|
|
09-11-2013, 12:44
|
|
Ancient friend
Mentioned: 178 Post(s)
|
Upgrade de la Antec P183 - este posibil?
De câțiva ani am această carcasă. Mai mult dintr-un fix, tot timpul mi-a plăcut seria P18x, dar evident că după ce am luat-o mi-a venit să-mi bag picioarele.  Am început să mă gândesc la o schimbare, nu e urgent - deocamdată doar de dragul discuției, doar că nu-mi prea vin idei de carcase care chiar sunt upgrade.
Ce caut la o carcasă? Spații pt. ventilatoare de 12cm cu filtre (filtre, nu plasă de țânțari cum sunt la majoritatea carcaselor, inclusiv P183), ceva solid construit. Pun mare accent și pe silențiozitate, ventilatoarele stau la maxim 1000 RPM, dar o carcasă cu pereți groși în genul celor de pe asta nu ar strica. Partea de front-panel nu mă prea interesează, dar dacă și Floston au USB 2.0 ȘI USB 3.0 pe carcasele lor de 100 de lei, atunci e clară treaba. Dimensiunea nu reprezintă o problemă, am unde s-o ascund. Un singur impediment ar putea să fie sursa, Seasonic M12-II 620W Bronze, chiar și în această carcasă trebuie să fiu un pic mai... convingător cu cablul ATX.
Ca și componente, deocamdată e sistemul din profil. De notat, o unitate optică, două HDD-uri care intenționez să le prind cu elastice în locașe de 5.25" ca și până acum și un SSD la care nu am neapărată nevoie de prindere specială. Nu mă prea interesează sistemele tool-less, prefer să prind unitatea optică cu șuruburi. Posibil și un amplif. Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B, dar rămâne de văzut dacă mă hotărăsc să-l montez în carcasă.
What say you?
|
|
|
09-11-2013, 13:16
|
|
Ancient friend
Mentioned: 26 Post(s)
|
Pentru cablurile sursei exista prelungitoare. Carcasele sunt cam lungi in inaltime in zilele de azi.
Chestia cu filtrele ar trebui s-o detaliezi ca cerinta.Vrei filtre de metal? Filtre mai dense?
|
09-11-2013, 13:24
|
|
Senior Member
Mentioned: 2 Post(s)
|
Nanoxia DS1, cu conditia sa-i schimbi ventilatoarele cu unele mai bune/silentioase...
Marele avantaj e ca lacasul de sus nu trebuie neaparat deschis si poti sa pui linistit 2x120 sau 2x140 ca exhaust..+ ca are fan controller incorporat.....+ ca nici front panelul, nici fan controllerul nu ii strica imaginea sobra.
LE: materialul filtrelor de praf poti sa le schimbi, au suport separat pentru fiecare, dar necesita ceva DIY skills  .
|
|
|
09-11-2013, 13:37
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by mascotzel
Pentru cablurile sursei exista prelungitoare. Carcasele sunt cam lungi in inaltime in zilele de azi.
Chestia cu filtrele ar trebui s-o detaliezi ca cerinta.Vrei filtre de metal? Filtre mai dense?
|
Filtre care chiar filtrează, de-aia am menționat "plasele de țânțari".  Nu contează de care.
Quote:
Originally Posted by zsarpi
Nanoxia DS1, cu conditia sa-i schimbi ventilatoarele cu unele mai bune/silentioase...
Marele avantaj e ca lacasul de sus nu trebuie neaparat deschis si poti sa pui linistit 2x120 sau 2x140 ca exhaust..+ ca are fan controller incorporat.....+ ca nici front panelul, nici fan controllerul nu ii strica imaginea sobra.
LE: materialul filtrelor de praf poti sa le schimbi, au suport separat pentru fiecare, dar necesita ceva DIY skills  .
|
Ventilatoare am, nu e problemă. Și oricum n-aș avea pretenții de la ventilatoare stock.
Mă pun pe citit, mulțam pt. sugestie.
PS: se vede în topicul din semnătură, DYI chiar nu mi-e străin.
|
|
|
09-11-2013, 13:52
|
|
Ancient friend
|
3 bay-uri de 5.25? E la limită, nu-mi rămâne posibilitatea montării amplificatorului într-unul din bay-uri din cauza HDD-urilor + unitate optică. Filtre plasă, meh.
Mda, pare OK... ish carcasa, da' nu mi se pare prea upgrade. I am not convinced.
Săptămâna trecută am făcut un sistem în CM HAF XM (RC-922XM-KKN1). Ăla da tanc, da' un pic prea găurită pt. gusturile mele.
|
|
|
09-11-2013, 13:58
|
|
Ancient friend
|
Filtrele filtreaza daca-s decent de dese. Daca-s prea dese insa, impiedica prea tare airflow-ul.
Uite cum arata cele frontale de la DS1.
Inauntru n-am ce sa-ti arat, carcasa e deschisa de ceva vreme, deci e praf indiferent de filtrele alea.
|
09-11-2013, 14:03
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by Ryne
3 bay-uri de 5.25? E la limită, nu-mi rămâne posibilitatea montării amplificatorului într-unul din bay-uri din cauza HDD-urilor + unitate optică.
|
In zilele noastre carcasele imputineaza numarul de bay-uri 5.25. Ei nu le pun acolo pt HDD oricum.

