lab501 forum

lab501 forum (https://forum.lab501.ro//index.php)
-   Overclocking & benchmarking (https://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Underclock Pentium D si Gigabyte P35 DS3P (https://forum.lab501.ro//showthread.php?t=25890)

Nubie 12-01-2022 23:26

Underclock Pentium D si Gigabyte P35 DS3P
 
Salutare!

Dupa o ora de chin, am renuntat.

Am un Pentium D 940 si o placa Gigabyte P35 DS3P, tot ce vreau este ca acest maret procesor sa ruleze la 2 Ghz, dar pur si simplu nu vrea!

Am reusit sa il duc la 2.4 Ghz, micsorand multiplicatorul la 12 (e minim atat).

Orice modificare fac la FSB, mi se reseteaza setarile de OC (se opreste de 3 ori sistemul, cum face Gigabyte in caz de failed OC).

Am dezactivat EIST si orice functie de scazut / crescut frecventa procesorului, am dezactivat Legacy USB, am facut si desfacut toate setarile gasite pe net...

Am schimbat bateria de bios, am dat reseturi de bios, am pus manual frecvente pt memorii, pt PCIe...degeaba.

Pare ceva de la placa, nu?

bebe_sorin30 13-01-2022 00:33

Atata e minim, busul extern e 200, 266 si 333 mhz. 200*12=2400. Pune busul la 266 mhz, multiplicatorul la 12 si memoriile la 666mhz(266*3). Daca pleaca, placa de baza cred ca e ok. Nici cpu nici placa nu stie bus sub 200.

mike_1 13-01-2022 01:13

asa e, mai curand procesorul nu stie fsb sub 200, placa pare ca suporta procesoare cu fsb 133 (ceva celeroane & stuff).

Pentium d 800 stie fsb133; frecventa de 133 Mhz se obtine din LLH pe bsel (2/1/0), dar care e "reserved" pe pentium d 900, deci ne-suportata de procesor.


https://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/310306.pdf (pagina 33)

Nubie 13-01-2022 10:23

Multumesc pentru raspunsuri, cu procesorul m-am lamurit.

Problema e, de ce nu mentine OC-ul placa, la orice schimbare de bus, fie si cu 1 in plus?

Neo 13-01-2022 10:46

Quote:

Originally Posted by Nubie (Post 749047)
tot ce vreau este ca acest maret procesor sa ruleze la 2 Ghz, dar pur si simplu nu vrea!

De ce? :)

Quote:

Originally Posted by Nubie (Post 749047)
Am dezactivat EIST si orice functie de scazut / crescut frecventa procesorului

WTF :)

mike_1 13-01-2022 11:33

Quote:

Originally Posted by Nubie (Post 749058)
Multumesc pentru raspunsuri, cu procesorul m-am lamurit.

Problema e, de ce nu mentine OC-ul placa, la orice schimbare de bus, fie si cu 1 in plus?

O sa incerc si eu cu gigabyte p35 sa vad daca la fel face si la mine. Daca la 200 merge si la 201 crapa, pare mai curand o problema de setari.

Jumperul de reset cmos e in pozitia corecta?

PasatoiuTD 13-01-2022 12:25

Quote:

Originally Posted by Neo (Post 749059)
De ce? :)

Probabil vrea sa compare niste procesoare la 2 GHz, iar la unele este nevoie de underclock sau overclock.

Nubie 13-01-2022 12:36

Quote:

Originally Posted by Neo (Post 749059)
De ce? :)

Lucrez la un proiect unde testez anumite jocuri dpdv al minimum si recommended requirements, si la recommended am P4 la 2 Ghz, insa am nevoie si de o placa video cu PCie, si momentan cam asta e singura mea optiune, ceva pe 775 cu underclock.

Nubie 13-01-2022 12:36

Quote:

Originally Posted by PasatoiuTD (Post 749067)
Probabil vrea sa compare niste procesoare la 2 GHz, iar la unele este nevoie de underclock sau overclock.

Da, erai pe aproape :)

Nubie 13-01-2022 12:37

Quote:

Originally Posted by Neo (Post 749059)

WTF :)

Asa am gasit pe internet, what can I say? :D

Neo 13-01-2022 16:26

Nu este mai simplu sa cauți un P4 Northwood la 2GHz și sa folosești procesorul respectiv?

[email protected] 200*10 este diferit de 266*7.5 oricum.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Nubie 13-01-2022 19:27

Quote:

Originally Posted by Neo (Post 749081)
Nu este mai simplu sa cauți un P4 Northwood la 2GHz și sa folosești procesorul respectiv?

[email protected] 200*10 este diferit de 266*7.5 oricum.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Asa ar fi, dar pe urma urmeaza si placa video, si imi trebuie un 6600GT, care pe AGP costa destul, iar pe PCIe am deja 3...de aceea am mers pe configuratia de mai sus, pt ca imi trebuia placa cu PCIe.

kobro 13-01-2022 22:33

Ti-as trimite eu una, dar nu pot sa stiu cand ajung la locatie...

Nubie 13-01-2022 22:55

Quote:

Originally Posted by kobro (Post 749104)
Ti-as trimite eu una, dar nu pot sa stiu cand ajung la locatie...

Apreciez, dar gasesc eu o solutie pana la urma :)

Dashu 17-01-2022 12:09

...oarecum offtopic...

E buna ideea, cu P4 @2Ghz... sa stii ca merge pe aproape orice, dar cand harware-ul e aproape imposibil de gasit, mi se pare o aberatie. Totusi cel mai vechi i3, e scos acu 12 ani.


All times are GMT +3. The time now is 16:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.