lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Modding
Connect with Facebook

Modding Electronica aplicata si alte practici oculte


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-11-2014, 15:45   #1
mihaim1980
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 375
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default Ajutor VBIOS modding GTX 760

Salut! Am incercat si eu sa fac dar sunt confuz cum e cu voltajele acelea din Kepler Bios Tweaker.
Asa ca va rog eu mult sa ma ajutati si pe mine cu un mod pt GTX 760 pt voltaj si power. Am atasat fisierul original ca attachment.
Am cautat peste tot dar n-am gasit.
Attached Files
File Type: zip GK104.zip (125.3 KB, 683 views)

Last edited by mihaim1980; 16-11-2014 at 16:08.
mihaim1980 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2014, 16:48   #2
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,948
Mentioned: 789 Post(s)

PC-ul meu



Default Ajutor VBIOS modding GTX 760

Sa ajung acasa si ma uit.

Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2014, 17:56   #3
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,948
Mentioned: 789 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mai întâi de toate nu mai folosi AfterBurner, încearcă să vezi ce voltaje poți seta cu Nvidia Inspector.
AfterBurner este ok, dar în multe cazuri are o limitare software (nu are legătură cu ce poate placa) care nu te lasă să treci de o anumită limită. Pentru problema asta există Rbby258 ABVoltmod.

Dar cum am zis, încearcă mai întâi cu Nvidia Inspector.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2014, 18:01   #4
mihaim1980
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 375
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Mai întâi de toate nu mai folosi AfterBurner, încearcă să vezi ce voltaje poți seta cu Nvidia Inspector.
AfterBurner este ok, dar în multe cazuri are o limitare software (nu are legătură cu ce poate placa) care nu te lasă să treci de o anumită limită. Pentru problema asta există Rbby258 ABVoltmod.

Dar cum am zis, încearcă mai întâi cu Nvidia Inspector.
Sunt aceleasi. Am incercat. E aceeasi chestie. Deci trebuie mod la bios

Last edited by mihaim1980; 16-11-2014 at 18:09.
mihaim1980 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2014, 18:43   #5
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,948
Mentioned: 789 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu sunt aceleași, chiar nu cred. Personal îți recomand să folosești mai mult inspectorul, pentru că funcționează mai ok la multe chestii.

Revenind la BIOS, trebuie să îți dai seama de unde ai limitarea, dacă este din voltaj sau din power target.

În principiu, câteva recomandări.
1. Nu ai nevoie de boost, ție îți trebuie doar frecvența 3D pentru aplicațiile intensive.
Deci în tabul Common pune pentru 3D Base Entry frecvența la care vrei să ruleze placa în aplicațiile 3D intensive. Dacă ai o anumită valoare ce îți merge deja în Afterburner o poți folosi pe aia, eventual ușor mai mică. (o poți seta și mai târziu).
Mai poți modifica memoria.

2. La tabul de Voltage Table ai doua slidere văd, pe tine te interesează doar primul cred, pune voltajul unde crezi tu că ar trebui, aici nu ai dat nici un fel de detaliu legat de placa ta video și ce voltaj ai (te lasă) în Afterburner.


3. Tabul Power Table acolo ar trebui să modifici doar valoarea din mijloc (Ai min, default și max), modifici default și se modifică automat și min și max.
Primul de regulă (dacă este și cel cu valorile maxime dintre toate) este cel pentru TDP. Adica cât curent poate să tragă placa ta.
Curentul se ia din portul PCI Express sau eventual de pe cele două alimentari suplimentare. Dacă modifici max tdp trebuie să te asiguri că modifici și alimentările suplimentare. Dar nu cred că ar fi o problemă aici, ești ca și unlocked, din ce văd ai 240W, consumă placa ta atât?

4. La boost table nu ai avea de ce să umbli, în principiu așa cum ți-am spus la punctul 1, tu nu vrei boost, tu vrei o frecvență 3D maximă stabilă.

5. La Clock States nu ai avea de ce să umbli.

Ar ajuta enorm dacă ai menționa ce problemă ai efectiv în overclocking, altfel e cam multă teorie... aplicată în gol.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2014, 18:56   #6
mihaim1980
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 375
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Nu sunt aceleași, chiar nu cred. Personal îți recomand să folosești mai mult inspectorul, pentru că funcționează mai ok la multe chestii.

Revenind la BIOS, trebuie să îți dai seama de unde ai limitarea, dacă este din voltaj sau din power target.

În principiu, câteva recomandări.
1. Nu ai nevoie de boost, ție îți trebuie doar frecvența 3D pentru aplicațiile intensive.
Deci în tabul Common pune pentru 3D Base Entry frecvența la care vrei să ruleze placa în aplicațiile 3D intensive. Dacă ai o anumită valoare ce îți merge deja în Afterburner o poți folosi pe aia, eventual ușor mai mică. (o poți seta și mai târziu).
Mai poți modifica memoria.

2. La tabul de Voltage Table ai doua slidere văd, pe tine te interesează doar primul cred, pune voltajul unde crezi tu că ar trebui, aici nu ai dat nici un fel de detaliu legat de placa ta video și ce voltaj ai (te lasă) în Afterburner.


3. Tabul Power Table acolo ar trebui să modifici doar valoarea din mijloc (Ai min, default și max), modifici default și se modifică automat și min și max.
Primul de regulă (dacă este și cel cu valorile maxime dintre toate) este cel pentru TDP. Adica cât curent poate să tragă placa ta.
Curentul se ia din portul PCI Express sau eventual de pe cele două alimentari suplimentare. Dacă modifici max tdp trebuie să te asiguri că modifici și alimentările suplimentare. Dar nu cred că ar fi o problemă aici, ești ca și unlocked, din ce văd ai 240W, consumă placa ta atât?

4. La boost table nu ai avea de ce să umbli, în principiu așa cum ți-am spus la punctul 1, tu nu vrei boost, tu vrei o frecvență 3D maximă stabilă.

5. La Clock States nu ai avea de ce să umbli.

Ar ajuta enorm dacă ai menționa ce problemă ai efectiv în overclocking, altfel e cam multă teorie... aplicată în gol.
Pai vreau sa o duc mai departe. In afterburner si in inspector pot da la voltaj +12 maxim la core.

La voltage table eu enspemii de slidere.

Tu ce versiune de kepler bios tweaker ai?
//Am incercat sa modific primul slider dar tot aia o am limita in nvidia inspector
//Placa e Gigabyte GTX 760 2GB rev.2

/LE Pana la urma am rezolvat cu un tip de pe overclock.net

Last edited by mihaim1980; 16-11-2014 at 22:04.
mihaim1980 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2016, 17:55   #7
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7,171
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Default

ce program de tuner folosesti pentru vbios? eu vreau sa scad turatia ventilatoarelor la un msi gtx560 se la 30% sa fie mai silentioasa. am vazut pe msi forum asa ceva si astea vrea 15$ cica donatie https://forum-en.msi.com/index.php?topic=148273.0
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Produse modding ratusca Modding 9 26-12-2012 03:50
Asus Xonar DS Modding cheloo12 Modding 12 23-09-2012 11:58
Asus Xonar D1 Modding Kspic Modding 2 31-08-2012 22:50
My Antec ThreeHundred Modding & WM ! Bogz02 Cutia de sub birou 62 01-10-2011 02:31
Help modding cooler !!! elmysterio Racire 3 22-04-2010 23:29

 
Forum Stats
Members: 9,572
Threads: 27,855
Posts: 782,183
Total Online: 1483

Newest Member: Leonard

Latest Threads
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.