vezi DS5, deocamdata n-a ajuns in tara
Corsair are 550D cu 4 bay-uri pt silent
Antec are P280 silent, dar are 3 bay-uri
|
09-11-2013, 14:34
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by mascotzel
In zilele noastre carcasele imputineaza numarul de bay-uri 5.25. Ei nu le pun acolo pt HDD oricum.
|
Detalii, detalii... we don't have to play by the book!  DS5 și 550D par promițătoare, le-am notat.
|
|
|
09-11-2013, 14:38
|
|
Senior Member
Mentioned: 38 Post(s)
|
Este o 550D pe CG @ 400ron. Pretul e imbatabil...
|
|
|
09-11-2013, 14:42
|
|
Member
Mentioned: 0 Post(s)
|
Fractal Design Define R4 (e cam ca a ta, deci nu stiu daca te coafeaza) sau Define XL R2.
De ce ti-a venit sa iti bagi picioarele dupa ce ai luat 183-ul?
|
|
|
09-11-2013, 14:54
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by kaitracid
Fractal Design Define R4 (e cam ca a ta, deci nu stiu daca te coafeaza) sau Define XL R2.
|
Define R4 are 2 bay-uri de 5.25
@Ryne
am plecat de la ideea ca vrei o carcasa orientata oarecum spre silent, enumerand optiunile de acolo
- Corsair 550D
- Corsair 330R ( mai de buget)
- Nanoxia DS1
- Nanoxia DS2
- Nanoxia DS5
- Nanoxia DS6 (asta e huge, e-ATX, si costa pe masura)
- Nanoxia DS4(mATX)
- Antec Solo II
- Antec P280
- CoolerMaster Silencio 550
- CoolerMaster Silencio 650
- BitFenix Ghost
- Fractal Design Define R4
- Fractal Design Define XL2 (iar mare)
- Anidees AI6
- NZXT H2
- NZXT H630
am pus cu bold cam ce se poate cumpara din tara ( nu toate-s disponibile)
norma la ele e 3 bay-uri de 5.25 sau mai putin, doar alea foarte mari au 4 sau exceptii precum corsair 550D
|
09-11-2013, 15:05
|
|
Member
Mentioned: 0 Post(s)
|
Da, stiu ca R4 are 2 bay-uri 5.25. Uitasem ca 3 sunt la limita. Define XL R2 are 4, insa.
|
|
|
09-11-2013, 22:49
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by scutyjunior
Este o 550D pe CG @ 400ron. Pretul e imbatabil...
|
Poa' să fie, din păcate nu caut chiar acum, doar mă informez pt. o posibilă schimbare peste ceva timp.
Quote:
Originally Posted by kaitracid
|
Pare o idee bună compartimentarea şi chiar m-a încântat iniţial, însă fiind pus în faţa situaţiei am văzut că nu-i chiar aşa de simplu şi apar probleme, de exemplu la camuflat cablurile.
Corsair 550D, Fractal Design Define XL R2 şi Nanoxia DS6 par să iasă în faţă momentan. Poate. Probabil.
Deşi, în esenţă, cam toate-s mai mult sau mai puţin la fel în interior. Având în vedere cum am aruncat cu banii pe Antec P183, să zicem că bugetul nu e neapărat o problemă (bine, nici mii de euro  ). De asemenea, nu mă încântă ventilatoarele prinse cu chestiile alea din plastic. It's a no-no. Direct de tablă, am şaibe şi prinderi din cauciuc foarte moale şi flexibil, n-am nevoie de plastic zdrăngănel.
|
|
|
09-11-2013, 23:20
|
|
Ancient friend
|
DVDRW=> go extern
HDD=> go to 3.5" bays
|
09-11-2013, 23:33
|
|
Senior Member
Mentioned: 287 Post(s)
|
HDD - go eSATA. La fel de rapid ca internal SATA, numai că-s afară şi cable management-ul e mult mai uşor de făcut. Şi ai şi carcasa mai rece.
Îţi recomand ca proprietar de Antec P182
|
|
|
|
09-11-2013, 23:37
|
|
Ancient friend
|
Go away, both of you.
|
|
|
10-11-2013, 00:21
|
|
Senior Member
Mentioned: 287 Post(s)
|
De ce man?
|
|
|
|
10-11-2013, 00:28
|
|
VIP
Mentioned: 1475 Post(s)
|
Ce sens are sa arate interiorul foarte frumos daca muti shitul afara? Plus ca fiecare cablul esata are nevoie de alimentare, deci e total lipsit de sens.
|
10-11-2013, 01:52
|
|
Senior Member
Mentioned: 3 Post(s)
|
Ca posesor de P180 inteleg nevoia de un cable management mai bun.
Caut insa de foarte mult timp ceva care sa ofere tot ce ofera P180 si in plus si, sincer, nu am gasit nimic.
Lucruri pe care nu le mai gasesti la un loc in alte carcase moderne sunt:
- 0.8mm si 1mm grosime otel sasiu
- usa frontala deschidere 270 grade
- sistem inovativ de izolatie fonica (inodor comparativ cu alte solutii)
- "child lock"  motivul principal pt care am ramas cu aceasta carcasa
- usor customizabila (am plasat in al 4 lea bay de 5.25 un controler Lamptron, in primele 3 bay-uri am pus, cam la jumatatea distantei in interior, un vent de 140mm, bay-ul de HDD-uri din mijloc l-am scos si am pus un vent de 120mm la jumatatea distantei in interior, HDD + SSD le-am montat in bay-ul inferior. In acest fel a rezultat suficient "air flow" pt procesor si placa video si, in acelasi timp, silentiozitate maxima.
La P183 unele lucruri se pierd spre exemplu "child lock" datorita gaurilor de aerisire din fata (dar se poate rezolva usor). In schimb carcasa are si plusuri minimale (cable management minim prin strap-uri in spatele placii de baza, vent inferior in pozitie mai buna decat la P180).
Daca nu vrei "child lock" sunt cateva alternative in cele prezentate mai sus in posturile anterioare. Eu as merge pe Fractal design define xl r2.
|
|
|
30-11-2013, 02:10
|
|
Ancient friend
|
|
|
|