lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-01-2015, 19:23   #2001
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,155
Mentioned: 144 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu pateam in anumite cazuri cand miscam mouseul sa se auda in boxe un fasait , doar cand il miscam, am schimbat mouseul si nu se mai auzea, mi se pare ca si boxele le-am schimbat, una din doua a fost )
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2015, 12:11   #2002
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,703
Mentioned: 89 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am o placa audio interna care de fapt nu e conectata la slotul de PCIe, isi ia datele printr-un USB header si power-ul dintr-un Molex. Cand ma joc ceva 3D, scapa paraziti catre placa. Vreo solutie pentru chestia asta ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2015, 12:17   #2003
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,744
Mentioned: 756 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ferită pe cablul USB?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2015, 09:44   #2004
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,155
Mentioned: 144 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am o mica problema, defapt mai mult am nevoie de niste idei cat mai simple si low-cost in acelasi timp...

Am mult ramd DDR2 ECC dintre care un kit de 8GB DDR2 ADATA au o problema la racire si observ ca au, nu stiu daca asa au fost sau au fost schimbate, cel mai probabil au fost schimbate ca observ un silicon rosu pus pt a lipi racirea, revin cu poze... problema e in felul urmator...

http://www.memory4less.com/m4l_itemd...mid=1442575080

Daca observati aici in poza racirea e diferita si pe mijloc e putin iesita in afara fiindca are un chip mai mare, eh in momentul in care pica racirea pe acel cip din cauza arcurilor nu apasa/pica drept si observ ca 3 placute din 4 au chipul usor ciobit (foarte posibil sa nu mai functioneze corect modulele) dar in cazul in care sunt funtionale vreau sa fac in asa fel incat racirea sa fie oke...

1. indiferent ce fac racirea nu va pica pe cipurile de rami fiindca cipul din mijloc (vezi poza) este iesit in afara , nu cred ca ma vor ajuta nici thermal padurile fiindca trebuiesc unele groase, chiar si asa racirea nu va pica perfect, ci inclinat.

2. daca iau un ventilator special de racit ramii sau daca montez eu unul mai puternic deasupra lor, nu mai bine renunt la racire ca sa evit ciobirea lor in timp si mai rau ?

alte idei ?

SPOILER:






Last edited by agarici cu pedale; 24-02-2015 at 09:55.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2015, 10:03   #2005
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,155
Mentioned: 144 Post(s)

PC-ul meu



Default

YEP, racirea e schimbata si e foarte posibil sa nu fie modelul de e indicat pe racirea actuala.

http://www.thecomputerpartstore.com/...oduct_id=76421
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2015, 10:05   #2006
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,744
Mentioned: 756 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poți da o gaură acolo unde vine cip-ul ăla, și pui/lipești pe el un radiator separat.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2015, 10:12   #2007
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,627
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ideal e sa gasesti heatsink pentru FBDIMM. Chipul central se incalzeste cel mai tare si e nevoie de racire.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2015, 10:44   #2008
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,155
Mentioned: 144 Post(s)

PC-ul meu



Default

Yeah, dar mai greu banuiesc fiind ddr2 si probabil la un pret cam mare... racirea lor actuala e de toata jena, oricum as aseza-o nu pica perfect pe nici o parte din cauza arcurilor cretine...

NU, nu pot decupa si pune radiator, din 2 motive, unul chiar si asa nu vor pica oke si 2 nu am radiatoare de memorii mici

Last edited by agarici cu pedale; 24-02-2015 at 11:11.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2015, 11:25   #2009
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,627
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu



Default

agp, poate ai noroc si gasesti pe undeva fbdimm stricat, la pret de nimic, numai bun ca sa iei racirea de pe ele.

#2. Incalzesti metalu si il intinzi in o presa sau ceva... hammer time

Last edited by Pirat; 24-02-2015 at 11:30.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2015, 14:45   #2010
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,155
Mentioned: 144 Post(s)

PC-ul meu



Default

cu ce testati sursele in load ?

prime95 si hw monitor ... exista o combinatie mai buna de testare ? ma refer strict software...
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2015, 21:02   #2011
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,966
Mentioned: 63 Post(s)


Default

Eu dau in ele cu un soft rusesc, tiuie tot ce trebuie daca e sa puste ceva, pusca, nici o sursa second sau parasuta nu s-a pricopsit dupa OCCT :
http://www.ocbase.com ->
Marfa . Apoi poti urmari metode batranesti dar valide :
http://www.overclockersclub.com/reviews/atx_test_guide/

Sent from my Redmi Note using Tapatalk 2
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2015, 21:18   #2012
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,071
Mentioned: 31 Post(s)


Default

Furmark si Linx 0.6.5 e cam cel mai mare stres ce il poti aplica simultan, insa trebuie proc gurmand si minim sli ca sa rupi o sursa peste 500W. Testele realizate pe surse de diferite puteri aici pe lab mi se par f concludente sa estimezi cam ce piese sunt necesare, in functie de puterea sursei.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2015, 10:53   #2013
angel247
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bucuresti
Posts: 416
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se pare ca batranul meu Latitude E6500 P8400/2gb ram/15'' 1920x1200/quadro nvs160M da semne de oboseala . De cateva zile a inceput sa pulseze ecranul la interval random. Astazi vad ca s-a stins de tot ecranul , defapt numai lampile cred pt ca pe ecran afiseaza dar fara lumina. Ce poate fi ? este de la ecran sau ... e ceva mai simplu ?invertor .... sau altceva? L-am stins si l-am aprins si acum vad ca iar merge dar pulseaza lumina
angel247 is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2015, 11:33   #2014
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,155
Mentioned: 144 Post(s)

PC-ul meu



Default

nu caut sa rup surse ci doar sa le testez stabilitatea ... am cateva zeci de surse )
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2015, 11:38   #2015
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,155
Mentioned: 144 Post(s)

PC-ul meu



Default

asa vad treaba, lampa, invertor, condensator sau un circuit integrat , ambele se schimba usor... in stagiul acesta am mai multe monitoare dar n-am apucat sa ma uit in ele... daca e lampa e mai nasol ca se gaseste mai greu.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2015, 16:47   #2016
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,001
Mentioned: 1381 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by angel247 View Post
Se pare ca batranul meu Latitude E6500 P8400/2gb ram/15'' 1920x1200/quadro nvs160M da semne de oboseala . De cateva zile a inceput sa pulseze ecranul la interval random. Astazi vad ca s-a stins de tot ecranul , defapt numai lampile cred pt ca pe ecran afiseaza dar fara lumina. Ce poate fi ? este de la ecran sau ... e ceva mai simplu ?invertor .... sau altceva? L-am stins si l-am aprins si acum vad ca iar merge dar pulseaza lumina
invertorul zic eu. Foarte simplu de schimbat.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T14 AMD, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2015, 18:40   #2017
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cum zice mbc zic si eu.
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2015, 20:16   #2018
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,216
Mentioned: 351 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by angel247 View Post
Se pare ca batranul meu Latitude E6500 P8400/2gb ram/15'' 1920x1200/quadro nvs160M da semne de oboseala . De cateva zile a inceput sa pulseze ecranul la interval random. Astazi vad ca s-a stins de tot ecranul , defapt numai lampile cred pt ca pe ecran afiseaza dar fara lumina. Ce poate fi ? este de la ecran sau ... e ceva mai simplu ?invertor .... sau altceva? L-am stins si l-am aprins si acum vad ca iar merge dar pulseaza lumina
E posibil ca problema să fie de la invertor, dar există posibilitatea să fi ieșit mufa de alimentare din invertor, am īntāmpinat așa ceva, trebuie doar să desfaci rama display-ului și ar trebui să vezi invertorul.
Spor.

Un mic ajutor aici.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2015, 20:26   #2019
angel247
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bucuresti
Posts: 416
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bun ghidul ... e operatiune de weekend daca nu ninge la munte sa dau o placa , faza ciudata acuma merge perfect, a prins de frica oare? numai chestii ciudate saptamana asta. Marti am ajuns prin bragadiru si am luat niste bare transversale thule, au fost montate de vanzator pe masina, ajung acasa le dau jos, incep sa scot suruburile (am puncte fixe de prindere) cand sa il dau jos pe ultimul tragedie, se invarte il gol piulita de pe masina in care intra surubul asa ca in fiecare seara dau cu wd40 si incerc sa il scot ) ...bad week 4 me
angel247 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2015, 13:30   #2020
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,053
Mentioned: 684 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cunoasteti careva prin Bucuresti un centru de recuperare date?
Cred ca e nevoie de recuperare la nivel de platan, pentru ca hdd-ul nu mai este recunoscut de PC.
O sa incerc sa-l pun pe alt controller (alt PC), poate poate.

Nu cred ca a cedat la nivel de platan/capete. Cred ca este ceva electronic.

Daca pot face rost de un alt hdd identic (acelasi model), sunt sanse sa-l resuscitez? Ca la asa ceva nu ma pricep deloc din pacate. Poate merge posa placa electronica de la altul, nu stiu ce sa zic.

Help
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,089
Threads: 24,732
Posts: 733,260
Total Online: 934

Newest Member: 1baiat

Latest Threads
- by Arise
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.