai o finete mult mai mare cu un potentiometru multitura, e posibil sa bagi peste 2V rapid in GPU cu un potentiometru normal :)

Hugh 30-07-2009 20:53

Aha, am inteles.O sa revin cu rezultate in cateva zile.Multumesc inca o data.

aditdili 30-07-2009 21:36

Quote:

Originally Posted by Hugh (Post 1161)
Multumesc pentru raspuns.O sa incerc cum mi-ai spus, dar deocamdata nu am un multitur de 100k.Merge si cu un potentiometru normal?
Mentionez ca nu am mai facut volt mod pana acum dar am ceva cunostine de elctronica.

@aditdili folosesc un multimetru ca acesta http://www.multimeterwarehouse.com/m3900.htm

Multimetrul acela e bun pentru masurat reteaua(in cel mai bun caz).Abaterea de precizie e mai mare de 10%.Daca tot te apuci se voltmod,foloseste un Meterman(minim) sau Fluke.Daca prinzi vreun Tektronix e si mai bine-ideea e sa aiba clasa de precizie de minim 0,3%.In alta ordine de idei,foloseste semireglabile multitura(cermet).
http://www.adelaida.ro/product_info....380e167dfe9d96

al13n8r 04-08-2009 13:53

1 Attachment(s)
Quote:

Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru un controller de turatie care ar trebui sa-mi "linisteasca" noaptea fan-ul din UPS ? :D Precizez ca este vorba de un Yate Loon de 120mm, 24V si 0.5A. Multumesc anticipat.
Am rezolvat :)


All times are GMT +3. The time now is 17:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.