lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-06-2021, 13:56   #1
UY.Scuti
Member
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)


Default program care face imagine identica continut windows

.

Last edited by UY.Scuti; 03-08-2021 at 15:33.
UY.Scuti is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 14:10   #2
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,346
Mentioned: 827 Post(s)

PC-ul meu

Default

Macrium Reflect Free face asa ceva.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 16:49   #3
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,859
Mentioned: 760 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pe vremuri îi zicea Norton Ghost din Hirens CD, apoi lumea s-a orientat spre Acronis True Image, iar de când s-au prostit rău de tot ăștia, Macrium Reflect Free a devenit ce trebuie.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 17:23   #4
QzE
Member
 
QzE's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Bucuresti
Posts: 167
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Clonezilla. Open source. Face backup, dar la nivel de partiție sau drive.

Last edited by QzE; 19-06-2021 at 17:25.
QzE is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 18:58   #5
UY.Scuti
Member
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)


Default

.

Last edited by UY.Scuti; 03-08-2021 at 15:33.
UY.Scuti is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 02:17   #6
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,847
Mentioned: 174 Post(s)

PC-ul meu

Default

Observ ca nici tu nu stii despre ce vorbesti.
Clona este copia in oglinda, fidela, a informatiei de pe un dispozitiv de stocare (hdd, ssd, usb disk, etc). Asadar ceea ce vei clona se va regasi "identic si la fel" pe noul dispozitiv.
Trebuie ca dimensiunile celor 2 hdd/ssd sa fie cat mai apropiate si formatate la fel (Mbr ori Gpt), altfel intri in ceata.
Eu personal am patit-o acum 3 luni, cand am incercat sa fac "asistenta" online si doar atunci cand l-am avut in mana am reusit sa-l rezolv in cateva minute.
Asa ca iti recomand sa cauti ajutor la cineva care stie. De preferat sa bei o bere linistit, decat sa faci vreo prostie.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 16:28   #7
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,186
Mentioned: 695 Post(s)

PC-ul meu



Default

Al doilea nu trebuie formatat. Cand pui clona, il face exact cum era primul, pt ca poti pune clona pe un ssd/hdd blank, din fabrica.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 16:38   #8
firewind
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 225
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Are si Samsung un utilitar care face clona, folosit la ssd...Samsung Magician.
firewind is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 17:18   #9
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,186
Mentioned: 695 Post(s)

PC-ul meu



Default

Se numeste data migration. Magician e pt altceva.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2021, 13:07   #10
dic1
Senior Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 465
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Toate porgramele de mai sus sunt pt a clona partitii (sau tot discul). Sunt bune pentru backup si pentru a face upgrade la disc pe acelasi sistem. Se pastreaza absolut tot, inclusiv hostname, adresa IP si licenta de Windows.

Dar exact astea 3 devin potentiale probleme cand pui clona pe un alt sistem, pierzi licenta Windows pe laptopul nou (va trebui activata cumva). Daca vei utiliza ambele sisteme in aceeasi retea Windows cred ca trebuie sa schimbi hostname la unul din ele si IP-ul (daca nu e DHCP).
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2021, 19:26   #11
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,186
Mentioned: 695 Post(s)

PC-ul meu



Default

Licenta win nu are treaba cu ip, dns, hostname. Se activeaza pe machine ID.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battleborn nu va mai avea continut nou LAB501 Nivelul2 0 19-09-2017 10:11
Ashes of the Singularity primeste continut nou LAB501 Nivelul2 0 27-04-2016 17:20
Program transfer Windows de pe un SSD pe altul [Wanted] Memorii & stocare 4 29-07-2014 16:57
Calculatorul booteaza, intra in windows, dar nu imi afiseaza imagine ionut82 Cutia de sub birou 9 26-04-2012 20:18
Program cu care sa scot niste screanuri de pe un DVD [Wanted] Memorii & stocare 2 19-03-2010 07:55

 
Forum Stats
Members: 9,131
Threads: 24,908
Posts: 736,991
Total Online: 921

Newest Member: lenqj

Latest Threads
- by brhams
- by fedayn
- by Gotul
- by matose
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.