lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-11-2020, 22:15   #1
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default Zotac 3090 Bios CrossFlash

Am trecut de la Bios zotac la MSI, nu am fost prea atent la alte detalii decat la cele legate de Display Port si HDMI si m-am ales cu inca un 8pin monitoring

Am obtinut asta la prima runda de Metro.
Partea aiurea dupa revert la Zotac bios....ultima poza...si scor mai mic si power max sub 350W
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ms1.png
Views:	291
Size:	33.9 KB
ID:	71017   Click image for larger version

Name:	ms2.png
Views:	278
Size:	31.5 KB
ID:	71018   Click image for larger version

Name:	mrmsi.png
Views:	295
Size:	104.4 KB
ID:	71019   Click image for larger version

Name:	m2rMSI.png
Views:	276
Size:	326.0 KB
ID:	71020   Click image for larger version

Name:	zotac1.png
Views:	253
Size:	333.1 KB
ID:	71022  

Last edited by db00m; 24-11-2020 at 22:48.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2020, 23:39   #2
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Remediat problemele dupa power off, o sa caut in zilele urmatoare un bios pus e un design asemanator...3dp+hdmi si 2x pw pin.
Maine testez cu https://www.techpowerup.com/vgabios/...0-24576-200929

Last edited by db00m; 24-11-2020 at 23:49.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 01:14   #3
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din pacate cu bios de Evga totul e crash, revenit la MSI, in Metro scorul MSI vs Zodac e mai sus dar in FireStrike am pierdut 1000. Revin la Zotac bios pentru moment.
Pentru uP9511R si 18faze nu am gasit alti "biosi" ok.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fsmsi.png
Views:	222
Size:	402.9 KB
ID:	71023   Click image for larger version

Name:	fszmsi.png
Views:	212
Size:	52.8 KB
ID:	71024  
db00m is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 01:31   #4
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Revenit la Zotac bios.
In concluzie la prima tura de bios cross eu unul nu am gasit ceva ok...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	zotoem.png
Views:	229
Size:	263.0 KB
ID:	71025  
db00m is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 20:03   #5
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu bios ul KFA2 RTX 3090 24.
Chiar daca e limitat la 365W valorile citite sunt mai sus dar tind sa cred ca sunt reale cat de cat, a crescut consumul la priza de la 603 la 628w.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	KFA2 RTX 3090 24.png
Views:	219
Size:	268.7 KB
ID:	71028  
db00m is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 01:22   #6
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default Pny rom

Diferenta e in Valhalla unde nu crapa cu valorile din GPU dar nici spor nu exista.
La vents 77% cu bios de PNY inseamna 2800rpm iar zotac bios=2000+ rpm.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pny.png
Views:	207
Size:	280.0 KB
ID:	71081  
db00m is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 01:43   #7
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default Zota

Mai departe m-am plictisit, rezultatele sunt cum sunt.
Pentru Zotac un 365W erau zuper. Nu pricep de ce din PCI E trage abia 52 54W, inca 15W sunt degeaba acolo. #life
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	zotametr.png
Views:	208
Size:	281.4 KB
ID:	71082  
db00m is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 03:03   #8
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,839
Mentioned: 91 Post(s)


Default

Poate nu arata cum trebuie GPU-z .. nu degeaba au scos baietii de la Nvidia testeru de power consumption, ai incercat biosul de EVGA ala cu power limit la 500W

https://forums.evga.com/EVGA-GeForce...-m3124192.aspx
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 10:25   #9
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by rodarkone View Post
Poate nu arata cum trebuie GPU-z .. nu degeaba au scos baietii de la Nvidia testeru de power consumption, ai incercat biosul de EVGA ala cu power limit la 500W

https://forums.evga.com/EVGA-GeForce...-m3124192.aspx
Problema este ca majoritatea au alte VRM-uri si 3*8PIN alimentare.
EVGA are vrms la fel ca si Zotac, uP9511R, dar cu bios de XC3 XC3 Ultra aveam crash dupa crash.
Mai departe nu stiu cat de bine sunt afisati parametrii gen temp, power cu un alt bios.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2020, 19:25   #10
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Testat si cu EVGA.RTX3090.24576.200907_1
Valori total pe langa iar PciE W nu a trecut de 45W.

NVIDIA.RTX3090.24576.200901 nici nu vrea sa il scrie.

Gasit dupa recomandarea unuia: Gigabyte.RTX3090.24576.200904
Un DP nu merge, deci daca aveti 4 ecrane unul este pas. Stabil dar nici o imbunatatire cu toate ca ajunge pe la 380W maxim consumul.
Eu unul ma las pagubas. Zotac-ul asta are condensatori de kko si de acolo si limitarea de 350, nu inteleg cum de pe PciE nu e in stare sa traga mai mult de 52 53W.

