fiecare cu lumen-ul si cu procesorul lui dar in momentul cand ai probleme la transferul de caldura dintre die si coldplate poti sa ai 10 radiatoare si 3 pompe pt ca nu poti sa racesti ce nu poti sa "atingi".
cum spuneai si tu LIMITS DISABLED. tine de bios si de producator deoarece nu toate placile de baza au limitele dezactivate.
eu nu am incercat lumen pe procesor neumblat dar am incercat diferite coolere pe procesor care poate sa TRIMITA caldura din die in coldplate si asa am tras concluziile de mai sus.
lumen-ul raceste, arctic raceste-ish, corsair nu raceste.
am vazut arctic 420 si corsair h170 pe 13900k "neumblate" si faceau throttle dar am vazut si nh-d15 care tine 75 grade cinebench pe 13900K (UMBLAT).
regula generala la aio-urile din ziua de azi este sa il iei pe ala care strange cel mai bine pt ca la corsair h170 diff intre prinderea stock si cea mesterita de mine erau approx 20grade pe 13900KS (stock cum zici tu, limits disabled), plus ca nu mai facea throttle in R23.
iar on topic, ramn la ideea sa se renunte la corsair pt ca sunt cel mult mediocre, nu poti controla pompa decat prin mizeria aia de soft si mini commander, ventilatoarele la fel pt ca au mufe retardate.
arctic are cea mai mizera prindere dintre toate, poate ai si noroc si nu iti loveste in condensatorii de pe langa socket.
nu zic nimic de thermaltake, msi sau idcooling pt ca nu le-am avut, am zis doar de ceea ce am avut.
puse toate pe acelasi procesor si aceleasi setari avand grija sa elimin cat mai multe variabile in asa fel incat sa conteze DOAR aio-ul.
ca la unii se stramba mai mult sau mai putin ihs-ul, sau ca este deja stramb, sau are solder-ul gauri in el (ca am mai vazut pe la delid-uri gauri in solder unde a prins o bula de aer sau ceva).
chiar zilele trecute vorbeam cu cineva caruia i-au scazut 10 grade pe aceleasi setari DOAR de la frame. personal nu credeam asa ceva daca nu vedeam, acum imagineaza-ti cat de STRAMB era procesorul ala

.
am un amic ce avea arctic 420 si aveam temperaturi mai bune eu cu arctic 240 cu prindere de fractal, te las pe tine sa ghicesti de ce
prinderea de nh-d15 este cea mai buna DE DEPARTE!
are acele arcuri care chiar apasa pe ihs doar ca s-a renuntat la acel design, din pacate acum in loc sa ne uitam la performanta acelor coolere stam sa masuram distantiere si sa verificam daca s-a intins pasta pe ihs...
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube