lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Telefoane mobile si alte gadgeturi
Connect with Facebook

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31-08-2021, 20:23   #4261
vibeup
Senior Member

vibeup's Avatar

Mentioned: 282 Post(s)

PC-ul meu

Sa nu uitam ca multa lume foloseste telefonul cu folie sau sticla de protectie... asa am si eu pe iphone 11 si in soare din cauza foliei se vede naspa.
Old 28-09-2021, 22:57   #4262
mirciusx
Senior Member

mirciusx's Avatar

Mentioned: 324 Post(s)

PC-ul meu

Ce optiuni as avea pana in 4000 lei, un telefon pe care sa il tin vreo 4 ani?

Momentan 4000 lei iPhone 12 Pro 128gb e un preț bun? Variante ar mai fi Huawei P40 Pro 4000lei, One Plus Pro 8 (3500lei), eventual 9 (4400lei), daca coboara pretul intre timp.

LE. Ce ma intereseaza in mod deosebit este partea foto-video, si stabilitate. Cam atat.

Last edited by mirciusx; 28-09-2021 at 22:58. Reason: LE
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2021, 06:21   #4263
Bugsy004
Ancient friend

Bugsy004's Avatar

Mentioned: 375 Post(s)

PC-ul meu

Poco F3, 256GB, 8GB RAM... la 2100 lei.... cu Snapdragon 870...
Sau
Mi 11
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 29-09-2021, 07:16   #4264
mbc
VIP

mbc's Avatar

Mentioned: 1466 Post(s)

PC-ul meu

Ce treaba are Poco F3 cu fotografia si stabilitatea? Niciuna! Se incalzeste repede si isi scade luminozitatea ecranului, dar hai sa lasam asta la o parte. Camera foto e printre cele mai proaste. Daca camera foto e o prioritate, atunci trebuie ceva de la Apple, Google sau Samsung.
Old 29-09-2021, 08:52   #4265
kretzu77
Ancient friend

kretzu77's Avatar

Mentioned: 726 Post(s)

PC-ul meu

@mirciusx, daca folosesti serviciile google nu lua Huawei. Daca nu, cam ala ar fi.
Eu as merge pe S21 Ultra la 4100 lei sincer (cauta pe facebook Paul Buzgau (Arad). Vinde la pret bun, cu fc si garantie la Samsung Ro (deci legit).
Am prieteni care si-au luat de acolo si e ok. De acolo o sa-i iau si eu nevestei un S21 5g (astept o culoare anume).
Dar la video e complicat pe android, nu vei scoate ce scoate iphone 12 pro si la telefoane de 6000 lei. Parerea mea. Pe foto, S21 Ultra este si peste 13 pro parerea mea (foto date jos si analizate pe monitor de 27, nu comparate pe ecrane).
Sincer cred ca S21 iltra il bate in multe cazuri vchar si pe 40 pro debla huawei.

Last edited by kretzu77; 29-09-2021 at 08:55.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2021, 09:05   #4266
Bugsy004
Ancient friend

Bugsy004's Avatar

Mentioned: 375 Post(s)

PC-ul meu

Pentru poze, da, atunci un flagship, Samsug, Huawei, Xioaami sau Aple.
DAR Samsung nu merită dacă are Exinos... banii sunt ai tăi.

Best camera phone 2021: our picks for the best smartphone cameras right now... poate ajută...

Last edited by Bugsy004; 29-09-2021 at 09:08.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 29-09-2021, 10:04   #4267
kretzu77
Ancient friend

kretzu77's Avatar

PC-ul meu

Ba merita man, ca nu dai benchmark pe tel. In utilizare zilnica, procul asta nou e chiar ok, mult peste generatia veche. Singurul dezavantaj pe care il vad acum la samsung e ca-ti baga pe gat multe softuri de la ei la inceput. Dar poti dezactiva multe din ele. In plus, se mai bat cap in cap anumite update-uri la aplicatii care sunt si in goole play store si in Samsung Store. Atat.
Eu am 990 pe note 20 ultra si e ok. Nici nu am dat vreodata benchmark sa vad cat scoate comparativ cu snapdrogon.
Cu ce ma ajuta ca ajung seara acasa cu 30% baterie, comparativ cu 40% snapdragon? Oricum il bag la incarcat.
Daca vreau bat mai mult, activez saverul si e peste tel cu snapdragon (ar fi si rusinos sa nu fie, ca e soc-ul lor si au acces la toate functiile din firmware la activare).

