lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-08-2020, 05:53   #1
vincentiu2002_cg
Senior Member
 
vincentiu2002_cg's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 396
Mentioned: 7 Post(s)


Default Recomandare placa baza AM4 sau Intel 1155 v2/1200 cu sloturi SODIMM up to 64 GB

Salut,

Am cautat o placa de baza care sa aiba sloturi SODIMM (memorii laptop) socket AM4 pentru a pune un 3700X/3900X si 32/64 GB DDR4. Sunt convins ca exista, dar eu nu am gasit.

Daca cineva are vreo idee/link care sa corespunda criteriilor de mai sus, ii raman indatorat.

Eventual aceleasi cerinte (SODIMM max 64 GB) pe Intel socket 1151 v2 sau
1200.

Multumesc anticipat.
O zi frumoasa tuturor!
vincentiu2002_cg is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2020, 17:38   #2
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 436
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vincentiu, nu cred ca exista - cel putin pana acum, ce vrei tu. Exista o singura placa de baza Asrock cu chipset A320, cu SO-DIMM-uri, dar suportul pentru ea se opreste la 3400G.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2020, 18:49   #3
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 907
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Formatul se cheama "Thin mITX".
Dar imi este greu sa cred ca vei gasi la noi.

Ma manca si pe mine undeva ... dar cand am vazut la ce scoruri ajung in total am luat un miniPC Asus PB60 (procesor tot pe socket 1151 v2) si cu asta basta.

+ ca placile alea sunt facute sa ruleze cu sursa de laptop ... ceea ce nu cred ca iti va suporta 3700x sau 3900x sau 9900k sau orice puternic.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2020, 19:08   #4
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,664
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Defapt placile alea pot sa ruleze cu PICO ITX care costa mult dar eficienta e foarte sus indiferent de load + brick de cati amperi ai tu nevoie si ii duce fara probleme sau sursa de dimensiune mica daca are nevoie de GPU, bineinteles inverstitia aiurea.
Daca nu are nevoie de GPU pentru server/nas/vm este exact ce ce trebuie o sursa pico pentru homelab.
Zine te rog care e scopul si configul final ? VM ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2020, 06:47   #5
vincentiu2002_cg
Senior Member
 
vincentiu2002_cg's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 396
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Va multumesc pentru mesaje.

As vrea sa fac un homelab cu un Ryzen 7 macar, pt numarul mare de core threads.
VM only.
Nu conteaza partea video.

Am si un kit SODIMM de 32 GB si unul de 64 GB nefolosite....

Last edited by vincentiu2002_cg; 18-08-2020 at 09:56.
vincentiu2002_cg is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2020, 19:35   #6
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1,651
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu

Default

un adaptor memorie laptop-placa de baza desktop ai cautat?
SPOILER:

youtube.com/watch?v=PF8Dfgl3Wx4

https://www.aliexpress.com/item/32861025177.html

cuvinte cheie Laptop DDR4 SO-DIMM To Desktop DIMM Memory RAM Connector Adapter

atentie la: ryzen sa fie generatie 3 sau 4 daca mai astepti, nu 1 si 2 datorita compatibilitatilor.

chipset-ul desktop-ului preferabil cat mai recent, urmeaza sa apara a520 ieftin(speram si bun).
__________________
Ryzen has fallen
labuser is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2020, 06:20   #7
vincentiu2002_cg
Senior Member
 
vincentiu2002_cg's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 396
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by labuser View Post
un adaptor memorie laptop-placa de baza desktop ai cautat?
Nici nu stiam ca exista asa ceva

Prima placa de baza chipset A520 a aparut deja la pcgarage - Asus A520M-K

Multumesc mult pentru idee.
vincentiu2002_cg is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2020, 08:17   #8
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,336
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu țin un Microserver Gen8 pe o sursă tip PicoPSU.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2020, 08:28   #9
burtal
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 419
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Nu ar fi mai simplu sa vinzi cele 2 kituri si sa iei ce ram iti trebuie,in loc sa te complici cu adaptoare and stuff? Ca banuiesc ca nu ai nevoie de at√Ęta ram in home lab
burtal is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
1200, am4, amd, intel, sodimm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare placa de baza pentru Intel Coffee Lake I5-8400 Niku Placi de baza 6 21-05-2018 15:21

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,958
Posts: 756,751
Total Online: 818

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by Bogd4n
- by Tile
- by dic1
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 05:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.