lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-01-2018, 17:41   #941
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

alea sunt bune pentru un server care foloseste reg. Ar fi o idee sa schimb gen8-u cu un server rackabil. (oricum voi monta un rack)
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2018, 17:56   #942
AMizil
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Server rackabil = zgomot mare.

Microserververul e un compromis perfect pt SoHo sau home useri.


Sent from my iPhone using Tapatalk
AMizil is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 13:20   #943
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

rack-ul va fi in camera tehnica. M-as uita dupa un server 2U ca sa nu aiba ventilatoare asa de mici, cel putin 80x80.
Totusi as fi curios cat zgomot ar fac si daca s-ar auzi prin usa. Voi vedea ce si cum in viitor.

microserverul il voi baga oricum in rack, plus un switch si un UPS.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 13:55   #944
AMizil
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)


Default

De regula pe Cpu sunt coolere pasive, iar ventilatoarele trebuie sa bage un debit mare de aer pentru a prelua toata caldura de la componente. Tot ce am vazut server rackabil Dell, IBM, hp, Cisco intra in categoria de mai sus si nu poti sta in aceeasi camera cu ele fara a avea un disconfort major.


Sent from my iPhone using Tapatalk
AMizil is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 14:33   #945
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,799
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu exista cooler pasiv pe servere, ce vorbim aici? Ventilatoarele sunt pozitionate lateral, ca si intr-un cooler turn doar ca sunt mai mici sau este o anumita distanta intre ventilator si radiator.

Cu un 1u modern cu 1 proc poti sta in camera. Cu un 2u aproape ca poti dormi. Cu un tower poti dormi. 1U intr-o camera alaturata e ok, daca ai o usa decenta.
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 14:46   #946
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,596
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
rack-ul va fi in camera tehnica. M-as uita dupa un server 2U ca sa nu aiba ventilatoare asa de mici, cel putin 80x80.
Totusi as fi curios cat zgomot ar fac si daca s-ar auzi prin usa. Voi vedea ce si cum in viitor.

microserverul il voi baga oricum in rack, plus un switch si un UPS.
Imprumuta niste ventilatoare de turatie mare de 80 (chiar si niste 120 de bench) si le pui in camera tehnica.

Si vezi cum se aud de pe hol sau din camera de deasupra (daca o ai la demisol or smthing).

win
__________________
Ne nastem pe rand si murim pe sarite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 14:48   #947
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,596
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Cu un 1u modern cu 1 proc poti sta in camera. Cu un 2u aproape ca poti dormi. Cu un tower poti dormi. 1U intr-o camera alaturata e ok, daca ai o usa decenta.
Daca e un jeg din ala de Blade mai vechi de la HP, well ... naspa.
Ca doar nu o lua unul nou si modern pentru asa ceva.
__________________
Ne nastem pe rand si murim pe sarite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2018, 13:33   #948
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Multumesc de ideia cu ventilatoarele.

Intre timp am achizit 2 placute de 4gb sia cums e misca mai bine serverul.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 15:04   #949
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

A venit procu', dar nu vrea sa scaleze frecventa deloc. What can i do ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	RDP.jpg
Views:	423
Size:	65.9 KB
ID:	61449  

Last edited by kpy_here; 29-05-2018 at 13:13.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 15:05   #950
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,799
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sa scaleze frecventa cu ce anume?
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 15:06   #951
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cand e in idle, sa isi reduca frecventa.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 15:07   #952
AMizil
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Scalare te referi la cresterea frecventei la 3.3Ghz? Doar in load mare pe un core ..da-i un benchmark cpu


Sent from my iPhone using Tapatalk
AMizil is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 15:08   #953
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,792
Mentioned: 159 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

stop running windows
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 15:11   #954
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,799
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kpy_here View Post
Cand e in idle, sa isi reduca frecventa.
Pai vezi sa nu fie "high performance" in power management, sa fie profilul pe balanced in BIOS-ul Microserverului si sa reinstalezi INF-ul intel dupa ce schimbi procul. Dupa toate astea, sa dai un restart.
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 16:39   #955
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am urmat toți pașii din nou fără succes
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 18:00   #956
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,168
Mentioned: 83 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
stop running windows
Is tare curios daca pot rula maOS Server pe jucaria aia. Daca e asa, imi iau unul )
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 19:01   #957
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,799
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kpy_here View Post
Am urmat toți pașii din nou fără succes
Reinstall de windows?
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2018, 19:57   #958
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Fuck it. il las asa. nu am timp de bibilit la el.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2018, 17:38   #959
Namerklan
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 144
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

in BIOS intri la Power Management -> HP Regulator si schimbi in "OS Control"
Namerklan is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2018, 17:56   #960
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am testat și asa. Toy pe frecventa fixa răm├óne
kpy_here is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 14:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 05:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 17:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 13-08-2009 23:59

 
Forum Stats
Members: 9,572
Threads: 27,857
Posts: 782,216
Total Online: 2248

Newest Member: Leonard

Latest Threads
- by Kspic
- by LAB501
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.