Last edited by kretzu77; 29-09-2021 at 10:09.
Old 29-09-2021, 10:06   #4268
mbc
VIP

mbc's Avatar

PC-ul meu

Samsung nu iti mai baga pe gat atatea, te intreaba daca vrei ceva, zici nu si gata. E o problema cu reclamele, dar le dezactivezi si merge ok dupa.

Dezavantajul pe care il vad eu cu Exyno este viata bateriei - care se pare ca s-a rezolvat cel putin partial - si calitatea pozelor - care e dependenta de procesarea care se afla in SOC si este inferioara in Exynos in comparatie cu Snapdragon.

Galaxy S20 FE 5G este in Romania cu Snapdragon dar na... deja are un an vechime.
Old 29-09-2021, 14:54   #4269
geo2160
Senior Member

Mentioned: 1 Post(s)

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Cu ce ma ajuta ca ajung seara acasa cu 30% baterie, comparativ cu 40% snapdragon? Oricum il bag la incarcat.
Daca vreau bat mai mult, activez saverul si e peste tel cu snapdragon (ar fi si rusinos sa nu fie, ca e soc-ul lor si au acces la toate functiile din firmware la activare).
Asta cu "cu ce mă ajută 40% în loc de 30%" e un argument jenant prin care încerci să justifici că ai dat o căruță de bani pe un produs inferior. Deasemenea, dacă activezi battery saver pe snapdragon, o să fie și el peste ce îți oferă Exynos. Problema la Samsung în momentul de față e mai degrabă procesul de fabricație. Mereu au fost în urma TSMC pe partea de eficiență, care se simte cel mai mult pe smartphone-uri, iar Apple și Qualcomm folosesc TSMC.

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
Ce optiuni as avea pana in 4000 lei, un telefon pe care sa il tin vreo 4 ani?

Momentan 4000 lei iPhone 12 Pro 128gb e un preț bun? Variante ar mai fi Huawei P40 Pro 4000lei, One Plus Pro 8 (3500lei), eventual 9 (4400lei), daca coboara pretul intre timp.

LE. Ce ma intereseaza in mod deosebit este partea foto-video, si stabilitate. Cam atat.
Dacă intenționezi să ții un telefon atât de mult timp ordinea brandurilor e următoarea, cu condiția să fie modele lansate în același an

Apple>Google Pixel>Samsung>restul

Samsung poate fi pus pe locul 2 în România deoarece au un lanț de distribuție și suport bine pus la punct. Dacă locuiești în București, poți să rezolvi multe probleme service/garanție în reprezentanță oficială în câteva ore. Huawei au și ei același beneficiu, dar nu mai au google play.

Last edited by geo2160; 29-09-2021 at 15:00.
geo2160 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2021, 15:02   #4270
madhorsefuzzy
Senior Member

madhorsefuzzy's Avatar

Mentioned: 160 Post(s)

PC-ul meu

Mai ales ca Samsung se jura ca de acum vor tine suportul 4 ani si nu cum faceau pana acum doar 1,5 - 2 ani de la lansare motiv pentru care am si abandonat Samsung (nu ca i-ar pasa cuiva de ce fac eu ...).
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2021, 15:04   #4271
geo2160
Senior Member

După perioada de suport am făcut și eu clasamentul. Să vedem ce zice Google în câteva săptămâni cu Pixel 6.
Old 29-09-2021, 15:11   #4272
mbc
VIP

mbc's Avatar

PC-ul meu

Suportul la Samsung Galaxy S20 FE 5G-ul meu este pur si simplu extraordinar. In fiecare luna intre 15 si 25 a lunii, vine update-ul de security.