La 1500usd e o implementare de kkt pur. Pana si FE are 400W.

Last edited by db00m; 06-12-2020 at 19:23.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2020, 22:36   #11
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am gasit un bios ok GALAX RTX 3090 24 GB
Consumul extra se vede la priza dar rezultatele nu, valorile din GPUz par reale, probabil ultimul driver nvidia 460.89 sa fie sursa.
In toate bench consumul la priza e up, frecventele up dar rezultatele down.

Am revenit la bios original, rezultatele sunt cu +/- 1/2fps iar cifrele la priza au scazut la "normal".
Concluzia pentru Zotac, degeaba creste consumul la priza, performanta ramane tot pe acolo. Nu se merita un alt bios. qed

Last edited by db00m; 15-12-2020 at 23:51.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2020, 08:45   #12
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,673
Mentioned: 121 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by db00m View Post
qed
Nu poți să faci din măgar, armăsar.
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2020, 23:38   #13
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Rob˙ View Post
Nu poți să faci din măgar, armăsar.
Cu putin OC at least ajungi la 00 de armasar, magarul oricum are scula mai mare
db00m is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2020, 00:08   #14
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,066
Mentioned: 138 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by db00m View Post
Am gasit un bios ok GALAX RTX 3090 24 GB
Consumul extra se vede la priza dar rezultatele nu, valorile din GPUz par reale, probabil ultimul driver nvidia 460.89 sa fie sursa.
In toate bench consumul la priza e up, frecventele up dar rezultatele down.

Am revenit la bios original, rezultatele sunt cu +/- 1/2fps iar cifrele la priza au scazut la "normal".
Concluzia pentru Zotac, degeaba creste consumul la priza, performanta ramane tot pe acolo. Nu se merita un alt bios. qed
Generatia asta oricum supravolteaza mai mult decat are nevoie pana la punctul in care oricum chipul cel mai probabil nu mai duce frecventa decat cu consum gurmand pentru castig extrem de mic asa ca mai bine ii gasesti un sweetspot pt o frecventa fixa maxima constanta si ii faci undervolt.

Cu piticul meu de 3070 scot default in superposition 8600 +/- 100pct si voltajul sare des de 1025mv si merge default in jur de 1930-1950 ca medie si trage la priza tot sistemul ~360W +/- 15W pe QHD dar cu ea undervoltata la 875mv si cu frecventa fixa pe 2000Mhz liniara scot scor 9000 +/-100pct lejer in superposition, temperatura mult mai mica (60-62*C vs 68-69*C) iar consumul nu sare de 280W +/-10W ceea ce e chiar misto. N-am reusit sa scot liniar 2100 din ea, doar 2070Mhz cu 975mv ceea ce e peste default cu mult.

Hint: vezi ce jocuri iei ca reper de bench pentru ca daca RTX core-urile intra in actiune placa consuma o idee mai mult si are nevoie de mic bump in voltaj ca e mai gurmanda in felul asta, in jocurile fara RTX placa uneori boosteaza si peste frecventa fixata de tine.

Last edited by agarici cu pedale; 17-12-2020 at 00:18.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2020, 00:30   #15
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Generatia asta oricum supravolteaza mai mult decat are nevoie pana la punctul in care oricum chipul cel mai probabil nu mai duce frecventa decat cu consum gurmand pentru castig extrem de mic asa ca mai bine ii gasesti un sweetspot pt o frecventa fixa maxima constanta si ii faci undervolt.

Cu piticul meu de 3070 scot default in superposition 8600 +/- 100pct si voltajul sare des de 1025mv si merge default in jur de 1930-1950 ca medie si trage la priza tot sistemul ~360W +/- 15W pe QHD dar cu ea undervoltata la 875mv si cu frecventa fixa pe 2000Mhz liniara scot scor 9000 +/-100pct lejer in superposition, temperatura mult mai mica (60-62*C vs 68-69*C) iar consumul nu sare de 280W +/-10W ceea ce e chiar misto. N-am reusit sa scot liniar 2100 din ea, doar 2070Mhz cu 975mv ceea ce e peste default cu mult.

Hint: vezi ce jocuri iei ca reper de bench pentru ca daca RTX core-urile intra in actiune placa consuma o idee mai mult si are nevoie de mic bump in voltaj ca e mai gurmanda in felul asta, in jocurile fara RTX placa uneori boosteaza si peste frecventa fixata de tine.
Hehe, eu te pricep pe tine dar tu crezi ca eu mai am rabdare de modelat "curve". Am avut parte de ele SUFICIENT tare demult
Eu arunc aici ce obtin si cu ceea ce, pasionatii n-au decat sa bibilieasca
In Valhalla sta bine merci peste 2ghz tot timpul, in Metro nu mai reuseste asta. Am tot testat de dragul testului. Cu Zotac asta se obtine, daca reuseste cineva mai mult si bine il invit sa partajeze.

