lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-02-2022, 16:13   #1
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 408
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default Coaxial over LAN si router Huawei HG8247W5

Salut,

Frate-meu și-a schimbat providerul de net( Telekom->Orange) , dar televiziunea la noul router este prin coaxial ( noi prin pereți avem trase doar cabluri lan)
Routerul este in rack , langa patch panel-ul RJ45 cat6a .

Știe cineva cum putem trimite semnalul coaxial pană la TV ? ce adaptoare, și cum se cheama mufele.

Mulțumesc frumos !
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1 Router.jpg
Views:	125
Size:	481.9 KB
ID:	74468   Click image for larger version

Name:	Spate TV.jpg
Views:	113
Size:	452.7 KB
ID:	74469   Click image for larger version

Name:	Cablu Intrare TV.jpg
Views:	116
Size:	415.3 KB
ID:	74470  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2022, 18:53   #2
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,216
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Hmm, pai din cate stiu eu Orange s-au dezvoltat pe infrastructura fixa a Telekomului, si cel putin pe parte de servicii fixe, ar cam trebui sa fie unu si acelasi.

"Router"-ul ala, de fapt este un ONT/Media Converter. Deci iti converteste semnalul de pe fibra optica in digital (ethernet) sau analogic (coaxial). Din ce vad eu acolo in poze...tu si pana acuma intri in TV cu, coaxial.
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2022, 19:20   #3
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,277
Mentioned: 65 Post(s)


Default

https://a.aliexpress.com/_mNsytJO

De incercat n-am incercat.

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2022, 19:26   #4
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,442
Mentioned: 774 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poți încerca să trimiți semnalul TV prin cablu de rețea dar posibil să ai probleme de calitate și "purici". În mod normal ar trebui folosit cablu coaxial RG6, care are ecranarea lui și o anumită impedanță (50 sau 75 Ohmi pentru semnalul TV).
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2022, 21:29   #5
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 408
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

@M3kk , adaptorul ala pare sa fie doar între ONT/Media Converter(Router) si patch panel (Plus trebuie cablu coax) , dar la capatul celalalt , ca sa intre in TV este alta mufa.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2022, 21:40   #6
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,216
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Tu omiti sa ne dai niste detalii esentiale. Pana sa schimbi providerul, cum functiona?
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2022, 21:47   #7
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 408
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

@ithanium2 , inainte cu Telekom, over lan functiona, intra cablu de net(Rj45) in decodor/receiver telekom si din decodor hdmi in TV
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2022, 22:14   #8
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,216
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Ok...deci cum banuiam, probabil avea serviciul de IPTV de la Telekom si receiverul HD IPTV.
Mno, aici ar fi doua probleme cred. Din cate stiu eu, Telekom sunt singurii (din astia mari) ce aveau servicii IPTV, nu stiu in ce masura Orange au preluat - https://comunitate.orange.ro/questio...a-iptv-telekom

Din ce m-am uitat, Orange ofera un mediabox Vestel, care nu are port ethernet (sa poti testa macar) sau card CI+.
Ce poti sa faci sa incerci sa iei un mediabox IPTV si sa testezi daca functioneaza. De exemplu - https://www.elstar.ro/Receptoare/IPTV Poti sa ii suni inainte si sa ii rogi sa te ajute cu un sfat, probabil oamenii s-au mai lovit de situatii.

Daca nu... https://www.orange.ro/servicii-fixe/...-go/tv-go-box/


PS: eu sunt cu casa in constructie, si tocmai pentru rahaturi dinastea m-am decis sa duc in camere si coaxial
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2022, 22:47   #9
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,277
Mentioned: 65 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by FeierFlorin View Post
@M3kk , adaptorul ala pare sa fie doar între ONT/Media Converter(Router) si patch panel (Plus trebuie cablu coax) , dar la capatul celalalt , ca sa intre in TV este alta mufa.
La capatul celalalt mai pui inca o mufa din asta si din ehetnet faci inapoi la coax, si intri in TV.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2022, 00:15   #10
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bucurstadt
Posts: 1,162
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu adaptoarele pe care le-a prezentat @M3kk nu o sa iti mearga fiindca nu o sa ai match de impedanta intre coax si cat6a, rezulta pierderi mari de semnal.

Ai nevoie de video balun-uri, cum sunt cele de aici: https://www.dipolnet.ro/set_balun_ca...lan_R94200.htm

Atentie, ele NU convertesc semnalul TV digital in pachete IP pe care sa le poti integra intr-o retea.

Chiar daca ei zic ca se pot folosi in paralel cu o retea ethernet pe acelasi cablaj, ei presupun ca te vei limita la retea 100Mbit care foloseste doar 2 perechi din cele 4 ale cablului cat6a, celelalte 2 fiind alocate semnalului TV

Cred ca cel mai safe e sa aloci tronsoanele de cablaj ethernet doar pt semnalul TV si sa nu legi si ethernet.
E de experimentat…


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2022, 14:59   #11
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,119
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu



Default

La cat chin cu adaptoare, convertoare, pierdere ethernet la TV, eu trageam coaxial din ala negru de 3 ori pana acum pe la exteriorul casei (sub streasina nici nu cred ca se observa). Iar de la peretele interior la TV prin plinta din aia cu canal cablu (desi, doar un coaxial cred ca incape si sub cea normala).
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2022, 23:51   #12
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 408
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

@allexb multumesc frumos, mai am un amic care mi-a recomandat același lucru, https://www.dipolnet.ro/set_balun_ca...lan_R94200.htm
@kretzu77 , E la un apartament care l-am luat prin 2014 , numai eu știu cat m-am chinuit sa trag cabluri lan cat6a ,prin pereți , era păcat sa atarne un cablu, plus. am rack de 10''la apartament ,ceva rar
@M3kk , merci , dar era prea simplu sa fie adevarat
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2022, 00:23   #13
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 408
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Later update , mai trebuie sa iau si cablurile coaxial specifice, stiti cum se cheama ?
Vad ca in ONT/Media Converter(Router) are mufa cu filet, iar in TV fara .

Va multumesc !
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2022, 00:31   #14
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7,014
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

Are mufa cu filet sa ramana infipta... la tv nu este mare nevoie ca ii greu de mutat si nu iese din el. Daca este deja mufat cu filet pui adaptor de la filet la banana sau cumperi banana si tai cablu.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2022, 11:08   #15
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bucurstadt
Posts: 1,162
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vei avea nevoie de 4 conectori F male: https://www.dipolnet.ro/mufa_f_cu_in...2mm__E8016.htm

Si un adaptor de la F la TV, vad ca ai deja unul pe cablul ala care intra in TV, il folosesti pe ala sau cauti ceva similar.

Astia au doar in unghi drept: https://www.dipolnet.ro/adaptor_ungh...tata_E8252.htm


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2022, 15:10   #16
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 408
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc pentru sfaturi si timpul depus, o sa va tin in legatura, dupa ce le cumparam.
O sa caut si cablu gata mufat.

Multumesc !
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Review ? Huawei FreeBuds Pro & Huawei FreeBuds 3i LAB501 Articole 0 26-11-2020 02:00
Review ? Huawei P10 vs Huawei Mate 9 Pro LAB501 Articole 0 23-03-2017 02:30

 
Forum Stats
Members: 9,321
Threads: 26,244
Posts: 760,941
Total Online: 779

Newest Member: gigelz0r

Latest Threads
- by Tile
- by Kspic
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 13:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.