Initial asa era si la OnePlus Nord, dar dupa primele 2-3 luni cand venea imediat, acum vine o data la 2-3 luni, cam asa.

Mai mult, la Samsung nu am avut niciodata buguri introduse cu update-ul, situatie care la OnePlus s-a intamplat cel putin o data, la Xiaomi nu mai zic.
Old 29-09-2021, 15:15   #4273
geo2160
Senior Member

Până și chestiile de bun simț sunt extraordinare la Samsung acum. Și te iei de mine când îți zic că ești fanboy
Old 29-09-2021, 15:18   #4274
mbc
VIP

mbc's Avatar

PC-ul meu

Nu sunt chestii de bun simt, sunt exceptii. Remember LG? Remember Motorola? Ma iau de tine pentru ca ai ceva cu Samsung si nu poti privi obiectiv lucrurile. Daca te uiti mai atent la ce scriu despre Samsung, scriu atat partile bune cat si partile rele. Nu mi-e clar daca ti-e clar ce inseamna fanboy.
Old 29-09-2021, 16:24   #4275
mirciusx
Senior Member

mirciusx's Avatar

PC-ul meu

Facem ce facem și tot in Apple o dăm. Și eu care mă gândeam că scap de ei. Sincer sa fiu, in ultimii 4 ani, lăsând la o parte neajunsurile iOS-ului, cel puțin pentru mine, a fost un telefon ok, însă nu l-am simțit ca fiind premium niciodată.

Dar am fost foarte încântat de Huawei P9, pentru ce mă interesa pe mine, trecând peste faptul Androidului, care a lipsit cu desăvârșire in update-uri. La fel am pățit și cu Samsung Alpha, chiar foarte frustrant pe partea asta. Cât am mers in paralel P9 cu iP7, am folosit doar P9 pentru poze, avantajele fiind net superioare. Pe partea de video, iP7 excela, fără doar și poate, unde P9 era in bălării.

Anii au trecut, mi-am dat seama ca folosesc telefonul la nivel basic. Adică Instagram, whatsapp, Telegram, gmail, maps (aici Apple e slab și va fi mereu astfel vs google maps), waze, mi band, garmin Connect, Strava, aplicații de vânt și vreme, câteva jocuri tip puzzle, remote, facebook, Messenger uneori, comenzi online, revolut, Tapatalk, Discord, Reddit, Uber și Bolt, Go Pro, boloboc, deci nimic fancy. Mă gândesc ca suntem cam toți pe acolo. Sunt ferm convins că mai sunt aplicații utile de care nu am aflat încă de ele. Voi ce ați mai găsit util?

In afara de cele de mai sus, folosesc foto video, unde frec telefonul in ultimul hal. Mai ales pe editare și postarea pozelor în mediul online.

Ca o notă, pozele le-aș prelucra pe desktop, însă mi-e ca pierd la calitate când fac Download din iCloud, apoi importă, exportă, și aici e buba, revenind la temerea pierderii calității pozei, folosesc Telegram ca sa le trimit pozele pe desktop <-> telefon. Momentan altă variantă nu am găsit, de aici și faptul ca prefer să le prelucrez pe telefon. Nu e rău, dar e incomod, totodată tot ce prelucrez se duce iarăși în iCloud, nu le mai trimit pe Telegram ca sa le am și pe desktop, în ideea de a face un backup local.