Last edited by db00m; 17-12-2020 at 00:33.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2020, 00:34   #16
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,066
Mentioned: 138 Post(s)

PC-ul meu



Default

Crezi ca mie imi place ? Mi-e scarbade ele grav dar undervolting-ul pentru mine ma relaxeaza la ureche si din cauza asta il fac, munca mea se rasplateste prin silentiozitate totala chiar si in gaming si performanta e acolo dar intotdeuna incerc sa scot performanta mai sus decat default. "Curve"le se poate regla extrem de usor acum in Afterburner comparativ cu inainte. Alta avantaj e ca scade consumul (nu sunt zgarcit) dar merg pe principiul ca intra mai putin voltaj in componente, totodata sunt si mai reci rezulta viata mai lunga la componente.

Cu ce scrii bios-ul si de unde stii ce bios sa pui sa nu faci brick la placa ?
Azi i-am facut si eu bios update la placa mea.

Last edited by agarici cu pedale; 17-12-2020 at 00:40.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2020, 23:45   #17
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Cu ce scrii bios-ul si de unde stii ce bios sa pui sa nu faci brick la placa ?
Azi i-am facut si eu bios update la placa mea.

Nvflash64, vreo 10mb are si e luat de pe net. Am si o versiune _5.590.0 patched dar nu am folosit-o.
Brick nu am reusit ever la vreo placa, in cel mai rau caz "softbrick" si am facut recovery (Am un X1550 luat prin 2008 pe pci express special pt asta).
In general m-am uitat la numarul de alimentari (dar a mers si bios de msi care are 3*8pin) si la modelul de VRM.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 19:25   #18
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

S-a tot plimbat placa asta in familie si am ajuns la urmatoarele:
BIOS GALAX 390W obtine cele mai bune performante.
OC +121 GPU +467 MEM trece cu brio Metro, +133GPU crapa. De asemenea +133GPU trece toate celelalte jocuri, Furmark etc etc; in Metro (in benchmark a rulat si 10consecutive ok) efectiv crapa. Cu limita la 370W vs 392W se mentine in 74Grade vs 84 grade. Da, e galagioasa.
SuperPosition ruleaza si la +188 GPU. BIOS original vs Galax, acelasi OC rezulta 12200 vs 12700. Dupa spun si altii pe net, cu OC si mult curent extra se obtin cateva FPS in plus.
Scaneru OC din MsiAF scoate performante mai LOW fata de manual OC in toate apps/games testate, de asemenea GPU sta in 80 de grade.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2021, 17:22   #19
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 209
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

M-am luat dupa turma si am cumparat Thermalright Thermal Pad 12.8 W/mK, 85x45x1.5mm si un tub de Noctua NT-H1.
Prima tzapa: sub radiator sunt de 2mm, din ceva extrem de moale, nu a mers nici cu 1.5*2 si nici combinatie. Din pacate unul original s-a lipit de Thermalright, am ajuns la presat manual.
A doua tzapa: cu Noctua NT-H1 temperatura GPU e mai mare cu 3 4 grade, aplicat de 2x si acelasi rezultat.
Rezultate: pana in acest moment doar cu Metro am testat, crash dupa crash. In SuperPosition trece ok, dar hot spot a ajuns sa depaseasca 100 de grade chiar daca GPU ajunge la 84 doar, initial memoriile stateau pana in 85, ulterior au ajuns la 100 (la 104 105 ajungeam initial).
In concluzie, trebuie sa comand alt set de paduri si mai stau 1 luna pana ajung, iar la pasta termica am de forat.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2021, 01:50   #20
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,257
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tinand cont de faptul ca baza coolerului nu-i din aluminiu, de ce nu pui CLU/Conductonaut si gata?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia GeForce RTX 3070, RTX 3080 & RTX 3090 – Part VI – RTX 3090 ? AMD Ryzen 9 3900X LAB501 Articole 3 25-09-2020 20:31
Review ? Palit GeForce RTX 3090 GamingPro OC LAB501 Articole 0 24-09-2020 22:10
Nvidia GeForce RTX 3070, RTX 3080 & RTX 3090 – Part II – Prezentare, arhitectura LAB501 Articole 0 10-09-2020 16:10
Nvidia GeForce RTX 3070, RTX 3080 & RTX 3090 – Part I – Lansarea oficiala LAB501 Articole 3 01-09-2020 22:38
BIOS Backup / BIOS Modding Arise Modding 34 30-12-2016 08:19

 
Forum Stats
Members: 9,063
Threads: 24,530
Posts: 727,892
Total Online: 2720

Newest Member: ushio

Latest Threads
- by ibm390s
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.