Ce mă deranjează la iPhone ar fi următoarele, nu neaparat in ordinea prezentată, și anume,
- iCloud nu face backup pe date, doar wifi.
- call log ul e ca la un Nokia 3310, chiar mai rău, limitat la 100 de apeluri (Huawei excelează aici, nu mai știu la Samsung cum este)
- in special sistemul de partiționare și backup in iCloud și pe telefon a pozelor. Asta cred că este cel mai deranjant aspect, nu poți muta pozele in foldere și sa dispară din “recents”
- softul pe camera este super basic. Point and shoot. Opțiunile sunt super basic. Adică pentru un flag ship, care se ține pe foto, te aștepți la mult mai mult. Pe lângă asta nu exista in Apple Store o aplicație contra cost care să ajungă la nivelul P9-ului, telefon apărut în 2016.
- pe video la fel. Chiar și sistemul de blocare a AE/AF este enervant
- mai sunt și altele, însă de-a lungul timpului, vrând, nevrând, m-am obișnuit cu ele. Țin minte că in prima luna doream sa-l îl sparg aproape în fiecare zi.
Old 29-09-2021, 16:54   #4276
kretzu77
Ancient friend

kretzu77's Avatar

PC-ul meu

Quote:
Originally Posted by geo2160 View Post
Asta cu "cu ce mă ajută 40% în loc de 30%" e un argument jenant prin care încerci să justifici că ai dat o căruță de bani pe un produs inferior. Deasemenea, dacă activezi battery saver pe snapdragon, o să fie și el peste ce îți oferă Exynos. Problema la Samsung în momentul de față e mai degrabă procesul de fabricație. Mereu au fost în urma TSMC pe partea de eficiență, care se simte cel mai mult pe smartphone-uri, iar Apple și Qualcomm folosesc TSMC.
Amice, esti idiot.
Iti dai cu parerea fara sa stii la ce folosesc telefonul.
Autonomia si procesarea foto/video au fost la coada (conditia bateriei a fost sa ma tina o zi plina si atat).
Altele au fost necesitatile mele cand am luat telefonul. O fi inferior hw altor modele acum. Atunci nu prea era.
Nici nu treceam la el de la note 9 daca nu avea un skill specific, folosit de mine 2-3 ore pe zi minim in sedinte/intalniri si care nu era pe alte telefoane la acea vreme. Avea ceva huawei, dar am nevoie de mediul google musai.

Last edited by kretzu77; 29-09-2021 at 16:58.
Old 29-09-2021, 16:54   #4277
geo2160
Senior Member

Așteaptă două săptămâni să vezi Pixel 6 atunci. Sunt cam singurele modele care acoperă segmentul de piață al iPhone în ecosistemul android.

Poți încerca și Sony dacă zici că preferi să editezi pe desktop și să filmezi mult, dar au chichițele lor specifice și nu mai au suportul software "ca pe vremuri".

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Amice, esti idiot.
Românisme tipice. Nu știu cum mi-am permis să nu fiu de acord cu tine sau să îți atrag atenția asupra unui argument fără bază.

Last edited by geo2160; 29-09-2021 at 16:58.
Old 29-09-2021, 16:56   #4278
kretzu77
Ancient friend

kretzu77's Avatar

PC-ul meu

Quote:
Originally Posted by geo2160 View Post
Până și chestiile de bun simț sunt extraordinare la Samsung acum. Și te iei de mine când îți zic că ești fanboy
Ai incurcat borcanele. Apple a prezentat anul asta 120hz ca pe ceva extraordinar, nu samsung.
Eu cand trageam raw pe htc, apple se laudau 30 min la lansare ca au rotunjit colturile la iconitele de pe ecran. =)))

Last edited by kretzu77; 29-09-2021 at 16:59.
Old 29-09-2021, 17:01   #4279
geo2160
Senior Member

Bine "amice". Ai înțeles tot.
Old 29-09-2021, 17:01   #4280
mirciusx
Senior Member

mirciusx's Avatar

PC-ul meu

Jerry Ghionis trăgea jpg. La un workshop sau ceva prezentare, îl întreabă unul de raw. “Ce-i ăla?! N-am auzit până acum.” Ăsta fiind top 10 fotografi de eveniment din lume. N-aș trage jpg decât in condiții de lumină bune. DR (dynamic range) e tatăl Raw-ului, altfel…

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules